Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τη «μυστηριώδη νόσο» ατμιστών στην Αμερική

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ Παρασκευή, 04 Οκτώβριος 2019 12:07

Πρόσφατα παρατηρήθηκαν περίπου 100 περιστατικά πνευμονικής νόσου σε 14 διαφορετικές Πολιτείες της Αμερικής, με ειδικούς να σχετίζουν την εμφάνιση της ασθένειας με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, δίχως ωστόσο να έχουν κατανοήσει πλήρως το τι συμβαίνει. Πάντως, οι ασθενείς ανέφεραν χρήση διαφόρων συστατικών στο υγρό αναπλήρωσης όπως νικοτίνη, «σπιτικά» μείγματα αρωμάτων, ακόμα και προϊόντα με βάση την ινδική κάνναβη.

Ωστόσο, στις 20 Αυγούστου, άρθρο της Medical Daily φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Προϊόντα ατμίσματος που κυκλοφορούν στη μαύρη αγορά συνδέθηκαν με τις πρόσφατες περιπτώσεις ασθένειας των πνευμόνων.

Εμπειρογνώμονες προειδοποίησαν ότι υγρά αναπλήρωσης του brand Dank Vapes* και άλλων που κυκλοφορούν στη μαύρη αγορά, περιέχουν μη ασφαλή επίπεδα myclobutanil. Η ουσία αυτή παράγει hydrogen cyanide, που χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί ως δηλητήριο σε θαλάμους αερίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των εργαστηρίων δοκιμών κάνναβης BelCosta Labs, Μάιρον Ρονάι. Η «εταιρεία»  Dank Vapes προσφέρει κυρίως προϊόντα που περιέχουν έλαιο κάνναβης. Αλλά είναι μόνο ένα εμπορικό σήμα χωρίς σαφές background του κατασκευαστή.

«Συμπεριφέρονται σαν εταιρεία κάνναβης, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Είναι στη βιομηχανία των συσκευασιών», ανέφερε ο Μαρκ Χοάσι, ιδρυτής της εφαρμογής Doja, που επικεντρώνεται στην κάνναβη. «Αυτοί είναι απλά άνθρωποι που γεμίζουν μπουκάλια ως Dank Vapes». Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι τα μπουκάλια είναι φτιαγμένα από τυχαίους ανθρώπους στο γκαράζ τους. Μια άλλη ανησυχία που εκφράστηκε από επαγγελματίες του κλάδου των ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι ότι τα υγρά ατμίσματος, όπως της Dank Vapes, που κυκλοφορούν  στη μαύρη αγορά δεν καλύπτονται από τους ισχύοντες κανονισμούς γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να υπάρχουν άγνωστες και δυνητικά επιβλαβείς ουσίες.

Μία από τις τελευταίες υποθέσεις που συνδέονταν με την μαύρη αγορά ήταν ένας 26χρονος από το Ουισκόνσιν, ο οποίος βρίσκεται σε τεχνητό κώμα λόγω σοβαρών καρδιακών και πνευμονικών βλαβών. Ο αδερφός του είπε ότι νοσηλεύτηκε μετά το άτμισμα κάνναβης από υγρό Dank Vapes.

O Δρ. Κωσταντίνος Φαρσαλινός τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα αυτό τονίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης.
Τόνισε πως είναι ένα καλό μάθημα για όλη την ατμιστική κοινότητα.

  1. Για τους ψευδο-καινοτόμους που αναπτύσσουν και παράγουν προϊόντα χωρίς ΚΑΜΙΑ δοκιμή: “Αυτό ήταν συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα κάποια στιγμή κάτι να πάει στραβά”.
  2. Για τους ατμιστές, συγκεκριμένα, τόνισε: “Μείνετε με συμβατικά, απλά και αξιόπιστα προϊόντα. Μην πειραματίζεστε με μη ελεγμένα προϊόντα από τις πολλές  "ιδιοφυΐες " που μπορεί να υπάρχουν στη βιομηχανία του ηλεκτρονικού τσιγάρου και μην εντυπωσιάζεστε από νέα, φανταχτερά υγρά και προϊόντα”.

Για εμάς στη Nobacco, η διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων μας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας μας. Επενδύουμε συνεχώς στη διασφάλιση της παραγωγής και τη διάθεση προϊόντων υψηλών προδιαγραφών με επιστημονική πιστοποίηση στο πλαίσιο συνεργασιών με ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι και τα τέλη του 2016, η NOBACCO πρωτοπόρησε στο χώρο του ατμίσματος συμμετέχοντας στο πληρέστερο και παγκοσμίως εμπεριστατωμένο πρόγραμμα ελέγχου και πιστοποίησης Υγρών Αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου σε συνεργασία με το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το 2017, ξεκινήσαμε ένα νέο πρόγραμμα Ελέγχου και Διασφάλισης Ποιότητας υγρών αναπλήρωσης σε συνεργασία με το τμήμα ΙΑΤΡΙΚΗΣ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΚΠΑ). Μέσω αυτής της νέας συνεργασίας και στα πλαίσια των συνεχών ελέγχων, διασφαλίζεται η αρτιότητα όλων των παραγόμενων υγρών αναπλήρωσης και είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε τον καταναλωτή ότι τα προϊόντα μας πληρούν προδιαγραφές αυστηρότερες ακόμα και εκείνων που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

*Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Inverse, η θεωρία ότι υπάρχουν «αυθεντικά» και ποιοτικά Dank Vape υγρά, ενώ αυτά που βρέθηκαν επικίνδυνα είναι απλά απομιμήσεις, φαίνεται να μη μπορεί να υποστηριχτεί από επίσημα, νόμιμα έγγραφα. Αυτοί που παρουσιάζονται ως Dank Vape official απέτυχαν να αποδείξουν ότι όντως είναι, διέγραψαν το λογαριασμό twitter μέσω του οποίου επικοινώνησαν με το δημοσιογράφο του Inverse και παρόλο που δήλωσαν ότι η έδρα τους είναι στην Καλιφόρνια και μόνο εκεί πουλάνε τα προϊόντα τους, δεν υπάρχει καμία άδεια λειτουργίας στην Πολιτεία καταχωρημένη σε αυτό το όνομα. Φαίνεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη θεωρία συνομωσίας στον κλάδο της κάνναβης.

 

 

 

Πηγή:nobacco.gr

Read 2567 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Αυγ 06, 2020
Το παρεμπόριο τσιγάρων δείχνει να έχει περιοριστεί τον τελευταίο καιρό, ως αποτέλεσμα του ...
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 06, 2020
H εταιρεία Παπαστράτος ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2019 παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση του ...
Post by Διαχειριστής
- Ιουλ 08, 2020
Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτήν την εβδομάδα να θέσει τα καινοτόμα προϊόντα καπνού, ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…