ΚΛΑΔΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Προέδρου του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής με τον Δήμο Πειραιώς

Σήμερα έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση στον Δήμο Πειραιά μεταξύ του αντιδημάρχου Δήμου Πειραιώς κ. Ιωάννη Μελλά (Υπεύθυνος για Περίπτερα) και του κ. Γεωργίου Δούκα, Προέδρου του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και έγινε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας εκατέρωθεν.

Εντύπωση προκάλεσε στον Πρόεδρο κ. Δούκα το γεγονός ότι ο Δήμος Πειραιά και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δεν ήτο καθόλου ενημερωμένες σε ειδικά θέματα που αφορούν διατάξεις του Υπουργείου Υγείας κλπ.

Δυστυχώς τα δύο Σωματεία που χειρίστηκαν μέχρι στιγμής την υπόθεση κοινοχρήστων χώρων για τα περίπτερα ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ από άγνοια, αφέλεια ή σκοπιμότητα σχετικά έγγραφα  με τα οποία δεν μπορεί κανένας Δήμος στην Ελλάδα να εξαιρεί τα Περίπτερα – Καπνοπωλεία και να κάνει ειδική κατηγορία με σκοπό την αφαίμαξη των συναδέλφων μας έναντι ιδιοκτητών καφέ κλπ. που έχουν 50% τουλάχιστον μικρότερες χρεώσεις ανά τμ.

Τα προφορικά συμφωνηθέντα με τον Δήμο Πειραιά είναι τα εξής:

α) Έλεγχος από το νομικό τμήμα Πειραιά των κατατεθέντων εγγράφων από το Συνδικάτο προς αυτούς

β) Εάν η απόφαση του νομικού τμήματος Πειραιά είναι θετική, ΑΜΕΣΗ εισήγηση του Δημάρχου Πειραιά προς το δημοτικό Συμβούλιο ώστε τα περίπτερα να ενταχθούν στα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφετέριες κλπ.

γ) Δρομολόγηση για αρχιτεκτονική μελέτη σε συνεργασία με την Πολεοδομία Πειραιά ώστε να σχεδιαστούν Περίπτερα κλειστού τύπου όπως στο εξωτερικό.

δ) Στο άμεσο μέλλον Περιπτερούχοι που θα αιτηθούν ύδρευση για πώληση προϊόντων που αφορούν αυτόματα μηχανήματα για γρανίτα, καφέ κλπ. άμεσα θα ενταχθούν και στον αντίστοιχο Φόρο υπέρ Δήμου όπως είναι όλες οι καφετέριες κλπ.

ε) Οι λευκές διαφημιστικές τέντες των Περιπτέρων όσον αφορά τον Δήμο Πειραιά υπάρχει δυνατότητα, πάντα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, να τις εκμεταλλευτούν διαφημιστικά οι διάφορες Συναλλασσόμενες Εταιρείες (πχ. ΕΒΓΑ, ALGIDA, NESTLE, ΤΥΠΟΣ, SNACKS, Εταιρείες Κινητής, Τροφίμων Αναψυκτικών κλπ.) της Μικρής Λιανικής ΕΚΤΟΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ αποδίδοντας προς τον Δήμο αντίστοιχο διαφημιστικό τέλος.

Συμπερασματικά απεφασίσθη από κοινού να υπάρχει στο εξής μόνιμος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής, για όλα τα θέματα που θα προκύπτουν στο μέλλον.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του Προέδρου στον Δήμο Πειραιά ενημερώθηκαν και εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης.

Ευχόμαστε όλα τα συζητηθέντα να έχουν άμεση και γρήγορη εφαρμογή για το καλό και των δύο μερών.

Ο Δήμος Πειραιά μας απέδειξε έμπρακτα ότι ακούει την φωνή μας και υποστηρίζει κάθε δίκαιο και νόμιμο αίτημα μας.

Σε κάθε περίπτωση οποιοσδήποτε Δήμος της Χώρας δεν εναρμονίσει κανονιστικές αποφάσεις καθώς και χρεώσεις τμ. τουλάχιστον ίδιες με καφετέριες κλπ. το Συνδικάτο δηλώνει ρητά ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον τους για παράβαση κείμενης νομοθεσίας.

 

Για το Δ.Σ.

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top