ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΠΝΙΚΩΝ

Επίσημος τιμοκατάλογος χρεώσεων προς το δίκτυο (χονδρεμπόριο – αντιπροσωπείες – λιανεμπόριο ) για καπνό στριφτού τσιγάρου – UPDATE

Το Σωματείο Επαγγελματιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής μετά τα τελευταία παραπλανητικά και ύπουλα δημοσιεύματα

που μόνο σκοπό είχαν και έχουν την παραπληροφόρηση και την ομιχλοπαγίδα διαφόρων συμφερόντων σήμερα αναρτά πίνακα με τις επίσημες τιμές –χρεώσεις που αφορούν τα καπνά για στριφτό τσιγάρο.

Όλοι οι συνάδελφοι  λιανέμποροι θα πρέπει να μελετήσουν αλλά και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ από τους προμηθευτές τους να έχουν τις συγκεκριμένες εκπτώσεις που αναγράφονται στον 2ο πίνακα .

Οι Ελληνικές καπνοβιομηχανίες Καρέλια Α.Ε και ΣΕΚΑΠ  όσον αφορά τα σήματα για καπνό στριφτού τσιγάρου επιδοτούν το λιανεμπόριο !!!

Η καπνοβιομηχανία PHILIP MORRIS επιδοτεί τους καπνούς PHILIP MORRIS RYO RICH CUT & PHILIP MORRIS RYO NAVY CUT με ονομαστική τιμή 4,30 € κρατώντας για αυτήν ποσοστό 56,50% επι της αποφορολογημένης αξίας και δίνει για το λιανεμπόριο ποσοστό 43,50% επι της αποφορολογημένης αξίας.

Επειδή δεν υπάρχει θεσμοθετημένο ποσοστό υπέρ του λιανεμπορίου ,καμία καπνοβιομηχανία δεν μπορεί να επιβάλλει το ποσοστό έκπτωσης που  πρέπει να παίρνουν οι συνάδελφοι μας με το ισχύων φορολογικό νομοσχέδιο .

Το Σωματείο Αττικής αισθανόμενο το βάρος ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους του, κάνει γνωστά σήμερα τα επίσημα στοιχεία και ΑΠΑΙΤΕΙ από όλο το χονδρεμπόριο του Ν.Αττικής την άμεση εφαρμογή έκπτωσης .

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν χονδρέμποροι (δυστυχώς λίγοι ) αλλά άξιοι που βοηθούν και αποδίδουν τα συγκεκριμένα ποσοστά προς το λιανεμπόριο.

Το Σωματείο Αττικής θα ενημερώσει και θα κατευθύνει όλους τους συναδέλφους ώστε να προμηθεύονται από  τους  χονδρέμπορους που θα δίνουν την αντίστοιχη έκπτωση .

Την επόμενη εβδομάδα ,το Σωματείο Αττικής θα αναρτήσει αναλυτικούς πίνακες ανά καπνοβιομηχανία με όλα τα σήματα που παράγει η καθεμία καθώς και τυχόν επιδοτήσεις που δίνουν ανά σήμα για το λιανεμπόριο .

Το Σωματείο Αττικής  θα ενημερώσει αναλυτικά 6.440 σημεία του Ν. Αττικής  για τις θέσεις του με Ιδρυτική Διακήρυξη καθώς και με ενημερωτικό υλικό για το τι πρέπει να γνωρίζουν όσον αφορά τις τιμές χρέωσης καπνοβιομηχανικών προϊόντων .

Ευχόμαστε και ελπίζουμε όλα τα Σωματεία της Ελλάδος να ακολουθήσουν την ίδια στάση και να ενημερώσουν  αντίστοιχα συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα .

Άσχετα με την δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων πινάκων και απαιτήσεων του λιανεμπορίου ,θα παλέψουμε για το πρώτο και πάγιο αίτημα μας ώστε η αποφορολογημένη αξία που είναι σήμερα παγιωμένη στο 60,4 % και  39,9% για το δίκτυο, να γίνει 50% (καπνοβιομηχανίες )-50 % (δίκτυο ) και ειδικότερα 38% για το λιανεμπόριο .

Το Σωματείο Επαγγελματιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής αποτελεί την αιχμή του δόρατος σε όλα τα κακώς κείμενα που επικρατούν χρόνια εις βάρος του λιανεμπορίου .

Πίνακας 1 (Πατήστε πάνω στον πίνακα για μεγέθυνση)

Πίνακας 2 (Πατήστε πάνω στον πίνακα για μεγέθυνση)

Σημείωση συντακτικής ομάδος synpeka.gr: Ενημερώνουμε τους συναδέλφους της Μικρής Λιανικής ότι μόλις λαμβάνουμε επίσημα στοιχεία νέων σημάτων ή επιδοτούμενα σήματα από τις καπνοβιομηχανίες θα σας ενημερώνουμε.

Πηγή : www.synpeka.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top