EDITORIAL

Παρακμή ολκής με το “Πολυνομοσχέδιο PHILIP MORRIS” σε μια τελειωμένη χώρα”

103618 stournaras

ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Είχα πάψει να μιλώ εδώ και καιρό, αντιλαμβανόμενος την ανικανότητα να αποδεχθείτε την αλήθεια…Μα η ίδια η αλήθεια θα σας προλάβει …

Αφορμή για αυτό το άρθρο είναι καταρχάς η ίδρυση του νέου Σωματείου Επαγγελματιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής αλλά και το χθεσινό Δελτίο Τύπου της Japan Tobacco International (J.T.I.) που αφορά τα καπνά Old Holborn και τις ταινίες Ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.)

https://www.synpeka.gr/nea-mikris-lianikis/item/13046-deltio-typoy-ths-japan-tobacco-international-gia-ta-kapna-old-holborn.html

Οι κωμικοτραγικές καταστάσεις ,η δολοπλοκία ,οι μεθοδεύσεις που έχουν γίνει συστηματικά και καλά σχεδιασμένα από συγκεκριμένα άτομα και προσωπικά συμφέροντα για τον αφανισμό της Μικρής Λιανικής σήμερα πρέπει να γνωστοποιηθούν προς όλους τις συναλλασσόμενες εταιρείες αλλά και γενικότερα προς όλους τους συναδέλφους μας .

Το σατανικό σχέδιο αφανισμού της Μικρής Λιανικής έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια πριν ξηλώνοντας σε μια βραδιά τα θεσμοθετημένα ποσοστά που υπήρχαν και προστάτευαν τον κλάδο μας .

Το ποιοι το έκαναν αυτό το γνωρίζουν άπαντες .Ποιες δικαιολογίες επικαλέστηκαν και αυτό το γνωρίζουν όλοι σήμερα .

Όταν το 2009 αρθρογραφούσαμε για τον ρόλο που έπαιζαν διάφορα άτομα που ήταν στο τιμόνι της Ελληνικής πολιτείας αλλά την έμμεση συμμετοχή  των μητρικών διοικήσεων των αλλοδαπών καπνοβιομηχανιών –αντιπροσωπειών για να βρεθούμε σήμερα ως χώρα σε αυτήν την οικονομική κατάσταση ,τότε όλοι μας έλεγαν τρελούς και φαντασιόπληκτους.

Τα γεγονότα δυστυχώς μας έχουν επιβεβαιώσει .Οι αλλοδαπές καπνοβιομηχανίες συμμετείχαν ενεργά με εντολές των μητρικών τους διοικήσεων στο να έρθει το Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα .

Φυσικά οι φωνές λίγων ανωτάτων στελεχών των συγκεκριμένων αλλοδαπών  καπνοβιομηχανιών που διαφωνούσαν με το συγκεκριμένο σχέδιο δεν εισακούστηκαν ,άσχετα εάν το προσπάθησαν .

 

Το αποτέλεσμα που έχουμε λοιπόν σήμερα και με τις αποφάσεις που παίρνει η Ελληνική πολιτεία με «πολυνομοσχέδιο Philip Morris » καθώς και η στρατηγική εταιρική κίνηση της πρώτης στον κόσμο καπνοβιομηχανίας είναι να έχουμε αναταράξεις σε έναν κλάδο ο οποίος ήδη αργοπεθαίνει .

Από την αρχή κάναμε γνωστό σε όλους ότι διαφωνούμε ριζικά με διατάξεις του πολυνομοσχεδίου όσον αφορά την απελευθέρωση επαγγέλματος και των καπνοβιομηχανικών προϊόντων καταθέτοντας σχετικά υπομνήματα προς τους αρμόδιους φορείς.

Φυσικά μας αγνόησαν γιατί κάποιοι είχαν άλλα σχέδια στα συρτάρια τους !!!!

 

Δεν μας κάλεσαν καν ούτε να το συζητήσουμε ή έστω να ζητήσουν την γνώμη μας σε εξειδικευμένα θέματα αλλά και σε παραμέτρους που αφορούν τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα και είμαστε πολύ σίγουροι ότι δεν γνωρίζουν αλλά και δεν έλαβαν υπόψη τους .

