Υπουργείο Υγείας - Κατάθεση Τροπολογίας που αφορά την Κυκλοφορία ΜΗ Νικοτινούχων Υγρών αναπλήρωσης Ηλεκτρονικών Τσιγάρων.

Υπουργείο Υγείας - Κατάθεση Τροπολογίας που αφορά την Κυκλοφορία ΜΗ Νικοτινούχων Υγρών αναπλήρωσης Ηλεκτρονικών Τσιγάρων.

EDITORIAL Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2018 16:42

Με καθυστέρηση έξι μηνών, κατατέθηκε η τροπολογία που αφορά την επανακυκλοφορία των μη νικοτινούχων υγρών αναπλήρωσης για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Στην αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου εδώ και έξι μήνες υπήρξε μεγάλη αναστάτωση με σχετικές εγκυκλίους που είχαν εκδώσει, η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας καθώς και η ΑΑΔΕ.

Η σχετική τροπολογία έρχεται για να αποκαταστήσει την ομαλοποίηση που αφορά τα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου βάζοντας νέους κανόνες στην παραγωγή και στη διάθεση λιανεμπορίου. Με τη νέα τροπολογία, καταργείται η πώληση των Shake N Vape και πλέον όλα τα υγρά, νικοτινούχα ή μη, θα κυκλοφορούν προς τους καταναλωτές έτοιμα για άτμισμα με τις ανάλογες πιστοποιήσεις από τους κατασκευαστές τους από Ελλάδα ή από το εξωτερικό.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί από το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ είναι,  ποιος θα είναι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα μη νικοτινούχα υγρά.

Υπενθυμίζουμε ότι, το Προεδρείο του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν.Αττικής είχε παρέμβει για το όλο θέμα με την κατάθεση σχετικού Υπομνήματος δια μέσου του πληρεξούσιου δικηγόρου κου Ευάγγελου Παπαγιάννη.

Δείτε τη σχετική Τροπολογία:

 

 

Δείτε την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας:

 

 

Δείτε την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ:

 

 

Δείτε το Υπόμνημα του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν.Αττικής :

 

Read 2100 times
Login to post comments

Μικρή Λιανική

  • Λαθρεμπόριο
  • Καπνοβιομηχανίες
  • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Post by Μυρτώ Δημητριάδη
- Οκτ 18, 2018
Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού ...
Post by Διαχειριστής
- Δεκ 08, 2018
Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε και επίσημα η φημολογούμενη εδώ και ημέρες συμφωνία μεταξύ της εταιρείας  ...
Post by Διαχειριστής
- Οκτ 26, 2018
Τους φόβους τους ότι θα επιστρέψουν στο τσιγάρο, αν ισχύουν οι πληροφορίες για τα νέα δεδομένα που φέρνει στη ...

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…