ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Ύποπτα ”παιχνίδια” από την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα. Αικατερίνη Σαββαϊδου…

Μια ανεξήγητη κίνηση της Γ.Γ. Εσόδων κας. Σαββαϊδου του Υπουργείου Οικονομικών, μας έβαλε σε πολλές σκέψεις για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα σε αυτό το Υπουργείο, τι κλίμα επικρατεί, τι διαπλοκή υπάρχει και το τι ακριβώς συμβαίνει με πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις.

Περιμέναμε από την κα. Σαββαϊδου όταν αντικατέστησε τον τέως Γ.Γ. κ. Θεοχάρη, ότι θα έμπαινε μια τάξη σε όλα εκείνα τα συμφέροντα που κινούνται στους διαδρόμους του συγκεκριμένου Υπουργείου και με διάφορες μεθόδους επιβάλλουν τα συμφέροντα τους.

Κα. Σαββαϊδου, ήρθε επιτέλους η ώρα δημόσια να τοποθετηθείτε γιατί κάνατε αυτό το ατόπημα της αναβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος όσον αφορά την ιχνηλάτηση λαθρεμπορίου καπνικών και όχι μόνο.

Οι ερωτήσεις που σας θέτουμε ευθέως είναι οι εξής:

1) Με ποιο ηθικό δικαίωμα και τι σκοπό εξυπηρετεί η παράταση προθεσμίας  για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος?

2) Παραλάβατε από πολλές εταιρείες διάφορες προσφορές άρα είχατε όλους τους φακέλους στα χέρια σας στις 12 Δεκεμβρίου και φυσικά γνωρίζατε το περιεχόμενο αυτών.

Η απόφαση για παράταση έχει σκοπό για να ενημερωθούν για το περιεχόμενο τους κάποιες καπνοβιομηχανίες που χρόνια τώρα καθυστερούν το σύστημα εγκατάστασης στις παραγωγικές τους μονάδες?

3) Γιατί δώσατε την τελευταία ημέρα υποβολής την παράταση και τι σκοπό εξυπηρετείτε όταν αυτό το ανακοινώνετε επίσημα στην ιστοσελίδα της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων στις 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 05:17 πμ (Ξημερώματα!!!).

4) Αυτή η κίνηση την οποία κάνατε διασφαλίζει την ακεραιότητα ή δίνετε το δικαίωμα σε καπνοβιομηχανίες να υποβάλλουν στις 23 Ιανουαρίου 2015 μέσω τρίτων προσώπων ανταγωνιστική προσφορά και σύστημα ιχνηλάτησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων που αυτούς μόνο εξυπηρετεί???

5) Οι πληροφορίες μας λένε ότι ορισμένοι φάκελοι προσφορών βρεθήκαν ανοιχτοί άρα κάποιοι γνωρίζουν στο Υπουργείο Οικονομικών το περιεχόμενο τους!!!

Αυτό είναι παράνομο ναι ή όχι??

6) Πως είστε σίγουρη ότι λόγω των πολιτικών εξελίξεων που έχουμε αυτές τις ημέρες ότι οι προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα προχωρήσουν για την υλοποίηση του προγράμματος ιχνηλάτησης όταν ενδέχεται να αλλάξει η Κυβέρνηση και εσείς να πάψετε στο μέλλον να κατέχετε αυτή τη θέση?

7) Είναι τυχαίο ότι σε όλες τις συσκέψεις που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο Υπουργείο για τον λόγο αυτό, οι παρευρισκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες εντός της αίθουσας όταν ακούνε για λαθρεμπόριο καπνικών από καταδικασμένες καπνοβιομηχανίες σε παγκόσμια κλίμακα, να αντιδρούν με τέτοιο τρόπο λες και τους τσίμπησε κάποιο έντομο και έχουν πάθει αλλεργικό σοκ?

8) Είναι διαβολική σύμπτωση όταν γίνονται τέτοιου είδους συσκέψεις στο Υπ. Οικονομικών στους διαδρόμους να κυκλοφορούν πάντα εκπρόσωποι αλλοδαπών καπνοβιομηχανιών?

9) Είναι τυχαίο ότι ακόμη δεν έχει απαντήσει κανένας Υπουργός, Υφυπουργός ή εσείς σε μια από κοινού συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες όσον αφορά το αίτημα του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής ώστε να σας καταθέσουμε εξειδικευμένες προτάσεις – λύσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών αλλά και για την ομαλοποίηση λιανεμπόρων και δικτύων διανομής?

 

Κα. Σαββαϊδου, πολλές οι σκέψεις μας και τα ερωτηματικά μας όσον αφορά την στάση σας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η σιωπή της πολιτικής ηγεσίας από το Υπ. Οικονομικών δεν είναι πάντα χρυσός..

Δείτε τα συγκεκριμένα έγγραφα υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθώς και παράτασης προθεσμίας.

 

Γεώργιος Π. Δούκας

Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής

Πηγή: www.synpeka.gr www.spekamila.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top