Αγωγή της ΚΑΝΝΑΒΙΟ έναντι του ελληνικού δημοσίου για συκοφαντική δυσφήμιση «στην υπόθεση της χυλοπίτας»

Αγωγή της ΚΑΝΝΑΒΙΟ έναντι του ελληνικού δημοσίου για συκοφαντική δυσφήμιση «στην υπόθεση της χυλοπίτας»

CBD Πέμπτη, 18 Ιούλιος 2019 09:44

Από την ΚΑΝΝΑΒΙΟ, τον συνεταιρισμό στον οποίο ανήκει και ο Σεραφείμ Κανδύλας ο οποίος συνελήφθη τον Απρίλιο του 2018 για την υπόθεση που έμελε να γίνει γνωστή στο Πανελλήνιο ως «η υπόθεση της χυλοπίτας«, λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου σύμφωνα με το οποίο η επιχείρηση κατέθεσε αγωγή έναντι του ελληνικού δημοσίου για συκοφαντική δυσφήμιση. Η υπόθεση της σύλληψης του κ. Κανδύλα περιελάμβανε εκτός των άλλων και τη σύλληψη των χυλοπιτών που ήταν φτιαγμένες από αλεύρι κλωστικής-βιομηχανικής κάνναβης, και η αγωγή αυτή ίσως αποτελέσει και την αρχή του διαχωρισμού της ήρας απ’ το στάρι καθώς νόμιμοι επαγγελματίες του χώρου της κάνναβης σύρονται συχνά πυκνά στα δικαστήρια, πιθανά λόγω και της άγνοιας των διωκτικών αρχών… για τους νέους νόμους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σεραφείμ Κανδύλας αθωώθηκε τον Ιανουάριο του 2019, αυτό όμως δε σημαίνει ότι η εταιρεία δεν υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη από όσα έπραξαν οι διωκτικές αρχές. Ας θυμηθούμε επίσης ότι ο Σεραφείμ Κανδύλας, στέλεχος εκτός των άλλων του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιος ευρωβουλευτής κατά τις πρόσφατες εκλογές, γνωρίζει με αφορμή την κάνναβη απίστευτη ταλαιπωρία από το ελληνικό δημόσιο για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ήταν άλλωστε 1998, όταν η Αστυνομία έκλεισε το Kannabis Shop που διατηρούσε στα Χανιά,  κατάσχοντας τότε εσώρουχα φτιαγμένα από ύφασμα κάνναβης, μέχρι και σήμερα δεν έχει ακόμη καταφέρει ακόμη να αποζημιωθεί μιας και η υπόθεσή του διαρκώς παραπέμπεται στις καλένδες.

Τη  πρόσφατη σύλληψη του Σεραφείμ Κανδύλα, αυτήν που έγινε το 2018 στα Χανιά, και κατά την οποία προσήχθησαν χυλοπίτες φτιαγμένες από αλεύρι κάνναβης, ακολούθησε κύμα διαμαρτυριών, μια επερώτηση 48 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στη δίκη του στα Χανιά τον περασμένο Ιανουάριο, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης.

Όπως αναφέρει η ΚΑΝΝΑΒΙΟ «Με την αγωγή ζητείται χρηματική αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας ηθικής βλάβης της ΚΑΝΝΑΒΙΟ, που προκλήθηκε από παράνομες ενέργειες των οργάνων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων του Λιμενικού Σώματος, πέραν των ορίων της δημόσιας εξουσίας τους με την σύλληψη και ποινική δίωξη του Σεραφείμ Κανδύλα με νόμιμα προϊόντα της ΚΟΙΝΣΕΠ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί ναρκωτικών και τη δημοσίευση δελτίου τύπου με φωτογραφίες με τα προϊόντα και τα διακριτικά γνωρίσματα της ΚΑΝΝΑΒΙΟ και αναφορά αυτών ως παράνομων ναρκωτικών».

Η εικόνα με τα κατασχεθέντα προϊόντα που συνόδευε το Δελτίο Τύπου του Λιμενικού. Αυτή για την οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αγωγή περιλαμβάνει «φωτογραφίες με τα προϊόντα και τα διακριτικά γνωρίσματα της ΚΑΝΝΑΒΙΟ και αναφορά αυτών ως παράνομων ναρκωτικών».

Πηγή: cannabisnews.gr

Read 1037 times
Login to post comments

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…