EDITORIAL

Τίτλοι τέλους !! Έπεσε η αυλαία για το χονδρεμπόριο καπνικών σε Αττική Θεσσαλονίκη ,Πάτρα

-Μπροστά δεν ξέρω τι θα βρω ,μα πίσω δεν γυρνάω !!!!

Την Παρασκευή 8/3 έπεσε και η ταφόπλακα οριστικά με τον τρόπο διανομής που υπήρχε χρόνια τώρα στην διανομή καπνοβιομηχανικών προϊόντων στους 3 συγκεκριμένους νομούς.

Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή που λάβανε όλοι οι χονδρέμποροι καπνικών

Με μια ψύχραιμη ματιά ,όλα ήταν αναμενόμενα μετά την απόφαση της Philip Morris να αλλάξει το δίκτυο διανομής καπνικών στην Ελλάδα .

Οι διαφορές ως προς τον τρόπο συνεργασίας φυσικά είναι διαφορετικές .

Έχουν επιλεγεί ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ 12 αντιπρόσωποι για την Αττική ,3 για την Θεσσαλονίκη και 1 για την Πάτρα .

Εντός Μαρτίου ,αναμένεται και η απόφαση των Ελληνικών καπνοβιομηχανιών ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ ,Γεωργιάδης Α.Ε.

Το τι επιφυλάσσει το μέλλον για το λιανεμπόριο  αλλά και για τους πρώτους αντιπρόσωπους που έχουν επιλεγεί είναι άγνωστο .

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σχεδιάστηκε σε πρώτη φάση νέος τρόπος διανομής καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε 3 νομούς και φυσικά το ίδιο θα ισχύσει και για το μέλλον σε όλη την Ελλάδα .

Οι παρενέργειες που θα υπάρξουν από αυτές τις αποφάσεις είναι μεγάλες και

πολύπλοκες .

Στο άμεσα προσεχές διάστημα θα έχουμε μεγάλο αναβρασμό όσον αφορά κλείσιμο υπολοίπων στο λιανεμπόριο ,διαταγές πληρωμών ,κατασχέσεις ,απολύσεις προσωπικού κλείσιμο εταιρειών κ.τ.λ.

Το πώς φθάσαμε εως εδώ ,ποια λάθη έγιναν τα τελευταία χρόνια και ποιοι ευθύνονται για αυτά είναι γνωστά σε όλους που ασχολούνται με το συγκεκριμένο επάγγελμα .

Στην παρούσα φάση δεν θα  τα αναλύσουμε αλλά θα επισημάνουμε τι πρέπει να αλλάξει  ριζικά για να σταθούν στα πόδια τους οι εναπομείναντες επαγγελματίες του χώρου.

Οι καπνοβιομηχανίες ,τα θεσμικά τους όργανα καθώς και τα Σωματεία του κλάδου σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα ,θα πρέπει άμεσα να προβούν σε εκείνες τις κινήσεις ώστε να διασφαλιστεί μια για πάντα η ομαλή ροή της λειτουργίας των σημείων Μικρής Λιανικής .

Ειδικότερα και άμεσα πρέπει να γίνουν οι εξής κινήσεις :

Α) Νομική θωράκιση και σύγχρονη νομοθεσία όσον αφορά τα περίπτερα –καπνοπωλεία .

Β) Άμεση θεσμοθέτηση κόστους διανομής και εμπορικού κέρδους για το λιανεμπόριο με ταυτόχρονη μείωση φόρων,

Γ) Απαλλαγή του λιανεμπορίου από διπλή φορολόγηση σε καπνοβιομηχανικά προϊόντα, κάρτες κινητής τηλεφωνίας κ τ.λ.

Δ) Ενιαίος φορέας που να διέπει την σωστή λειτουργία και τον έλεγχο των σημείων Μικρής Λιανικής .Ειδικότερα τα περίπτερα πρέπει να υπαχθούν νομοτελειακά στις Περιφέρειες και όχι στους Δήμους .

Ε) Άμεση παρέμβαση όλων των εμπλεκομένων και συναλλασσόμενων εταιρειών με την Μικρή Λιανική προς την Ελληνική πολιτεία για νομική διευθέτηση χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν και ταλαιπωρούν τον κλάδο του λιανεμπορίου .

ΣΤ) Αλλαγή νοοτροπίας από καπνοβιομηχανίες και αντιπροσώπους όσον αφορά τρόπους συμπεριφοράς ,διαλόγου ,συναλλαγής με τους συνδικαλιστικούς φορείς του συγκεκριμένου κλάδου, αλλά και με τους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτόν τον κλάδο.

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ  ΕΙΛΩΤΑ .

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΜΑΣ.

Κλείνοντας το άρθρο ,θα πρέπει να δουν πλέον ότι το κοινό συμφέρον όλων είναι οι τίμιες συναλλαγές .

Ως άνθρωπος ,λυπάμαι που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους πολλοί συνάδελφοι του χώρου, χονδρέμποροι ή λιανέμποροι αλλά δυστυχώς τις εξελίξεις κάποιοι τις  οδεύουν προς αυτή την κατεύθυνση και φυσικά πληρώνουμε σφάλματα και συμπεριφορές όλοι μας μηδενός εξαιρουμένου .

Σε κάθε περίπτωση ,οι εναπομείναντες σε αυτόν τον χώρο θα πρέπει να λειτουργήσουμε στο εξής με άλλη λογική και νέες βάσεις .

Γ. Δούκας

 

 

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top