Πρωτοπόρα η Ευρώπη στο μεθύσι, το κάπνισμα και… το υψηλό προσδόκιμο ζωής!

Πρωτοπόρα η Ευρώπη στο μεθύσι, το κάπνισμα και… το υψηλό προσδόκιμο ζωής!

EDITORIAL Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018 09:40

Καθισμένα σε μια παρθένα λίμνη στις Βαυαρικές Άλπεις, τα μέλη μιας ομάδας είκοσι Γερμανών, φαίνεται να έχουν παρανοήσει τα μηνύματα των ανθρώπων που ξέρουν από υγιεινό τρόπο ζωής, σχετικά με το τι σημαίνει αυτή η φράση.

«Μία μπύρα την ημέρα είναι υγιεινή συνήθεια», λέει η Amelie Land, ανοίγοντας ένα μπουκάλι τοπικής ζυθοποιίας. «Ακόμη και ο γιατρός το λέει αυτό.»

«Μπορούμε να καπνίζουμε», προσθέτει ο Erik von Wagenhoff, καθώς πιάνει στο χέρι του ένα χειροποίητο τσιγάρο, «αλλά να το κάνουμε υπεύθυνα».

Στην πραγματικότητα, οι κίνδυνοι του καπνίσματος είναι γνωστοί και μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το αλκοόλ συνδέεται με 2,8 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Ωστόσο, οι απόψεις των συγκεκριμένων παραθεριστών αναδεικνύουν ένα εκπληκτικό ευρωπαϊκό παράδοξο: Αν και η περιοχή οδηγεί τον κόσμο τόσο στην κατανάλωση οινοπνεύματος όσο και στην κατανάλωση καπνού, έχει και το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Ούτε λίγο ούτε πολύ, σχεδόν 78 χρόνια, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Υπάρχουν πολλά καλά νέα για την ευημερία της ηπείρου στην «Ευρωπαϊκή Έκθεση για την Υγεία 2018». Η Ευρώπη βρίσκεται σε καλό δρόμο για τη μείωση των πρόωρων θανάτων από καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο, διαβήτη και χρόνιες αναπνευστικές νόσους κατά 1,5% ετησίως μέχρι το 2020. Ελλείψεις σε σημαντικά θέματα υγείας – παιδική θνησιμότητα, εγγραφή στο δημοτικό σχολείο και ανεργία – εξακολουθούν να μειώνουν τη μεταξύ τους διαφορά ανάμεσα στις πιο υγιεινές και τις πιο ανθυγιεινές περιοχές της περιοχής, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.

Πηγή: patrastimes.gr

Read 2236 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Διαχειριστής
- Σεπ 23, 2019
Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα στο κέντρο της Αθήνας.  Νέο κρούσμα εμπορίας και διακίνησης  ...
Post by Διαχειριστής
- Μαϊ 06, 2020
Ξεκίνησε το “Safe Working” για τους εργαζομένους της BAT.  Το ειδικό πρόγραμμα “Safe Working”  ...
Post by Διαχειριστής
- Μαρ 13, 2020
By Dr Farsalinos One of the main issues that many people, especially vapers, are discussing concerning the ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…