Αυτό και μόνο περίτρανα αποδεικνύει ότι ο σχεδιασμός που είχε κάνει μια ομάδα ανθρώπων (τους οποίους γνωρίζουμε με τα ονοματεπώνυμα τους ),είχε δόλιους σκοπούς και μπροστά στο ιδίων όφελος είναι ¨στυγνοί  δολοφόνοι ¨.

κ. Στουρνάρα ,εδώ και τρία χρόνια έχει αραχνιάσει σε συρτάρι του Υπουργείου Οικονομικών σχετικό αίτημα για εξαίρεση από περαίωση περιπτέρων –καπνοπωλείων όσον αφορά καπνοβιομηχανικά προϊόντα τύπου κάρτες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας .

-Γιατί δεν μας δίνετε μια απάντηση γύρω από αυτό το δίκαιο αίτημα μας ;

-Με ποια λογική μας εντάσσετε σε φορολόγηση εισοδήματος από μηδενική βάση ;

-ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ;

Θα τα πάρουμε λοιπόν τα θέματα από την αρχή και θα τα αναλύσουμε .

Σε πρόσφατο επίσημο έγγραφο ο Υπουργός Οικονομικών  κ.Στουρνάρας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου γράφει επί λέξη:

¨ Σημειώνουμε ότι έχει κινηθεί από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαδικασία μη συμμόρφωσης της νομοθεσίας της Ελλάδας με το δίκαιο της ΕΕ μέσω του προγράμματος ¨ EU pilot ¨ ειδικά στον τομέα πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων .»

https://www.synpeka.gr/politiki/koinovouleutiki-drasi/item/12988-apanthsh-toy-ypoyrgoy-oikonomikwn-gia-thn-apeleytherwsh-twn-kapnoviomhxanikwn-proϊontwn.html

Ερωτάται λοιπόν ο κ.Υπουργός :Κρύβεται πίσω από τη λέξη ¨ EU pilot ¨;

 

Και μόνο η μετάφραση της λέξης pilot σημαίνει προαιρετικά .

 

Εμείς λοιπόν ψάξαμε ποιο είναι αυτό το πρόγραμμα και βρήκαμε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που επικαλείται ο κ. Υπουργός, δηλαδή αυστηρές διατάξεις του νέου Επίτροπου της Ε.Ε. όσον αφορά την διάθεση των καπνοβιομηχανικών προϊόντων. Σας παραθέτουμε λοιπόν ορισμένες φωτογραφίες από το νέο αυτό πρόγραμμα που περίτρανα αποδεικνύει ότι ο κ. Υπουργός Οικονομικών ψεύδεται όσον αφορά την απελευθέρωση και τους τρόπους διάθεσης των καπνοβιομηχανικών προϊόντων .

1η φωτογραφία – Σκωτία –πόλη Εδιμβούργο

Η διάθεση των καπνοβιομηχανικών προϊόντων γίνεται μέσω του πιλοτικού προγράμματος μέσα σε συρτάρια ακριβών διαστάσεων χωρίς να έχει δικαίωμα ο πωλητής που εξυπηρετεί τους καταναλωτές να προσφέρει ένα πακέτο τσιγάρα σε πελάτη που δεν θα του ζητήσει συγκεκριμένη μάρκα.

2η φωτογραφία –Αγγλία –Tesco –Λονδίνο

Σε αυτές τις δυο φωτογραφίες αναλυτικά βλέπουμε ότι η διάθεση καπνοβιομηχανικών προϊόντων κρύβεται πίσω από συρόμενη πόρτα και ανοίγει μόνο σε περίπτωση ζήτησης συγκεκριμένων τσιγάρων –σημάτων που ζητάει ο καταναλωτής. Μάλιστα υπάρχουν και ενδεικτικές προειδοποιήσεις και για ανήλικους καθώς και προς τις τιμές .

3η φωτογραφία : Sainsburry –Λονδίνο

Κάτι αντίστοιχο βλέπουμε και σε μινι μάρκετ –ψιλικατζίδικο .

4η φωτογραφία –Super market Λονδίνου

Εσείς με το πολυνομοσχέδιο σας μιλάτε για διαφημιστικές προθήκες δίπλα στα ταμεία (ο κ. Σκορδάς το έχει δηλώσει και τηλεοπτικά ) ενώ στο εξωτερικό είναι ειδικός απαγορευτικός χώρος με ειδικό ταμείο και χωρίς καμία πρόσβαση από παιδιά που κατά μόνιμη συνήθεια συνοδεύουν την οικογένεια τους για αγορά αγαθών στην Ελληνική αγορά των supermarket .

