Καλιφόρνια: νόμιμη απ’ την Πρωτοχρονιά η κάνναβη και για ευφορική χρήση

Καλιφόρνια: νόμιμη απ’ την Πρωτοχρονιά η κάνναβη και για ευφορική χρήση

CBD Δευτέρα, 08 Ιανουάριος 2018 10:54

Η αρχή του χρόνου βρήκε τους Καλιφορνέζους να έχουν πλέον τη δυνατότητα να προμηθευτούν το φυτό και για ευφορική χρήση χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με το νόμο.

Ουρές στα καταστήματα, εορτασμοί… και εν γένει ευφορία, χαρακτήρισαν την λήξη της απαγόρευσης, ενώ την ίδια στιγμή προβληματισμός επικρατεί στη χώρα μετά τη μετακίνηση του επιτελείου του Τραμπ προς την τάση της οπισθοδρόμησης.

Σε μια κίνηση που δε δείχνει να επηρεάζει την πραγματική αγορά της κάνναβης, δημιουργεί όμως τη σχετική δυσθυμία, η κατεύθυνση της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης, μετακινήθηκε από το «δεν μιλάμε, δε σχολιάζουμε», προς το «ας αποφασίζουν οι τοπικές Αρχές για τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμόσουν τον Ομοσπονδιακό νόμο. Και ο νόμος μας ταξινομεί την κάνναβη στην κατηγορία των ναρκωτικών».

Σύμφωνα με τις αναλύσεις διεθνών Μέσων, όπως του CNN, κανείς δεν περιμένει ιδιαίτερες αλλαγές μιας και τα τελευταία χρόνια οι τοπικές Αρχές έχουν δει θετικά αποτελέσματα από την άρση της πολυετούς απαγόρευσης και δύσκολα θα δημιουργούσαν προβλήματα στην κίνηση της αγοράς, η διγλωσσία όμως και η έλλειψη καθαρού νομικού πλαισίου συνεχίζουν όσο διαιωνίζονται να αποτελούν τροχοπέδη τόσο στην εν γένει οικονομία της κάνναβης όσο και την έρευνα γύρω από τις ιαματικές ιδιότητες του φυτού.

 

http://cannabisnews.gr

Read 510 times
Login to post comments

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…