Ερντογάν: Πρώτα ο Αλλάχ, ξεκινάμε πάλι την παραγωγή κάνναβης

Ερντογάν: Πρώτα ο Αλλάχ, ξεκινάμε πάλι την παραγωγή κάνναβης

CBD Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2019 09:02

Την έναρξη της παραγωγής βιομηχανικής-κλωστικής κάνναβης στην Τουρκία, ανακοίνωσε εχθές ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δηλώνοντας ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας.

Σε δηλώσεις του σε συμπόσιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, ανέφερε ότι η πλαστική σακούλα δεν λιώνει στο χώμα ούτε σε 500, ούτε σε 750, ούτε και σε 1000 χρόνια. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «ξεκινάει πόλεμο» εναντίον της πλαστικής σακούλας, προσθέτοντας πως παλαιότερα χρησιμοποιούσαν σακούλες που γίνονταν από κάνναβη.

«Εξαλείψαμε την κάνναβη από την Τουρκία και τώρα εισάγουμε κάνναβη από το εξωτερικό. Αν εδώ παράγουμε κάποια πράγματα που φτιάχνονται με κάνναβη είναι από εκείνην που εισάγουμε. Αλλά τώρα, πρώτα ο Αλλάχ, το υπουργείο Γεωργίας μας ξεκινά μια εργασία και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να προχωρήσουμε ξανά στην παραγωγή της».

Πάντως η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ σχολιάζει ότι η κάνναβη είναι ένα από τα πιο σημαντικά φυτά και χρησιμοποιείται για την παρασκευή φαρμάκων, χαρτιού και πολλά άλλα.

Η εφημερίδα αναφέρει πως το πρώτο τζιν παντελόνι είχε γίνει από κάνναβη ενώ επίσης από κάνναβη μπορεί να κατασκευαστεί χαρτί πιο φτηνό καθώς από ένα εκτάριο φυτείας κάνναβης μπορεί να κατασκευαστεί χαρτί που αντιστοιχεί σε 4 εκτάρια δέντρων.

 

Πηγή:cannabisnews

Read 621 times
Login to post comments

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…