Σαφώς βελτιωμένη η υγεία 29χρονης που καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο ακόμη και στον ύπνο της

Σαφώς βελτιωμένη η υγεία 29χρονης που καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο ακόμη και στον ύπνο της

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2015 09:41

Άκρας υγείας χαίρει πλέον η Αλεξάνδρα Σ., η οποία έκοψε το κάπνισμα την Πρωτοχρονιά, ως ένα βήμα απελευθέρωσής της από την εξάρτηση του καπνού. Αν και το σκεφτόταν πολύ καιρό, η Πρωτοχρονιά ήταν η τέλεια αφορμή για να κάνει το σημαντικό αυτό βήμα, να χαρίσει στον εαυτό της μερικά χρόνια ζωής και να ευχαριστήσει τον μη-καπνιστή φίλο της που για αρκετό καιρό υπέφερε από τη μυρωδιά του καπνού στο σπίτι και την ανάσα της.

Τρεις μήνες αφότου η νεαρή από την Τούμπα Θεσσαλονίκης πήρε στον εαυτό της το πρωτοχρονιάτικο δώρο ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου, δηλώνει πως νιώθει πολύ καλά στην υγεία της, έχει σταματήσει να ξεροβήχει, έχει ξαναβρεί την όσφρηση και την γεύση της και έχει ξαναρχίσει το τρέξιμο που τόσο αγαπούσε ως έφηβη. Η ευεξία της Αλεξάνδρας, που δεν έχει καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο από την αρχή του έτους, οφείλεται στη σιδερένια θέλησή της και στις αντισυμβατικές μεθόδους που χρησιμοποιεί για να καταπολεμήσει τον εθισμό της.

Μερικές μόνο από αυτές είναι η επάλειψη των αστραγάλων της με υγρό χαμηλής περιεκτικότητας νικοτίνης πριν το βραδινό ύπνο και οι πρωινές γαργάρες με φυτική γλυκερίνη και προπυλενογλυκόλη. Με τη βοήθεια φίλης της, μηχανολόγου μηχανικού, κατασκεύασε μηχανισμό που της επιτρέπει να «ατμίζει» ακόμη και στον ύπνο της, συνδέοντας μια μάσκα οξυγόνου με ατμοποιητή και το μηχανικό πάτημα του κουμπιού της μπαταρίας κάθε 15 λεπτά.

«Τις στιγμές που θέλω πάρα πολύ ένα τσιγάρο, μετά το φαγητό για παράδειγμα, ξεπερνάω την παρόρμηση με το να ρίχνω μερικές σταγόνες υγρού στο κάθε μάτι. Μου φεύγει εντελώς μετά» παραδέχεται η 29χρονη σε συνάντησή της με ρεπόρτερ του «Κουλουριού» στα γραφεία σύνταξης της Θεσσαλονίκης. Τέλους, σε όσους υποστηρίζουν πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το υγρό νικοτίνης ενέχει κινδύνους που είναι άγνωστοι για την υγεία, η 29χρονη απαντάει πως «Σίγουρα είναι καλύτερα να κάνω αυτό για μερικούς μήνες, παρά να καπνίζω για μια ζωή».

 

http://www.tokoulouri.com

Read 14926 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Ιουλ 02, 2019
Ένα ακόμα πλοκάμι των κυκλωμάτων διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στην Ελλάδα εξάρθρωσε η Ασφάλεια του ...
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 16, 2019
Ξεκίνησε από τη ΔΕΘ και θα αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα   Μια σημαντική πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης ...
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 12, 2019
Ένας άνδρας από το Wisconsin των ΗΠΑ κατηγορείται για παράνομη επιχείρηση που απασχολούσε 10 εργαζόμενους και ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…