«Αφήστε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μέσα στα γραφεία και τρένα με λεωφορεία» λένε Βρετανοί βουλευτές

«Αφήστε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μέσα στα γραφεία και τρένα με λεωφορεία» λένε Βρετανοί βουλευτές

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ Τρίτη, 25 Σεπτέμβριος 2018 16:58

Ευνοϊκά με την χαρισματική τους απόδοση για τα ηλεκτρονικά προϊόντα καπνού και της νικοτίνης και για τους ανθρώπους της με τα 2,7 εκατομμύρια των χρηστών και κατόχων τους αναλογώντας στο 4% αποδείχτηκαν στην Μεγάλη Βρετανία τα συναγμένα συμπεράσματα της Κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα σχετιζόμενα θέματα με την επιστήμη και με την τεχνολογία έχοντας βουλευτές να εκφέρονταν τασσόμενοι για την χρήση τους σε δημόσιους κλειστούς χώρους εντός των επαγγελματικών γραφείων και των τρένων και λεωφορείων.

Τα βουλευτικά στελέχη από την Βουλή των Κοινοτήτων εκφέρονταν μετά από την δημοσιοποίηση της έκθεσης που ολοκληρώθηκε στις 17 Αυγούστου 2018 του σχετικού πορίσματος τασσόμενοι με την χαλάρωση και επιείκεια των κανονισμών και των περιορισμών που αφορούν στην συνταγογράφηση, στην προώθηση και διαφήμιση και την αδειοδότηση για τα ηλεκτρονικά προϊόντα καπνού και της νικοτίνης που δεν θα φέρνουν τον λόγο για την αποκλειστική τους υπαίθρια μόνο χρήση μετά από την έξοδο της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση επισημαίνοντας την ανάδειξη της επαυξημένης ασφάλειας με το 95% σε σχέση με το κάπνισμα που τηρούν για την υγεία του χρήστη τους διαθέτοντας για τον λόγο αυτόν την υποστήριξη της υγειονομικής δημόσιας αρχής Public Health England.

Vapemate_Vaping95_Safer_Banner

Το προκαθήμενο από στέλεχος της κοινοβουλευτικής επιτροπής βουλευτής Norman Lamb δήλωσε ότι «Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι λιγότερο επιβλαβή από τα αντίστοιχα συμβατικά τους αλλά η τρέχουσα πολιτική με τους κανονισμούς της δεν το αντικατοπτρίζουν επαρκώς όταν θα πρέπει οι επιχειρήσεις, οι παροχείς των συγκοινωνιών και οι άλλοι δημόσιοι χώροι να μην τα αντιμετωπίζουν σαν ένα με το αυτό εφόσον δεν διαθέτουν τον συσχετισμό από αναμεταξύ τους με την δημόσια υγεία».

Σημειώνεται τρέχοντος ότι υπάρχουν 25 εκατομμύρια χρήστες των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε όλον τον κόσμο με τα 2,7 εκατομμύρια από αυτούς στην Αγγλία από το 4% ενώ υπάρχουν 4 εκατομμύρια χρήστες του καπνού της θέρμανσης με το 90% από αυτούς στην Ιαπωνία όπου τα ηλεκτρονικά τσιγάρα απαγορεύονται.

Σχετικές Αντιδράσεις

Η διαπίστωση ότι τα συμπεράσματα θα είναι ακόμα πρόωρα αναφορικά με την μακροπρόθεσμη χρήση των καπνικών και ηλεκτρονικών προϊόντων της νικοτίνης σε σχέση με την υγεία αποτελεί την άποψη που εξέφρασαν από κοινού στην κοινοβουλευτική επιτροπή για την τεχνολογία και για την επιστήμη τα εξής σωματεία και οι οργανισμοί από μετά την κοινοβουλευτική συζήτηση που επακολούθησε την δημοσιοποίηση της έκθεσής της με της ευνοϊκής σε αυτά τοποθέτησης στις 17 Αυγούστου:

 1. Committee on Toxicity
 2. Chemicals and Food
 3. Nice
 4. Ash Scotland
 5. The University of Liverpool
 6. London Southbank University
 7. The University of East London
 8. The University of Glasgow
 9. The Royal Society of Public Health
 10. British Heart Foundation
 11. British Lung Foundation
 12. Μεμονωμένοι ιατροί από την Αγγλία

Καθηγητής της δημόσιας υγιεινής για την Ευρώπη από την αντίστοιχή της σχολή και της τροπικής φαρμακολογίας του Λονδίνου δήλωσε την αντίθεσή του σε σχέση με την συζήτηση της Βουλής των Κοινοτήτων που διεξήχθη στις τελευταίες μέρες λέγοντας ότι «Όσοι ενέχονται με τον έλεγχο του καπνίσματος από εκτός της Αγγλίας θα μείνουν άφαντοι από τα συμπεράσματα αυτά αλλά όχι στο έπακρον από τις προφορικές ενδείξεις που τις απαρτίζουν στο σύνολό τους από τα μεμονωμένα άτομα που συνιστούν τους θερμούς υπέρμαχους των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Θα αναδειχτεί ότι η Αγγλία για ακόμα μια φορά είναι από εκτός βήματος σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι χαρακτηριστικά ενδεικτική η συχνή χρήση με την αριθμητική τιμή με το 95% δεδομένου ότι δεν διαθέτει την διεθνή της πιστοποίηση αλλά και η αξίωση με τον ισχυρισμό της ότι τα ηλεκτρονικά προϊόντα συνιστούν ενδεδειγμένη μέθοδο κατάπαυσης του καπνίσματος με την πρόσφατη δημοσίευση της ελεγχόμενης εκτεταμένης έρευνας του επιστημονικού περιοδικού New England Journal of Medicine όταν θα απέδειξε το αντίθετο. Επιπλέον διατίθενται επαυξημένες ενδείξεις από τις μελέτες με τις παρατηρήσεις τους ότι δυσχεραίνουν την διακοπή του καπνίσματος».