5η φωτογραφία –(φωτογραφία Jumbo)

Οι πρώτες παρενέργειες της απελευθέρωσης ήταν να τοποθετηθούν στα καταστήματα Jumbo (μεγάλη προσέλευση παιδιών ) και σε δημόσια θέα καπνοβιομηχανικά προΐόντα .

Όταν σας το καταγγείλαμε εγγράφως εσιωπήσατε …

Κάναμε παράσταση στην αρμόδια Δ/νση Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης καταγγέλλοντας ταυτόχρονα για παράνομους αυτόματους πωλητές καπνικών αλλά και κυνήγι μαγισσών από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε όλα τα περίπτερα Αττικής για ¨μαΐμού¨ παιχνίδια .

Η απάντηση ήταν ότι το θέμα της απελευθέρωσης επανεξετάζεται και αρμόδιος φορέας είναι το Υπουργείο Υγείας .

Δημοσιεύουμε την επίσημη απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. η οποία υπογράφεται από την Υφυπουργό Υγείας κ.Σκοπούλη .

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι είναι η πλέον σοβαρή ,υπεύθυνη απάντηση που έχουμε λάβει εως τώρα από όλη την Ελληνική Κυβέρνηση.

Φυσικά ,περιμένουμε και την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Υπουργείου Υγείας για να έχουμε μια ολοκληρωμένη θέση γύρω από το καυτό θέμα της απελευθέρωσης αγοράς των καπνοβιομηχανικών προϊόντων.

Κύριε Στουρνάρα ,πριν από το 2010 μόνο στον νομό Αττικής υπήρχαν 10.400 σημεία πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων .(περίπτερα –μινι μάρκετ ).Σήμερα είναι 6.440 και προβλέπεται στο επόμενο εξάμηνο εάν δεν διορθώσετε τα κακώς κείμενα να μείνουν περίπου 4.000 .

Μήπως είναι καιρός εσείς και ο κ. πρωθυπουργός να δείτε με περισσότερη προσοχή το συγκεκριμένο ζήτημα ;

Κύριε Στουρνάρα ,απαίτηση μας είναι η άμεση αλλαγή όλων των διατάξεων που απελευθερώνουν το επάγγελμα του περιπτερούχου καθώς και των καπνοβιομηχανικών προϊόντων.

Ερωτούνται ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κομνηνός :

Το Υπουργείο Ανάπτυξης μετά από 20 χρόνια έβγαλε όλους τους υπαλλήλους στον δρόμο για να κυνηγήσουν τους μεροκαματιάρηδες .Στα μεγάλα supermarket έχετε την ίδια ευαισθησία ;Γιατί δεν την βλέπουμε …

Το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει καταντήσει ¨ άμισθος ¨ υπάλληλος του Jumbo ;

Δεν μπορεί κύριοι του Υπουργείου Ανάπτυξης από την μια να μην λάβετε υπόψη ότι εκκρεμεί απόφαση γνωμοδότησης από τον Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου Υγείας και από την άλλη να έχουν ασυλία μεγάλες επιχειρήσεις που πουλάνε ήδη καπνοβιομηχανικά προϊόντα παραβιάζοντας κάθε έννοια Ευρωπαϊκών οδηγιών ;

Υπουργέ Ανάπτυξης κ.Χατζηδάκη ,επειδή έχετε θητεύσει και στο Ευρωκοινοβούλιο κατά το παρελθόν ….

