ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Τεράστιο το πρόβλημα με τις τουαλέτες»

Το synpeka.gr συνεχίζει το οδοιπορικό του στους δρόμους της Αττικής έτσι ώστε να μεταφέρει στους αναγνώστες του την πραγματικότητα που βιώνουν οι επαγγελματίες περιπτερούχοι. Φιλοξενούμενή μας σήμερα, η Έφη, που εργάζεται σε περίπτερο στην Πλατεία Καραϊσκάκη και φροντίζει να απευθύνει κραυγή αγωνίας αναφορικά με τα προβλήματα υγιεινής που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Η Έφη δείχνει σε όλους την ανάγκη που υπάρχει έτσι ώστε οι συνθήκες εργασίας των περιπτερούχων να αρχίσουν να ανταποκρίνονται στα «στάνταρ» του 2013 και να μην παραμένουν κολλημένα στο… 1950, ενώ τέλος δεν παραλείπει να αναφέρει και τους λόγους για τους οποίους τα περίπτερα… ολοένα και συρρικνώνονται.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο μεγάλη είναι η ζημιά για τα περίπτερα, μετά από την τοποθέτηση καπνοβιομηχανικών προϊόντων στα supermarket;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κοίταξε, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, το κέρδος για τα περίπτερα δεν προέρχεται από τα τσιγάρα. Προκαλεί ζημιά αλλά σε άλλο τομέα. Χάνουμε πελάτες με αυτή την εξέλιξη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η μέχρι τώρα αντίδραση των πελατών στην εξέλιξη με τα καπνικά προϊόντα στα supermarket;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από την μία κανείς μας δεν έχει υποχρέωση να έχεις τσιγάρα στο περίπτερο. Από την άλλη όμως τα τσιγάρα αποτελούν σημαντικό κομμάτι για τα περίπτερα. Οι πελάτες πάντως δεν θα φεύγουν από τα περίπτερα επειδή μπορούν να βρουν τσιγάρα και σε supermarket. Τουλάχιστον δεν το κάνουν οι τακτικοί πελάτες αυτό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι περιπτερούχοι προβληματίζονται για τα πρόστιμα που δέχονται από τους Δήμους; Εσείς αντιμετωπίζετε ανάλογο «πονοκέφαλο»;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο «μαζευτήκαμε». Δεν έχει νόημα να πληρώνουμε τόσα χρήματα στους Δήμους. Έτσι φροντίσαμε να μαζέψουμε όσο περισσότερο γίνεται τα προϊόντα μας. Κάποια πράγματα τα στριμώχνουμε μέσα στα περίπτερα. Μαζευτήκαμε, όχι επειδή μας το ζήτησε κανείς, αλλά επειδή δεν υπήρχε νόημα στο να πληρώνουμε τόσο υψηλά πρόστιμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το Σωματείο Περιπτερούχων και Καπνοπωλών  Μικρής Λιανικής Αττικής έθεσε θέμα στην Κυβέρνηση και στους Βουλευτές για τα προβλήματα υγειϊνής που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στα περίπτερα. Είναι δυνατό να βρισκόμαστε στο 2013 και τα περίπτερα να μην έχουν μια βρύση και μια τουαλέτα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό είναι τεράστιο θέμα. Ειδικά για εμάς τις γυναίκες είναι πολύ σημαντικό θέμα. Ευτυχώς από εδώ περνούν συχνά γνωστοί και έτσι όταν πρέπει να πάω στην τουαλέτα, αφήνω κάποιον στο πόδι μου. Εδώ, δεν μπορώ να αφήσω το περίπτερο μόνο του και να πάω κάπου… Είμαι τυχερή που δεν έχω πάθει τίποτα εξαιτίας αυτού του θέματος. Πέρα από αυτό, το να μην υπάρχει μια χημική τουαλέτα μας αναγκάζει να τρέχουμε στα γύρω μαγαζιά… Και καλά όταν είναι ανοικτά, αλλά όταν είναι κλειστά, τι να κάνουμε; Ειδικά για τις γυναίκες, αυτό είναι πολύ σημαντικό θέμα. Χάζευα τις προάλλες ένα περιοδικό με χημικές τουαλέτες και σκεφτόμουν πόσο καλά θα ήταν το να είχαμε κι εμείς μία εδώ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει φυσικά και το θέμα της ασφάλειας, ειδικά για εσάς που βρίσκεστε στο κέντρο της Αθήνας…
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ευτυχώς τώρα τα πράγματα έχουν ηρεμίσει κάπως. Δεν είναι η κατάσταση που βιώνουμε εφέτος ίδια με την περυσινή. Σε αυτό πάντως έχει βοηθήσει και η παρουσία των ανθρώπων της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή.

Ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Ζαράνη Κυριάκου

Πηγή : www.synpeka.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top