Ο καθηγητής δημόσιας υγιεινής και πολιτικής Δρας Simon Capewell από το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ δήλωσε ότι «Η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε δημόσιους χώρους όπως στα επαγγελματικά γραφεία, σε μπυραρίες και σε καφενεία συνιστά τον αρνητικό παράγοντα επειδή οι παρευρισκόμενοι με ανήλικους με τους ενηλίκους εκτίθενται ριψοκίνδυνα σε εισπνοή τοξινών όταν δρασκελίζεται η κατάκτηση με επιτυχώς την νομοθετική εξασφάλιση της άκαπνης δημόσιας έκτασης. Οι μεγάλες καπνικές εταιρίες θα ενθουσιαστούν από την ύπαρξη της έκθεσης εφόσον μεταχειρίζονται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα από τον Δούρειο Ίππο για την εκλογίκευση της πράξης του καπνίσματος με την υπονόμευση της προόδου που συντελέστηκε επί των δεκαετιών για τον έλεγχό του».

Ο καθηγητής David Thickett από το Φλεγμονικό Ινστιτούτο Γήρανσης στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ δήλωσε έχοντας δημοσιεύσει πρόσφατα συμπεράσματα ότι οι καπνικές ηλεκτρονικές συσκευές προκαλούν βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα και πνευμονικές παθήσεις ότι «Αποτελεί από επίμαχη μια έκθεση που ενδεχόμενα υποβιβάζει την βλαβερότητα από την μακροπρόθεσμη και την ηλεκτρονική χρήση της νικοτίνης. Διατίθεται πληθώρα των συσσωρευμένων στοιχείων ότι η περισσότερη φθορά υποκινείται από την νικοτίνη τουλάχιστον αναφορικά με τους πνεύμονες. Πιστεύω ότι διαθέτουμε επαρκή στοιχεία ώστε να επικαλεστούμε ότι η μακροπρόθεσμη της χρήση θα οδηγούσε σε πνευμονικές φλεγμονές όπως το κρυολόγημα εφόσον συνίσταται σε απορρόφηση της νικοτίνης».

Η στάση της καπνοβιομηχανίας

«Εργάζομαι στην εταιρεία μου εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για το έργο μας. Είμαστε μια εξαιρετικά υπεύθυνη εταιρεία. Ναι, προωθούμε ένα προϊόν που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Αλλά το πράττουμε με μεγάλη ευθύνη. Το πράττουμε με το στενότερο δομικό πλαίσιο. Οι άνθρωποι δεν καπνίζουνε εξαιτίας της καπνοβιομηχανίας. Η καπνοβιομηχανία είναι πως υπάρχει διότι ο κόσμος καπνίζει. Το ερώτημα είναι αν θα προωθήσεις τα προϊόντα αυτά από εντός του νομοταγούς και του ελεγχόμενου τρόπου ή θα ακολουθήσεις μια άλλη εναλλακτική μέθοδο» δήλωσε προς την εβδομαδιαία εφημερίδα The Telegraph ο γενικός διευθυντής της JTI στην Μεγάλη Βρετανία Daniel Sciamma προσθέτοντας ότι θα εξαρτηθεί από τον παράγοντα για τους καταναλωτές με τους χρήστες για το αν θα επιθυμούν να προμηθευτούν το ηλεκτρονικό της προϊόν για την αμφιλεγόμενη μετατροπή της αγοράς των καπνικών προϊόντων στην άλλη από τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά τους αλλά επίσης ότι η πλειονότητα συνήθως των εργαστηριακών της εξελίξεων με των επιστημονικών έργων της που δεν δημοσιεύτηκαν ή δεν εφαρμόστηκαν από την υλοποίησή τους ξανά ποτέ δεν βλέπουν το φως.

ηλ-τσγ

Πηγή: elepheriepilogi.wordpress.com

Read 2720 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

 • Λαθρεμπόριο
 • Καπνοβιομηχανίες
 • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 23, 2019
Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα στο κέντρο της Αθήνας.  Νέο κρούσμα εμπορίας και διακίνησης  ...
Post by Διαχειριστής
- Μαϊ 06, 2020
Ξεκίνησε το “Safe Working” για τους εργαζομένους της BAT.  Το ειδικό πρόγραμμα “Safe Working”  ...
Post by Διαχειριστής
- Μαρ 13, 2020
By Dr Farsalinos One of the main issues that many people, especially vapers, are discussing concerning the ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…