ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Ένας Έλληνας, ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος, αναλαμβάνει τα ηνία της μεγαλύτερης βιομηχανίας καπνού του κόσμου, Philip Morris

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Philip Morris International ανέλαβε ο κ. Ανδρέας Καλαντζόπουλος, με ισχύ αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 8 Μαΐου, 2013.

Ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος, μέχρι πρότινος Chief Operating Officer (COO) και δεύτερος στην ιεραρχία της Philip Morris International, αμέσως μετά την ανακοίνωση δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για να συνεχίσω να συμβάλλω στην εκπληκτική πορεία της Philip Morris International».

Ο κ. Καλαντζόπουλος, σήμερα 55 ετών, εντάχθηκε στην εταιρεία το 1985 και εργάστηκε στην Κεντρική Ευρώπη, αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Philip Morris Πολωνίας, προτού γίνει Πρόεδρος της Περιφέρειας Ανατολικής Ευρώπης το 1999. Ο κ. Ανδρέας Καλαντζόπουλος απέκτησε πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και ΜΒΑ από το INSEAD της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλαντζόπουλος υπέγραψε πρόσφατα στην Αθήνα Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Philip Morris International, σχετικά με την αγορά καπνών ανατολικού τύπου για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Philip Morris International είναι η μεγαλύτερη εταιρεία καπνικών προϊόντων στον κόσμο με 7 από τα 15 κορυφαία σήματα διεθνώς, μεταξύ των οποίων και το Marlboro, το νο 1 σήμα παγκοσμίως. Τα προϊόντα της πωλούνται σε περισσότερες από 180 χώρες. Το 2012, εκτιμάται ότι η εταιρεία είχε 16,3% μερίδιο στην παγκόσμια αγορά τσιγάρων εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών ή 28,8 % εξαιρουμένης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και των ΗΠΑ.

Πηγή: www.synpeka.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top