ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Σε διαβούλευση Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά Περίπτερα – Καπνοπωλεία

Ανέβηκε την Παρασκευή 28/02/2014 σιωπηρώς για δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις Υπουργείου Εσωτερικών». Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ούτε ένα δελτίο τύπου για το θέμα, ενώ ο χρόνος της διαβούλευσης είναι μόλις 3 ημέρες και μάλιστα τριήμερο αργίας(!), γεγονός κατ’ εμάς ιδιαίτερα περίεργο και μάλλον προσπάθεια να περάσει «στο ντούκου». Το σχέδιο νόμου που έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 80 άρθρα επιφέρει αλλαγές στο ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), αλλά και πλήθος ρυθμίσεων που αφορούν στους ΟΤΑ.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνει εθνοκτόνα άρθρα σε βάρος των Περιπτερούχων – Καπνοπωλών τα οποία βρίσκονται στο Άρθρο 78.

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η μεθόδευση του συγκεκριμένου Άρθρου έχει γίνει καθ υπαγόρευση από μεγαλοσυμφέροντα των Σούπερ Μάρκετ και τουλάχιστον μίας Καπνοβιομηχανίας.

Ήδη εταιρεία Α.Ε. εμφανίζεται σε διάφορα περίπτερα και ιδιοκτήτες αναπήρους προσφέροντας προκαταβολή όλα τα μισθώματα των 7 ετών για να τοποθετήσει νέα περίπτερα τα οποία θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση και μόνο με αυτομάτους πωλητές. Δηλαδή αυτόματος πωλητής για τα καπνικά, τύπος, κάρτες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, αναψυκτικά, ψιλικά, κρουασάν, σνακ κλπ.

Η εν λόγο εταιρεία είναι γνωστή στο Δ.Σ. του Συνδικάτου. Ξέρουμε ποιοι κρύβονται ως μητρική εταιρεία από πίσω τους και θα την καταγγείλουμε αρμοδίως εκεί που πρέπει.

Σιγά σιγά δένει το πάζλ του οργανωμένου εγκλήματος σε βάρος του κλάδου μας, τίποτα δεν είναι τυχαίο σε όλα αυτά που γίνονται και όλοι θα λάβουν τις ανάλογες απαντήσεις εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τα στοιχεία έγγραφα που κατέχει το Δ.Σ. του Συνδικάτου καθώς και η πρόταση μας όσον αφορά την επίλυση όλων των θεσμικών προβλημάτων που μας αφορούν θα κατατεθούν επίσημα αύριο στο Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καθώς και σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Ο αγώνας του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής θα είναι τέτοιος που θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα που διαθέτει και θα ενημερώσει πέραν του Ελληνικού Κοινοβουλίου την Ελληνική δικαιοσύνη, και τα αρμόδια όργανα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Διαβάστε το Άρθρο 78 που μας αφορά

Πηγή: www.synpeka.gr www.spekamila.gr

 

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top