EDITORIAL

Αδιαφορία σπείραμε μηδενισμός θα μας θερίσει

Άρθρο του Γεώργιου Δούκα

Είμαι την άποψης (και την επαναλαμβάνω τα τελευταία τρία χρόνια σταθερά) ότι το πρώτο που καταστράφηκε στη “δημιουργική καταστροφή” της  Μικρής Λιανικής ήταν ηΛογική. Όχι οι σύνθετες έννοιες. Η απλή, γραμμική σκέψη.

Η εξουσία των καπνοβιομηχανιών και τα διαπλεκόμενα συμφέρονταμαζί τους ενοχλήθηκε όταν κάποιοι, έως πρόσφατα χαμένοι στον ατομισμό τους,στα προβλήματα της καθημερινότητας και ¨χαμένα όνειρα ¨τους ,βγήκαν από τις τρύπες –κουβούκλια ,βρήκαν τον διπλανό τους και άρχισαν να συζητούν μαζί του. Να βρίσκουν τι τους ενώνει. Ποια είναι τα κοινά τους προβλήματα. Άλλοι ψύχραιμοι, άλλοι οργισμένοι. Άλλοι μουδιασμένοι, άλλοι τσαμπουκαλεμένοι. Άλλοι συνειδητά, άλλοι ασυνείδητα.

Οι περιπτερούχοι –καπνοπώλες είναι χρήσιμοι μόνο ως άθροισμα μεμονωμένων σημείων Μικρής Λιανικής .Ως οργανωμένη συλλογικότητα είναι επικίνδυνοι για οποιαδήποτε καπνοβιομηχανία ή συναλλασσόμενη εταιρεία με αυτούς.

Έχοντας φροντίσει να καταστρέψουν τις στοιχειώδεις αρχές της λογικής, χάρη και στην αμέριστη υποστήριξη και των ¨συμμορφωμένων θεσμικών Σωματείων ¨,οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης του λιανεμπορίου .Οι καπνοβιομηχανίες από το 2009 και μετά τόνιζαν με κάθε τρόπο την πλήρη και κυνική αδιαφορία τους.

Η Ελληνική πολιτεία σε συνεργασία με όλους τους παραπάνω (ελέω Μνημονίου),έπλυνε τα χέρια της σαν υποδειγματικός Πόντιος Πιλάτος και βούλωσε τ’ αυτιά της με κερί.

Διαμαρτύρεσαι; Απεργείς; Διαδηλώνεις; Στα παλιά μας τα παπούτσια.!

Ο συνάδελφος περιπτεράς καπνοπώλης απογοητεύτηκε.Τον πνίξανε τα χρέη. Ξεφτιλίστηκε από τα golden boys…Του ρήμαξαν την ζωή …Του κλέψανε τα όνειρα …


ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΟΒΗΘΗΚΕ
.

Δεν τρέφω ωστόσο αυταπάτες. Η αδιαφορία της πολιτικής εξουσίας δεν μεταφράζεται σε ισχύ, αλλά σεαδυναμία της. Το Κράτος φοβήθηκε τη συσπείρωση των “συντεχνιών”.

Αδιαφόρησε για τους άμισθους φοροεισπράκτορες .Αρνήθηκε τον διάλογο και έφερε πολυνομοσχέδιο που διαλύει την Μικρή Λιανική ,καταστρατηγώντας

ακόμη και αυτό το ίδιο το Σύνταγμα .

Όλα αυτά είναι τελικά δείγμα αδυναμίας και φόβου, και όχι ισχύος και σύνεσης. Το Κράτος ξεγυμνώθηκε!!!!

Από την άλλη ,ο κόσμος σώπασε και περιμένει υπομονετικά ή και με εκνευρισμό τον ¨Σωτήρα¨ .

Ελπίζει σε μια εκπροσώπηση εκ Θεού (ποιος ξέρει 😉

Ελπίζει σε μία εκπροσώπηση (εκ Θεού, ποιος ξέρει;) κι ας είναι σίγουρος ότι το υπάρχων Συντεχνιακό παλαιοσυνδικαλιστικό σύστημα οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως, τον δουλεύει ψιλό γαζί.

 

Τι έμεινε να καλύψει το κενό; Ο μηδενισμός !!!Και μηδενισμός δεν είναι μόνο κάποιοι τυχάρπαστοι παλαιοσυνδικαλιστές που τους φταίνε τα πάντα από το άδικο σύστημα έως τα σεμεδάκια της γιαγιάς τους.

Μηδενισμός είναι επίσης η συλλογική μοιρολατρία των περιπτερούχων –καπνοπωλών ,η απονέκρωση της Μικρής Λιανικής  και η μετάδοση του κυνισμού οριζοντίως. Συνεπώς, οι αυτοαποκαλούμενοι συνδικαλιστές της Μικρής Λιανικής ,οι οποίοι συμπαρατάσσονται με τις καπνοβιομηχανίες στους ομαδικούς βιασμούς της λογικής, αγνοούν το προφανές: Δεν έφεραν το πολυνομοσχέδιο αυτοί που δεν ασχολούνται με τα κοινά Η απουσία των θεσμικών το έφερε. Η αποχώρηση τους από το προσκήνιο , η παντελής έλλειψη επαφών με τα κέντρα αποφάσεων ,το σπάσιμο των δεσμών με τους συναδέλφους ήταν αυτό που έδωσε το απαραίτητο άλλοθι στην ελίτ της εξουσίας να κάνει αυτό που έκανε .

Καμπανάκι, όμως, αγαπητέ συνάδελφε. Μπορεί ο κλάδος  να έχασε μια μάχη , αλλά αν επικρατήσει ο μηδενισμός θα χάσουμε και τον πόλεμο .

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top