ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ: ΛΑΘΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΕΙ (ΞΑΝΑ) ΣΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Νέα παραπλανητική μελέτη για το κοινό με τίτλο «Κρυφή φορμαλδεΰδη στα ηλεκτρονικά τσιγάρα» που δημοσιεύεται στο New England Journalof Medicine από το Πανεπιστήμιο του Portland, αναφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι…με βάση τις μετρήσεις σε περιεκτικότητα της ουσίας φορμαλδεΰδη, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι έως και 15 φορές πιο καρκινογόνο από το κανονικό.

Την αρχική απορία για τα νέα απίθανα στοιχεία που περιγράφτηκαν ως «αβάσιμα» και «γεμάτα μεθοδολογικά σφάλματα» από τους ερευνητές, διαδέχτηκε η απόρριψη της μελέτης από σύσσωμη την επιστημονική κοινότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής είναι εντελώς παραπλανητικά γιατί βασίζονται σε μια σειρά από σοβαρά σφάλματα. Ολόκληρη η μελέτη θα έπρεπε κανονικά να απορριφθεί», ανέφερε με δήλωσή του ο Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ερευνητής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών και ένας από τους κορυφαίους ερευνητές στο χώρο του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

«Οι ερευνητές δεν έκαναν τον κόπο να ελέγξουν τη λανθασμένη χρήση ρεύματος υπερβολικά υψηλής τάσης στην συσκευή που σε συνδυασμό με τη μεγάλη ένταση και διάρκεια εισπνοών δημιούργησε ένα ερευνητικό περιβάλλον δοκιμών που απέχει πολύ από την κανονική χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Στην πραγματικότητα, τέτοια αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν μόνο σε πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες οπότε και δημιουργείται μία απαίσια γεύση “καμένου” για τον χρήστη, γνωστή ως “drypuffphenomenon”. Αυτή την φρικτή γεύση κανένας ατμιστής δεν μπορεί να την αντέξει, ακόμα λιγότερο να την ατμίσει. Οι ειδικές συσκευές ατμίσματος που χρησιμοποιούνται σε παρόμοια invitro ερευνητικά πειράματα δεν έχουν την δυνατότητα να “διαβάσουν σωστά” τις ακραίες αυτές συνθήκες. Οι ατμιστές όμως, ως ανθρώπινα όντα με πλήρη αίσθηση της γεύσης μπορούν και να τις εντοπίσουν και να τις αποφύγουν», εξήγησε ο κ. Φαρσαλινός.

Η επιστημονική κοινότητα παρομοίασε το συγκεκριμένο πείραμα με την αναζήτηση καρκινογόνων ουσιών σε ένα κομμάτι κρέας, καμένο από το υπερβολικό ψήσιμο.

Σαφέστατα θα εμπεριέχει καρκινογόνες ουσίες αλλά ταυτόχρονα δεν θα είναι φαγώσιμο, καθώς θα έχει κυριολεκτικά μετατραπεί σε κάρβουνο και συνεπώς κανένας καταναλωτής δεν θα εκτεθεί στις καρκινογόνες ουσίες που περιέχει.

Να σημειωθεί ότι οι συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου που έχουν την δυνατότητα να μεταβάλλουν τα Volts τους θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται από αρχάριους ατμιστές. Είναι πιθανό αν κάποιος ατμιστής ανεβάσει πολύ υψηλά τα Volts της μπαταρίας να κάψει τον ατμοποιητή του, τον οποίο μετά δεν θα μπορεί να ατμίσει καθώς θα έχει απαίσια γεύση καμένου. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να αντικαταστήσει την αντίσταση του ατμοποιητή.

http://www.newsbomb.gr/

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top