ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Οι θέσεις του ΕΣΚΕΕ για τα προϊόντα καπνού

Πλήγμα για την Ελληνική Οικονομία η Πρόταση Αναθεώρησης της Κοινοτικής Οδηγίας 2001/37/ΕΚ για τα προϊόντα καπνού.

 

 

Αναλυτικά η θέση του ΕΣΚΕΕ όπως περιγράφεται στη σχετική ανακοίνωση:

 

«O ΕΣΚΕΕ υποστηρίζει ότι είναι επιβεβλημένο η Ελληνική Κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο να απορρίψουν την πρόταση της Οδηγίας, καθώς αποτελεί υπέρβαση αρμοδιότητας και παραβαίνει τις αρχές της επικουρικότητας και της αναλογικότητας, είναι επιστημονικά ατεκμηρίωτη, ενώ αν υιοθετηθεί θα πλήξει ανεπανόρθωτα την ελληνική οικονομία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη καμπή της.

 

Συγκεκριμένα, συντελείται σαφής παραβίαση της αρχής της επικουρικότητας μέσω της απαγόρευσης συγκεκριμένων προϊόντων όπως τα τσιγάρα slims και menthol καθώς και με την αφαίρεση της δυνατότητας των κρατών μελών να καθορίζουν τη δική τους πολιτική δημόσιας υγείας. Για την κυκλοφορία προϊόντων μειωμένης βλάβης και την υποχρεωτική επιπλέον τοποθέτηση φωτογραφιών στις δύο κύριες όψεις των πακέτων των τσιγάρων, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να ακολουθήσει την επιβληθείσα Οδηγία σε ένα πεδίο το οποίο δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της ΕΕ.

 

Παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας, θεμελιώδους αρχής της νομοθεσίας της ΕΕ, αποτελεί η απουσία λιγότερο περιοριστικών μέτρων για τη βελτίωση της λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας, με τις προτεινόμενες υπερβολικά μεγάλες προειδοποιήσεις υγείας (75% του πακέτου και από τις δύο πλευρές).

 

Ο ΕΣΚΕΕ στηρίζει κάθε ορθολογική δημόσια πολιτική που υλοποιείται με τη λήψη αποτελεσματικών και ουσιαστικών μέτρων με απώτερο σκοπό την προάσπιση της υγείας και το κοινωνικό όφελος».

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top