ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Λιανεμπόρων Ψιλικών Ειδών Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24/06/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι- ισσες ,

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Λιανεμπόρων Ψιλικών Ειδών Αττικής  κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων τροπολογία που αφορά το κατώτατο όριο προμήθειας που πρέπει να βγάζει από την πώληση καπνών ο κάθε λιανέμπορος:

«Το κατώτατο όριο προμήθειας των εμπόρων λιανικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων ορίζεται σε 39,6% επί της τιμής λιανικής τους προ φόρων. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ρυθμίζονται όλες οι αναγκαίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή της ως άνω διάταξης, ιδίως δε οι διοικητικές κυρώσεις από την παράβασή της και τα αρμόδια όργανα επιβολής τους».

 

«Με την προτεινόμενη διάταξη επιδιώκεται η προστασία του εισοδήματος των λιανοπωλητών καπνού από την νομοθετημένη ευχέρεια της καπνοβιομηχανίας να ορίζει ταυτόχρονα την λιανική και εργοστασιακή τιμή των καπνοβιομηχανικών προϊόντων, ορίζοντας έτσι μονομερώς και την κατανομή του κέρδους μεταξύ τους.»

 

Η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνει στην Βουλή την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013.

Συνάδελφοι-ισσες…

Με την ίδρυση του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Λιανεμπόρων Ψιλικών Ειδών Αττικής  αγωνιζόμαστε για να διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα που χρόνια ταλανίζουν τον κλάδο μας.

Έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διορθωθούν τα ποσοστά μας σε τύπο, κάρτες κ.τ.λ.

Πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε δύο εγκυκλίους οι οποίες είναι υπέρ των περιπτερούχων – καπνοπωλών. Η μία αφορά τους δήμους (τ. μ, πρόστιμα, κ.τ.λ.) και η άλλη είναι γνωμοδότηση του νομικού τμήματος  του Υπουργείου Υγείας και τάσσεται κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των καπνοπωλών και ενάντια στην πώληση τσιγάρων από τα Super Market.

Συνάδελφε ενημερώσου, εντάξου στο Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Λιανεμπόρων Ψιλικών Ειδών Αττικής  και ενημέρωσε όλους τους συναδέλφους της περιοχής σου.

Οι εποχές είναι δύσκολες,  για αυτό τον λόγο πρέπει άμεσα να οργανωθούμε για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα άνομα συμφέροντα που θέλουν να αφανίσουν τον κλάδο μας.

 

Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Λιανεμπόρων Ψιλικών Ειδών Αττικής

Για περισσότερες πληροφορίες :  τηλ. 210 3302840, φαξ  210 3304006, email maria@spekamila.gr

Ενημερώσου καθημερινά για όλα τα νέα που αφορούν τη μικρή λιανική στις ιστοσελίδες

www.spekamila.gr www.facebook.com/spekamila.gr

www.synpeka.gr www.facebook.com/Synpeka.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top