ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Ανάγκη ρύθμισης των επαγγελματικών δανείων. Προτάσεις από τους παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου και τον Λευτέρη Αυγενάκη

Προτάσεις για τη ρύθμιση των επαγγελματικών δανείων κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.κ. Ιωάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη αντίστοιχα, διαβιβάζοντας κοινό υπόμνημα που συνέταξαν μετά τη συνάντηση που είχαν το Σάββατο 7 Ιουλίου 2013,

ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου,

το Επιμελητήριο Ηρακλείου,

το Οικονομικό Επιμελητήριο,

η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης,

η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου,

η Ένωση Ξενοδόχων Κρήτης,

ο Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ,

ο Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Φοινικιάς,

η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και

ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης.

 

Όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης στην παρέμβασή του, «οι παραγωγικοί φορείς του Ηρακλείου καταθέτουν σειρά προτάσεων με στόχο να υιοθετηθεί επειγόντως από την Πολιτεία και τις Τράπεζες ένα πλέγμα ρεαλιστικών ρυθμίσεων για την προσαρμογή της αποπληρωμής των επαγγελματικών δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση».

 

Στο υπόμνημα προτείνεται νέο νομοθετικό πλαίσιο με την καθιέρωση ενός νέου, δίκαιου και ισότιμου, αποδοτικού και αποτελεσματικού, χαμηλού κόστους, προσβάσιμου και διάφανου συστήματος ρύθμισης χρεών των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες ενώ πρέπει να διευκολύνεται η εξωδικαστική επίλυση των διαφορών. Επιπλέον η παραγωγική κοινότητα του Ηρακλείου, προτείνει «τη δραστική μείωση των επιτοκίων για την καταβολή ρεαλιστικών δόσεων και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και την παροχή περιόδου χάριτος με υποχρέωση καταβολής μόνο των τόκων ή μέρους των τόκων».

 

Όπως επισημαίνουν οι παραγωγικοί φορείς του Ηρακλείου, εάν από τα οικονομικά δεδομένα προκύπτει ανάγκη για κούρεμα του δανείου να είναι εφικτό, αλλά και αφαίρεση της επιβάρυνσης από μονομερείς αυξήσεις επιτοκίων.

 

Τέλος, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει ότι με τις εν λόγω προτάσεις άμεσης εφαρμογής θα δοθεί δυνατότητα ουσιαστικής ανακούφισης των επιχειρήσεων.

 

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top