ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δυσβάστακτα τα πρόστιμα των Δήμων…

Οι πληγές που αφήνουν στα περίπτερα οι Δήμοι με τα “ακατανόητα” πρόστιμά τους, είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιπτερούχοι, σύμφωνα με τον Στέφανο Β. Ο Στέφανος, που διατηρεί περίπτερο στον Πειραιά, μιλάει στο synpeka.gr για τις κινήσεις των supermarket και την τοποθέτηση καπνικών στα ράφια τους, ενώ αγωνιά όπως όλοι οι άνθρωποι του κλάδου για το πρόβλημα ρευστότητας και τα λουκέτα που βάζουν συνάδελφοί του.

Ερώτηση :Ορισμένα supermarket είναι έτοιμα να βάλουν στα ράφια τους τσιγάρα. Τι ζημιά μπορεί να κάνει αυτό στον κλάδο;

Περιπτερούχος : Ελπίζω πως η ζημιά για τον κλάδο δεν θα είναι μεγάλη. Δεν θέλω να πιστεύω πως οι πολίτες θα επιλέγουν τα supermarket για να αγοράσουν τσιγάρα. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο κάποια καταστήματα θα βάλουν τσιγάρα στα ράφια τους. Δεν υπάρχει λόγος να πουλάνε τσιγάρα.

Ερώτηση :Ο Μαρινόπουλος όμως φαίνεται πως έχει ήδη συμφωνήσει με την American Tobacco.
Περιπτερούχος :
 Μπορεί ο Μαρινόπουλος να βάλει και να τον ακολουθήσουν και άλλοι. Αυτές είναι κινήσεις που πραγματικά δεν θα ήθελα να τις χαρακτηρίσω. Προσωπικά, ελπίζω πως ο κόσμος από μόνος του πλέον δεν θα επιλέξει να ψωνίσει τσιγάρα από τα supermarket. Άλλωστε υπάρχει και το άλλο. Όλα αυτά τα καταστήματα κλείνουν στις 9 το βράδυ. Αν κάποιος λοιπόν θέλει να πάρει τσιγάρα μετά από αυτή την ώρα, θα περιμένει να ανοίξει ο Μαρινόπουλος και ο κάθε Μαρινόπουλος;

Ερώτηση :  Ο καταναλωτής δεν θα έχει κέρδος από την πώληση τσιγάρων από τα supermarket;

Περιπτερούχος : Το κέρδος θα το έχουν μόνο τα καταστήματα αυτά. Τα μεγάλα καταστήματα μπορούν να πάρουν καλύτερες τιμές στα τσιγάρα από ότι εμείς λόγω του μεγέθους των παραγγελιών τους. Αυτό όμως δεν θα αλλάξει την τιμή με την οποία θα τα πουλήσουν στον καταναλωτή. Ο πολίτης θα πληρώσει στην ίδια τιμή τα τσιγάρα, με τη διαφορά ότι τα supermarket θα βγάζουν μεγαλύτερο κέρδος από εμάς. Δεν θα έχει κίνητρο ο καταναλωτής λοιπόν για να αφήσει τα περίπτερα και να στραφεί στα supermarket για να αγοράσει τσιγάρα.

Ερώτηση :  Πως κινούνται τα περίπτερα μέσα στο 2013;
Υπάρχουν προβλήματα. Λόγω της ύφεσης και της έλλειψης ρευστού, τα περίπτερα παρουσιάζουν πολύ χαμηλό τζίρο. Αυτό σε συνδυασμό με πολλά έξοδα, εμποδίζει τη βιωσιμότητα των περιπτέρων. Τα έξοδά μας δυστυχώς είναι πολλά.

Ερώτηση : Θα περίμενε κανείς πως από την στιγμή που υπάρχουν πολλά λουκέτα σε περίπτερα, ο τζίρος όσων μένουν όρθια, θα μεγάλωνε.
Όχι, όχι. Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Πολύ λίγα είναι τα περίπτερα που δουλεύουν και κάνουν καλό τζίρο. Τα υπόλοιπα φυτοζωούν.

Ερώτηση : Τα προβλήματα με τον Δήμο συνεχίζουν να υφίστανται;
Δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα. Όλα είναι τα ίδια. Οι Δήμοι μας φορτώνουν με ακατανόητα πρόστιμα. Για παράδειγμα, εδώ στον Πειραιά τα πρόστιμα που μας επιβάλλει ο Δήμος είναι πολύ υψηλά. Είναι δυσβάστακτα για τους περιπτεράδες! Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο η κατάσταση και τα περίπτερα έτσι να κλείνουν λόγω του χαμηλού τους τζίρου.

Ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Ζαράνη Κυριάκου

Πηγή : www.synpeka.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top