Ποιες εταιρείες έχουν πάρει άδεια για προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης – Μία από τις μεγαλύτερες και στη Λάρισα

Ποιες εταιρείες έχουν πάρει άδεια για προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης – Μία από τις μεγαλύτερες και στη Λάρισα

CBD Τετάρτη, 10 Απρίλιος 2019 08:55

Στη χθεσινή Εφημερίδα της Κυβέρνησης περιλαμβάνεται η απόφαση για τη χορήγηση πενταετούς άδειας εγκατάστασης σε ακόμη μία εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης με την επωνυμία «PHARMA ESSENZA CANNABIS ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΑΕ» ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των αδειών σε τέσσερις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες δύο εταιρείες που έλαβαν άδεια είναι η BIOMECANN AE, που εδρεύει στη Λάρισα, με εκτιμώμενη επένδυση 9,5 εκατ. ευρώ και η BIOPROCANN AE, που εδρεύει στην Κόρινθο, με εκτιμώμενη επένδυση 12,5 εκατ. ευρώ. Ο εκτιμώμενος αριθμός εργαζομένων στις δυο μονάδες ανέρχεται σε 51 στη Λάρισα και 66 στην Κόρινθο.

Ακολούθησε η έγκριση της άδειας εγκατάστασης Μονάδας για την ΤΙΚΟΥΝ ΟΛΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ στη Βιομηχανική Ζώνη στα Εξαμίλια του δήμου Κορινθίας, με επένδυση 9 εκατ. ευρώ και 38 εργαζόμενους.

Να σημειωθεί ότι συνολικά σαράντα τρεις φάκελοι έχουν κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για άδεια εγκατάστασης μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης ενώ οι άδειες έχουν πενταετή διάρκεια και η επικαιροποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα γίνεται σε ετήσια βάση.

ilarissa.gr

Read 1454 times
Login to post comments

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…