ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σχέδιο Νόμου «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 »

Η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει τις ειδικές διατάξεις που αφορούν τα καταστήματα Μικρής Λιανικής από το Πολυνομοσχέδιο «Σκούπα» (Νοέμβριος 2012) το οποίο έγινε κατ’ υπαγόρευση πολυεθνικών εταιρειών και καταργήθηκαν σε μια βραδιά νομοσχέδια τα οποίο προστάτευαν τα περίπτερα καθώς και το Συνταγματικό ευεργέτημα Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμων.

Οι εν λόγο διατάξεις του συγκεκριμένου πολυνομοσχεδίου καταργήσανε τις διαχωριστικές γραμμές που απαγόρευαν ρητά καπνοβιομηχανίες και χονδρέμπορους καπνικών να ανοίγουν καταστήματα μικρής λιανικής.

Κάνανε παράβαση συντάγματος καταργώντας το ευεργέτημα της ελληνικής πολιτείας υπέρ των αναπήρων και θυμάτων πολέμου με απώτερο στόχο διαπλεκόμενα συμφέροντα να πλήξουν το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και ειδικότερα να εξαφανίσουν το Ταμείο Αρωγής Θυμάτων και Αναπήρων Πολέμου.

Ανοίξανε παράθυρο για τοποθέτηση καπνοβιομηχανικών προϊόντων στα Super Market.

Γείρανε την πλάστιγγα με τη φορολογία καπνικών υπέρ Philip Morris και σε βάρος όλων των άλλων καπνοβιομηχανιών Ελληνικών και αλλοδαπών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Ήδη έχει ξεσπάσει σκάνδαλο όσο αφορά τα αποθεματικά του συγκεκριμένου ταμείου και εκκρεμούν σχετικές ερωτήσεις βουλευτών που έχουν κατατεθεί στη βουλή προς αρμόδιους υπουργούς χωρίς να έχουνε λάβει ακόμη απαντήσεις.

Το μεθοδευμένο σχέδιο πέραν από το οικονομικό σκάνδαλο έχει και πολιτικές προεκτάσεις όσον αφορά εθνικά θέματα αλλά και είναι ο θεμέλιος λίθος για την εξαφάνιση της μικρομεσαίας τάξης.

Σημειωτέων μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου πολυνομοσχεδίου η πολυεθνική καπνοβιομηχανία Philip Morris μέσα σε 20 μέρες προχώρησε σε κατάργηση του χονδρεμπορίου καπνικών στους νομούς Αττικής – Θεσσαλονίκης – Αχαΐας. Έκλεισε σε μια βραδιά με το έτσι θέλω 120 εταιρείες που χρόνια εξυπηρετούσανε το δίκτυο καπνικών με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε ανεργία χιλιάδες οικογένειες αλλά να έχουμε και πολλές απώλειες ανθρώπινων ζωών από αυτοκτονίες – εγκεφαλικά  και καρδιακές προσβολές.

Πέραν όμως των άλλων το μεγάλο πλήγμα το δέχτηκε το λιανεμπόριο καπνικών που αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν να μειωθούν τα σημεία λιανικής πώλησης τουλάχιστον 50%.

Το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής  παλεύει για να αλλάξει όλα αυτά διότι πέραν των άλλων υπάρχουν και διατάξεις οι οποίες «πριμοδοτούν» Έμμεσα το λαθρεμπόριο καπνικών σε βάρος εσόδων του Ελληνικού δημοσίου αλλά παραβιάζουν και αποφάσεις τις Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Διαβάστε τις διατάξεις που αφορούν Περίπτερα – καπνοπωλεία

Πηγή: www.synpeka.gr www.spekamila.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top