TOBACCO OPINION

Lucky Strike Original Red καπνος στριφτου

Στα τοσα ασχημα εθνικα,κοινωνικα και καπνιστικα νεα,υπαρχουν και τα ευχαριστα αξιοπρεπων νεων κυκλοφοριων,το τελευταιο διαστημα.

Ειδικα στον χωρο του καπνου για στριφτο,τον μονο που φανταζομαι πως εχει καποιο μελλον στην Ελληνικη αγορα,ενος χωρου ουσιαστικα παρθενου μια κυριαρχειτο μεχρι προσφατα απο αντιγραφα του κιτρινου Old Holborn και αθλια Ολλανδικα χαρμανια,εχουμε μια ακομα δυνατη κυκλοφορια μετα τον Marlboro,αυτη του νεου καπνου Lucky Strike.

Toν Lucky Strike τον δοκιμασα πρωτη φορα πριν 3-4 χρονια,οταν ενας φιλος μου εφερε απο το αεροδρομιο της Φρανκφουρτης 2 πακετα,εναν κλασικο και εναν πρασινο(?) με την ονομασια Fireleaf,προς 3,90 τα 40 γραμμαρια.Και οι δυο μου ειχαν φανει το ιδιο αθλιοι,πριν καν τους ανοιξω,σφου μυριζαν το χαρακτηκο αρωμα των Halfzware Shag ακομα και κλειστοι. Ειπα ευχαριστω και μετα απο 4-5 τσιγαρα πηγαν και οι δυο υπερ απορων(Φυσικα στην ευρωκομμουνιστικη κινεζοποιημενη Ελλαδα του 2011,απλα θα τα καπνιζα).

Ο Ελληνικος Lucky Strike(δεν γνωριζω αν εχει γινει μετατροπη και στον Γερμανικο) ειναι εμφανως επιρεασμενος απο το επαναλανσαρισμα και την μεγαλη επιτυχια του Marlboro και ευτυχως δεν εχει σχεση με Drum κ.λ.π. Καθως τον ανοιξα μου ηρθε μια γνωριμη μυρωδια,εχω την εντυπωση παρομοια με του Golden Virginia, xαρμανι Virginia και Burley,σιγουρα πρωτης κλασης,χωρις αρωματα και αλλες αηδιες απλα με γευση καπνου,οχι τοσο “καθαρος” απο σκουπιδακια οπως ο Marlboro, o Lucky Strike φτιαχνει ενα τσιγαρο συμπαθητικο, που θα το χαρακτηριζα απολαυστικο, αν δεν ηταν τοσο απαλος.Νομιζω το βασικο μειονεκτημα του καπνου αυτου βρισκεται εκει: η ελλειψη δυναμης,που σε καμια περιπτωση δεν μπορει να ικανοποιησει εναν hardcore καπνιστη. Εαν μετα την επιτυχια του,που την θεωρω δεδομενη,η ΒΑΤ προχωρησει και στην κυκλοφορια Original Blue καπνου,ποσο ελαφρυτερο θα τον βγαλει?Στα αρνητικα επισης και η απουσια του ανατολικου καπνου,που αρεσει στους Ελληνες και δινει μια πιο πιπερατη γευση στο τσιγαρο.

Σε γενικες γραμμες θα τον χαρακτηριζα εναν καπνο που μου αρεσε,τον καπνιστα ευχαριστα,αλλα δεν με μαγεψε,ουτε με ενθουσιασε.Αυτο δεν σημαινει πως δεν θα τον ξανακαπνισω με την πρωτη ευκαιρια,αλλα δυσκολα να αντικαταστησω τον Μarlboro Red,που εχω ως καθημερινη μου μαρκα.

Μια δικαια βαθμολογια για το προιον, ειναι το 7 στα 10. Καπνιζεται με χοντρο χαρτακι,στυλ Rizla κοκκινο.

Παντως πιστευω πως ο Lucky δεν ειναι η τελευταια κουβεντα της ΒΑΤ .Πιθανολογω πως συντομα θα βγαλει και νεο προιον,ισως τον καπνο Prince που κυκλοφορει στην Σκανδιναβια.

Περιμενω να ερθουν και καπνοι κοινοι σε αλλες χωρες σαν τους Pueblo,Manitu,American Spirit,την δικια μας Καρελια να κυκλοφορησει εναν ακομα καπνο,την JTI να βγαλει νεο Camel και Winston καθως και την Imperial να κανει την κινηση ματ και να βγαλει τον Davidoff σε καπνο. Το μελλον θα δειξει τι θα επιβεβαιωθει απο αυτα,παντως στον χωρο του στριφτου θα παιχθουν οι νεες κυκλοφοριες,ειδικα αν οι σωτηρες της πατριδας μας, πανε το πακετο στα 6 ευρω.

 

Πηγή Π. Μποεμ

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top