Ακούγεται στους διαδρόμους των διαφόρων Υπουργείων  ότι χαλάει εικαστικά η εικόνα των πόλεων με τα περίπτερα. Στις παρακάτω φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε πως  έχουν αντιγράψει την κεντρική ιδέα των περιπτέρων της Ελλάδος και πως την έχουν μετατρέψει σε μοντέρνα έκδοση διάφορες χώρες του εξωτερικού .Συμπερασματικά ,ο καθένας προσπαθεί να αποποιηθεί ευθύνες και ανάλογα με την αντίδραση να παίξει το δικό του ¨κρυφτούλι¨ .Όλα όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να μπουν σε μια τάξη και όταν λέμε ότι ανήκουμε στην Ευρώπη ,πρέπει να υπακούμε πιστά τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και όχι όπως βολεύει ορισμένους για τα προσωπικά τους οφέλη άσχετα από ποια ¨ καρέκλα ¨ έχουν μια προσωρινή δύναμη και εξουσία .

stylianidisΕρωτάται ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης:

-Ποια λογική και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν οι διατάξεις του ¨πολυνομοσχεδίου Philip Morris¨ που αφορούν τα περίπτερα ;

-Με ποιο δικαίωμα έγινε παραβίαση Συντάγματος και αφαιρέθηκε ευεργέτημα των αναπήρων πολέμου κ.τ.λ. και δόθηκε το 70% σε Δήμους ;

Σε κάθε περίπτωση που για λόγους εταιρικών συμφερόντων η νομοθεσία μείνει ως έχει, θα συνεχιστούν να υφίστανται πολλά κενά νομοθεσίας και με μεγάλες παρενέργειες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ¨ το πάρτι ¨ που έχουν ξεκινήσει σε πάρα πολλούς Δήμους σε όλη την Ελλάδα εκμεταλλευόμενοι τον συγκεκριμένο νόμο αλλά και τα κενά αυτού .

-μη έκδοση νέων αδειών

-δημοπρασίες από Δήμους (τα καλά πόστα μόνο για συμφέροντα μεγάλων αλυσίδων και τα μη βιώσιμα σε κλήρωση )

-υπέρογκα πρόστιμα που αφορούν κοινόχρηστους χώρους

-κατάργηση χηρεύουσας θέσης περιπτέρων (υπάρχει περίπτωση αποξήλωσης περίπτερου διότι εμπόδιζε την κόρη Δημοτικής Συμβούλου μπροστά από το κατάστημα της )

-μη παραχώρηση τετραγωνικών μέτρων με Δημοτικό τιμοκατάλογο όπως δίνεται σε καφετέριες κ.τ.λ.

Σε όλες τις περιπτώσεις παρατηρείται εκμετάλλευση για φοροεισπρακτικούς λόγους και με απώτερο σκοπό τον πλήρη αφανισμό των περιπτέρων .

Κ.Στυλιανίδη ,μας ρίξατε στον λάκκο των λεόντων με το να αγνοήσετε  το Υπόμνημα με τις προτάσεις μας του πληρεξούσιου δικηγόρου κ.Ευάγγελου Παπαγιάννη .

Το αίτημα μας προς εσάς είναι ένα και μοναδικό :

Τα περίπτερα πρέπει για λόγους δημοσίου συμφέροντος να επανέλθουν εκεί που ανήκουν !!!

 

Μόνο οι περιφερειάρχες  έχουν γνώση και εμπειρία και ως νομάρχες μπορούν να διαχειριστούν τα ειδικά θέματα που αφορούν την καθημερινή λειτουργία καθώς και τα θεσμικά ζητήματα  στον συγκεκριμένο κλάδο ,τα οποία γνωρίζουν καλύτερα από όλους .

κ. Στυλιανίδη ,με την απόφαση σας να είναι υπεύθυνοι για εμάς οι Δήμοι άρχισε το μεγάλο ¨ δούναι και λαβείν¨ της μίζας ( θέλω τόσα ) και του κάθε κομπλεξικού Δημοτικού Συμβούλου ( το περίπτερο τάδε εμποδίζει το τάδε μαγαζί και δεν βρίσκεται εικαστικά στην σωστή θέση ).

Επειδή γνωρίζουμε ότι οι συναλλαγές σε πανελλαδικό επίπεδο και ειδικότερα στις κλειστές κοινωνίες ,όλα είναι  ¨ δούναι και λαβείν¨ ,η σωστή και γενναία απόφαση που πρέπει να πάρετε είναι προβείτε σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες ώστε η Μικρή Λιανική να επανέλθει στον φυσικό της χώρο ,δηλαδή στις 13 περιφέρειες της Ελλάδος .

