ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Η θεσμοθέτηση ποσοστών λιανεμπορίου καπνοβιομηχανικών προϊόντων στη Βουλή

Η θεσμοθέτηση ποσοστών λιανεμπορίου καπνοβιομηχανικών προϊόντων στη Βουλή
Δευτέρα, 17 Ιούνιος 2013 10:49

Στις επόμενες μέρες με πρωτοβουλία των πολιτικών κομμάτων κατατίθεται στην Επιτροπή της Βουλής για έγκριση και ψήφιση σχετική τροπολογία νομοσχεδίου που αφορά τον κλάδο Περιπτερούχων Καπνοπωλών και μείωση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ) στα καπνικά.

Ειδικότερα, η σχετική τροπολογία αναφέρει ελάχιστο ποσοστό κέρδους για τους λιανέμπορους 39,6 % επί της αποφορολογημένης τιμής.

Όσο δε αφορά τη μείωση του Ε.Φ.Κ είναι συγκεκριμένη καθώς και εξειδικευμένη στο πλαίσιο της ομαλοποίησης εν γένει της αγοράς καπνικών, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι τιμές να μην ανέβουν λόγω κρίσης για το καταναλωτικό κοινό αλλά και τα ποσοστά του λιανεμπορίου να επανέλθουν κοντά στα επίπεδα του 2009 και να εναρμονιστούν με τα ευρωπαϊκά ποσοστά που παίρνουν ήδη όλοι οι λιανέμποροι καπνικών της Ευρώπης.

Όλα τα κόμματα της Βουλής είναι ενημερωμένα ώστε να ψηφισθεί η σχετική τροπολογία από το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Λιανεμπόρων Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής ( http://www.spekamila.gr http://www.facebook.com/spekamila ) καθώς και από τον νομικό σύμβουλο κ. Παπαγιάννη.

Αναμένουμε τις εξελίξεις στη Βουλή και για ό,τι νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους όλους τους ενδιαφερόμενους καθώς και τις συνεργαζόμενες με αυτό τον κλάδο εταιρίες.

Πηγή: www.synpeka.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top