Η ευρωπαϊκή επιτροπή αποφάσισε 3μηνη διαβούλευση στα άρθρα 96 και 97

Η ευρωπαϊκή επιτροπή αποφάσισε 3μηνη διαβούλευση στα άρθρα 96 και 97

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ Τρίτη, 05 Μάρτιος 2019 14:02

Αποφάσισε ότι δεν συντρέχουν λόγοι αποφυγής της διαβούλευσης και έτσι ανήρτησε με σημερινή ημερομηνία τα κείμενα των τεχνικών κανόνων των άρθρων 96 και 97 του πολυνομοσχεδίου, με υποχρεωτική 3μηνη δημόσια διαβούλευση.

 Μεγάλη ήττα θεωρείται η σημερινή απόφαση που πάρθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που απέρριψε όπως μας μετέφεραν, το αίτημα του Υπουργείου Υγείας για έγκριση επείγουσας διαδικασίας χωρίς δημόσια διαβούλευση, των τεχνικών κανόνων που αφορούν στα υγρά αναπλήρωσης χωρίς νικοτίνη και την ατμιστική αγορά γενικότερα.

Αποφάσισε ότι δεν συντρέχουν λόγοι αποφυγής της διαβούλευσης και έτσι ανήρτησε με σημερινή ημερομηνία τα κείμενα των τεχνικών κανόνων των άρθρων 96 και 97 του πολυνομοσχεδίου, με ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ 3μηνη δημόσια διαβούλευση καταρχήν. Έτσι, τα υπόλοιπα κράτη μέλη θα έχουν το δικαίωμα διατύπωσης παρατηρήσεων και εμπεριστατωμένης άποψης επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου.

Η έναρξη δημόσιας διαβούλευσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά απαγόρευση έγκρισης (ψήφισης) των τεχνικών κανόνων που κοινοποιήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, όπως αναφέρεται ρητά στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, σε περίπτωση που ένα κράτος μέλος ψηφίσει το νομοσχέδιο ΠΡΙΝ ολοκληρωθεί η διαβούλευση, ο νόμος είναι «μη αντιτάξιμος ενώπιον δικαστηρίων», άρα άκυρος.

Ως εκ τούτου, θεωρείται  ότι το Υπουργείο Υγείας, θα αποσύρει τα επίμαχα άρθρα 96 και 97 του πολυνομοσχεδίου ώστε αφενός να δοθεί η δυνατότητα διαβούλευσης, αφετέρου να επιδείξει συνέπεια προς τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις οποίες το ίδιο αποφάσισε να συμμετάσχει. Και όλα αυτά πριν καν την έναρξη της Ολομέλειας στις 6μμ σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι το νωρίτερο που θα λήξει η δημόσια διαβούλευση είναι 6//6/2019.

 

Πηγή: iatronet.gr

Read 2754 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 23, 2019
Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα στο κέντρο της Αθήνας.  Νέο κρούσμα εμπορίας και διακίνησης  ...
Post by Διαχειριστής
- Μαϊ 06, 2020
Ξεκίνησε το “Safe Working” για τους εργαζομένους της BAT.  Το ειδικό πρόγραμμα “Safe Working”  ...
Post by Διαχειριστής
- Μαρ 13, 2020
By Dr Farsalinos One of the main issues that many people, especially vapers, are discussing concerning the ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…