Ερωτούνται λοιπόν οι συναρμόδιοι Υπουργοί : Όταν το περίπτερο –καπνοπωλείο είναι ο καθ’ύλην αρμόδιος που μαζεύει τους έμμεσους φόρους για το Ελληνικό κράτος ,δεν πρέπει να τύχει ειδικής μέριμνας και προστασίας ;

Νέα φορολογία καπνοβιομηχανικών προΐόντων

Ερωτάται ο εισηγητής –Υφυπουργός Οικονομικών κ.Μαυραγάνης :

-Με ποια λογική έφερε εσπευσμένα μέσα στο ¨ πολυνομοσχέδιο Philip Morris  ¨την νέα φορολογία καπνικών και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ;

κ. Μαυραγάνη ,γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τις γνώσεις σας γύρω από τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα αλλά και το βιογραφικό σας σημείωμα πριν αναλάβετε τα καθήκοντα σας ως Υφυπουργός Οικονομικών .

Ειδικά επειδή γνωρίζουμε που υπηρετούσατε στο παρελθόν και τι δουλειά κάνατε συγκεκριμένα ,περιμέναμε από εσάς διαφορετική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος .

Πρέπει άμεσα να αλλάξετε την φορολογία καπνικών όχι γιατί αυτή κινείται προς συμφέρον συγκεκριμένης καπνοβιομηχανίας αλλά για τους λόγους που θα σας αναφέρω παρακάτω :

Α. Σε έξι μήνες το λαθρεμπόριο καπνοβιομηχανικών προϊόντων από το 17% που λέτε εσείς με επίσημα στοιχεία  ότι είναι τώρα ,θα διπλασιαστεί το επόμενο εξάμηνο !!!!

Οι παρενέργειες έρχονται μετά την κατάργηση της μεσοσταθμισμένης τιμής και της διατύπωσης του νόμου ,δηλαδή ότι η φορολογία πέφτει σε τσιγάρα που έχουν ονομαστική αξία πάνω από  3,60€ και ανεβαίνει σε σήματα τσιγάρων που η ονομαστική τους αξία είναι κάτω από 3,60€.

κ.Μαυραγάνη ,σας κατηγορούμε ευθέως ότι ενώ οι καπνοβιομηχανίες σας έχουν υποβάλλει εγκαίρως αίτημα για αγορά ταινιών ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.), εσείς ηθελημένα καθυστερήσατε να υπογράψετε με αποτέλεσμα να είστε ο αποκλειστικά υπεύθυνος για μη έγκαιρη είσπραξη εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου .

Λάβατε την συγκεκριμένη επιστολή και σφυρίζατε αδιάφορα .Φυσικά ,μετά από 20 μέρες υπογράψατε κατόπιν πολλών πιέσεων και παραστάσεων που έγιναν προς την Ελληνική κυβέρνηση .

κ.Μαυραγάνη ,γνωρίζετε ότι σε συγκεκριμένη καπνοβιομηχανία –αντιπροσωπεία βασικός μέτοχος είναι το ίδιο το Ιαπωνικό κράτος ; Με αυτή την συμπεριφορά σας,είστε ικανός να δημιουργήσετε μέχρι και διπλωματικό επεισόδιο .

κ.Μαυραγάνη ,γνωρίζετε τις παρενέργειες με αυτή την ηθελημένη αδιαφορία και ενέργεια που προκαλέσατε σε όλο το δίκτυο ;Εάν δεν την γνωρίζετε ,να την μάθετε τώρα και να την μάθει ταυτόχρονα και όλος ο Ελληνικός λαός .

Αναγκάσατε καπνοβιομηχανίες να μπαίνουν ¨ μέσα ¨(παθητικό ημέρας ) πάνω από 200,000€ ημερησίως .

 

Oι συγκεκριμένες καπνοβιομηχανίες αναγκάστηκαν για να υπερασπιστούν τα σήματα τους και το μερίδιο αγοράς να πριμοδοτήσουν όλη την φορολογία καπνικών στα stock που είχαν διότι εσείς για πρώτη φορά ως αρμόδιος Υφυπουργός δεν αφήσατε ούτε μια μέρα περίοδο χάριτος για απορρόφηση των stock.

Φυσικά ,η μόνη καπνοβιομηχανία που βγήκε κερδισμένη έχοντας εσωτερική πληροφόρηση είναι ο παλιός σας εργοδότης .

 

κ.Μαυραγάνη ,οι παρενέργειες όμως της δικής σας απόφασης είχαν και άλλα θύματα: εμάς στην Μικρή Λιανική .Τιμολογηθήκαμε 0,01€ μικτό κέρδος σε καπνά για στριφτό τσιγάρο κρατώντας το χονδρεμπόριο καπνικών 0,09€ για αυτούς .

Η επίδειξη δυνάμεως αλλά και η εκβιαστική τιμολόγηση καπνών προς εμάς είχε σαν αποτέλεσμα την μεγάλη αναταραχή που επικρατεί εδώ και τρία χρόνια στον κλάδο της Μικρής Λιανικής ,δηλαδή αυτό που όλοι γνωρίζουν :περιπτερούχος –καπνοπώλης = άμισθος φοροεισπράκτορας του Ελληνικού Δημοσίου .

Ηθελημένα ή άθελα σας γίνεστε ο κύριος υπεύθυνος απώλειας εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και της αύξησης της ανεργίας .(κλείσιμο επιχειρήσεων Μικρής Λιανικής-ζημιές καπνοβιομηχανιών –αντιπροσωπειών ).

κ.Μαυραγάνη ,γνωρίζετε σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο πόσο είναι το ποσοστό μικτού κέρδους της Μικρής Λιανικής όσον αφορά καπνοβιομηχανικά προϊόντα και ποιο είναι το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα ;

 

κ. Μαυραγάνη ,όταν συντάσσατε την νέα φορολογία καπνικών λάβατε υπόψη σας την προστασία και το ποσοστό τα οποία θα πρέπει να παίρνουν τα σημεία Μικρής Λιανικής ;

 

κ. Μαυραγάνη, γνωρίζετε  ότι υπήρχε θεσμοθέτηση ποσοστού δικτύου για 9 μήνες με την παλαιά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ότι τότε ο σημερινός πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί ότι θα το επαναφέρει καθώς και σύσσωμη όλη η τότε αντιπολίτευση ;

 

κ. Μαυραγάνη, γνωρίζετε  ποιοι παράγουν και πωλούν σε λαθρέμπορους καπνοβιομηχανικά προϊόντα ;Εάν δε το γνωρίζετε αν και είμαι σίγουρος ότι το ξέρετε ,είναι οι ίδιες καπνοβιομηχανίες ή θυγατρικές αυτών  που πωλούν και στην νόμιμη αγορά .

 

Αν λοιπόν επιτρέπετε για λόγους συμφερόντων οι συγκεκριμένες καπνοβιομηχανίες να κάνουν ¨ μουαγιέ ¨ μεριδίου αγοράς νομίμου και παράνομου ώστε να καταγράφουν μικτά κέρδη και καλούς ισολογισμούς ,αυτό είναι εις βάρος των εισπράξεων του Ελληνικού Δημοσίου .

 

Κ. Μαυραγάνη ,επειδή γνωρίζω πάρα πολλά ,το τι έχετε κάνει ηθελημένα εναντίον συγκεκριμένων καπνοβιομηχανιών ταπεινά

σας συμβουλεύω τα εξής :

 

-Ή αλλάξτε τον φορολογικό νόμο των καπνικών δίκαια προς όλους ή παραιτηθείτε .

 

-Είστε ανάξιος να κατέχετε τέτοια καρέκλα Υπουργικού θώκου .Κάνετε κακό στην πατρίδα μας!!!!

 

 

 

Προτάσεις προς όλες τις καπνοβιομηχανίες –αντιπροσωπείες :

 

Τώρα λοιπόν επειδή ειπώθηκαν ορισμένες πικρές αλήθειες προς την Ελληνική πολιτεία καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε και τις σχέσεις μας με την κάθε καπνοβιομηχανία ονομαστικά όσον αφορά νοοτροπίες ,μεθοδεύσεις ,μερίδια αγοράς (το μόνο που σας ενδιαφέρει ) κ.τ.λ.

Μέχρι πότε πιστεύετε ότι η Ελλάδα με αυτές τις ιδιαιτερότητες που έχει ως χώρα μπορείτε όλοι να πουλάτε τα προϊόντα σας με αυτό το εξευτελιστικό ποσοστό που μας διαθέτετε ;

Χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν είδαμε την νέα παραγωγική μονάδα της Philip Morris που σημαίνει και νέες θέσεις εργασίας αλλά γελάσαμε πικρόχολα με την προβολή των τριών (3) εκατομμυρίων ευρώ για επένδυση σε όλα τα Μ.Μ.Ε

xiakoslaos mitarakis12Λυπηθήκαμε δε ,βλέποντας έναν νεαρό πολιτικό σαν το κ.Μηταράκη να κάθεται δίπλα στον Δ/νων Σύμβουλο της Philip Morris και να κουνάει θετικά το κεφάλι του σαν ένα παιδάκι Νηπιαγωγείου .

 

 

 

Μπορείτε κύριοι της Philip Morris να μας πείτε πόσα εκατομμύρια βγάλατε εδώ και τρία χρόνια από το δίκτυο της Μικρής Λιανικής μειώνοντας τα ποσοστά μικτού μας κέρδους ;

Ένα είναι σίγουρο :ότι βγάλατε πολύ περισσότερα εδώ και τρία χρόνια από αυτά που επενδύσατε στην Ελλάδα εις βάρος μας .

Αυτά για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους .

Ωραία είναι όλα τα σχέδια σας επί χάρτου για την Μικρή Λιανική που έχετε κάνει επίδειξη στους νέους σας αντιπροσώπους στην Λοζάννη  αλλά δεν πείθετε κανέναν από εμάς τους Λιανέμπορους .

Εάν δεν κλείσει θεσμικά η απελευθέρωση της διάθεσης καπνοβιομηχανικών προϊόντων και δεν θωρακιστεί η Μικρή Λιανική , η ευθύνη θα πέσει αποκλειστικά σε εσάς.

Αυτά που έχετε κάνει στο παρελθόν δηλαδή  σε μια βραδιά να καταργήσετε θεσμοθετημένο ποσοστό για το δίκτυο.(Philip Morris ,Χατζηβασίλογλου, Μάνος το 1993),είναι πράγματα και σχέδια που θα σας βαρύνουν ως ηθικούς αυτουργούς .

Πέραν τούτου ,έχοντας τα ηνία και τους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις περάσατε το ¨πολυνομοσχέδιο Philip Morris ¨ βάσει σχεδίων που έχετε πολλά χρόνια στο συρτάρι σας και εάν κάτι αναγνωρίζω σε εσάς είναι ότι είστε μακράν oι πιο οργανωτικοί και γνώστες της παγκόσμιας αγοράς .

Στην Ελλάδα όμως έχετε κάνει μέγα λάθος :και αυτό το λάθος θα σας γυρίσει boomerang .

Εκμεταλλευτήκατε το σάπιο πολιτικό σύστημα μας για να κάνετε παιχνίδι σε βάρος όλων μας .

Αυτό δεν είναι αποδεκτό και δεν θα περάσει ….

Ξεκινήσατε να κάνετε πάλι παιχνιδάκια marketing με τα διπλά πακέτα 2 Marlboro 7€ και να μειώνετε το ποσοστό κέρδους στην Μικρή Λιανική .

Το ξεκινήσατε στην επαρχία και σας παραθέτω και το τιμολόγιο .

Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να ανακατευτούμε σε αποφάσεις στρατηγικής διακίνησης της εταιρείας σας στην Ελλάδα και ούτε μας ενδιαφέρει .

Δημοσιεύσαμε και σχετικό άρθρο των χονδρεμπόρων Αττικής ,Θεσσαλονίκης, Πάτρας το οποίο και σχολιάσαμε αρνητικά ,διότι οι χονδρέμποροι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα έχουν κάνει εγκληματικά σφάλματα εις βάρος των συνεργατών λιανέμπορων .

Το τι θα κάνουν στο μέλλον οι υπόλοιπες καπνοβιομηχανίες ΣΕΚ και ΕΣΚΕΕ δεν μας ενδιαφέρει .

Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να φροντίσετε από κοινού όλοι μαζί να προστατεύσετε την Μικρή Λιανική (νομική θωράκιση και επίλυση χρόνιων προβλημάτων ) και το πάγιο αίτημα μας για αύξηση σε ίδια επίπεδα ποσοστών μικτού κέρδους με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας να ικανοποιηθεί ….από εχθές .

Σκηνικά τύπου ¨ άλλα λέμε άλλα κάνουμε¨ ,¨¨μπορώ να στο πω προφορικά ,δεν μπορώ να στο δώσω γραπτά ¨,υπόγειο πόλεμο ,χτυπήματα κάτω από την μέση κ.τ.λ., πρέπει να λάβουν τέλος .

Ένα μήνυμα προς όλους σας και ειδικά προς τις Ελληνικές καπνοβιομηχανίες :

Ακολουθήστε το παράδειγμα της πιο αδύνατης καπνοβιομηχανίας Γεωργιάδης Α.Ε.

Δώστε αποφορολογημένη τιμή 38% για το λιανεμπόριο και 12% για το χονδρεμπόριο .Όποιος το κάνει πρώτος ,αυτός θα κερδίσει τρομακτική αύξηση μεριδίου αγοράς !!!!

Πρώτα προχωρήστε σε αυτό το βήμα καλής θέλησης και μετά ελάτε μαζί να πάμε να αλλάξουμε και την φορολογία καπνικών διότι έτσι κι αλλιώς εν παραμείνει η ίδια ,το Ελληνικό Δημόσιο θα χάσει πάνω από 50% των εσόδων που περιμένει από τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα βάσει του υπολογισμού που έχει κάνει .

Όταν από την πρώτη στιγμή εδώ και πολλά χρόνια σας έλεγα ότι θα πρέπει να πάμε ενωμένοι σαν μια γροθιά και να καθίσουμε την Ελληνική πολιτεία σε ένα τραπέζι ώστε να αντιληφθεί τι πρέπει να πράξει για να εισπράττει εκ του ασφαλούς τους έμμεσους φόρους ,ο καθένας από εσάς έπαιζε το δικό του βιολί.!!!!

Η μια καπνοβιομηχανία ¨καπέλωνε¨ τον συνδικαλισμό της Μικρής Λιανικής …

.. οι άλλοι ακολουθούσαν τι έκανε η πρώτη …

Οι χονδρέμποροι είχαν το δικό τους βιολί …και πάει λέγοντας…

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει .

Θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθείτε πως μέσα από ένα σάπιο σύστημα  δε μπορούν να εμφανιστούν υγιή “φρούτα”……η “δημιο-κρατία” που υπερασπίζεστε ορισμένοι με το να μετέχετε και να αποδέχεσθε τις διαδικασίες της, είναι το καρκίνωμα που πρέπει να σκοτώσουμε αν θέλουμε να επιβιώσουμε….

Συνεχίζω να μην αποδέχομαι κανέναν που επιχειρεί μέσα από αυτό το ελεεινό και τρισάθλιο σύστημα, ότι κι αν ευαγγελίζεται……..κατ ’εμέ, όλοι όσοι συμμετέχουν είναι συνένοχοι……..

Η διαπλοκή εταιρικών συμφερόντων με διαφθαρμένη πολιτική εξουσία όσον αφορά  τον κλάδο της Μικρής Λιανικής πρέπει να σταματήσει άμεσα .

Οι σχέσεις μας που έχουν να κάνουν με την Αλυσίδα Αξίας (καπνοβιομηχανία, αντιπροσωπείες ,καταστήματα Μικρής Λιανικής ) θα πρέπει να θωρακιστούν σε μια νέα σχέση ειλικρίνειας ,αξιοπρέπειας και αλληλοσεβασμού .

Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι μας που ασχολούνται με τον κλάδο της Μικρής Λιανικής ότι έχουν γίνει σχετικές παραστάσεις σε όλες τις καπνοβιομηχανίες που διακινούν τα προϊόντα τους στην Ελληνική αγορά και προφορικά έχουν συμφωνήσει από κοινού όλες μαζί ότι το συγκεκριμένο θέμα που αφορά την απελευθέρωση επαγγέλματος και καπνοβιομηχανικών προϊόντων πρέπει να αλλάξει.

Φυσικά και περιμένουμε αυτό να αλλάξει στο άμεσο μέλλον …

Αυτά τα λίγα ή πολλά για όλους σας είχα να πω ως φυσικό πρόσωπο.

Την επόμενη εβδομάδα θα σας αποστείλω και τα αντίστοιχα αιτήματα μας ως Σωματείο Επαγγελματιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής ως θεσμικός (που με αναγκάσατε να γίνω ) ….

Δούκας Γεώργιος

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top