EDITORIAL

Ένα Τηλέφωνο έφτανε για να σώσει τον κλάδο του Λιανεμπορίου Καπνικών από….. «νέα πατάτα»

Μυστήριος ο τίτλος του άρθρου μου αλλά πριν το ολοκληρώσω θα σας γράψω ένα αληθινό γεγονός.

Δέχτηκα ένα τηλέφωνο από έναν φίλο μου που ασχολείται ενεργά χρόνια στο δικό μας χώρο και μου είπε επί λέξει τα εξής:

«Γιώργη, υπάρχει πρόβλημα. Ο Βαρουφάκης θα ανακοινώσει στα ΜΜΕ αύξηση ΦΠΑ για τα τσιγάρα, και δεν ξέρει κανείς τίποτα μέσα από το Υπουργείο Οικονομικών.»

Έμεινα έκπληκτος όταν άκουσα την είδηση, αλλά έχω χρόνια μεγάλη εμπιστοσύνη στο άτομο που μου μιλούσε από την απέναντι πλευρά.

Αφού ζήτησα διάφορες διευκρινήσεις από τον συνομιλητή μου του είπα ότι θα ενημερώσω την Κυβέρνηση και το Μαξίμου μέσω του ανθρώπου που εμπιστεύομαι απόλυτα.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν επαλήθευσαν την πληροφορία και πράγματι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης βγήκε στα ΜΜΕ και έκανε δηλώσεις για αύξηση ΦΠΑ στα τσιγάρα και ποτά.

Αποτέλεσμα ήταν όλο το Σαββατοκύριακο να αναμεταδίδετε η συγκεκριμένη είδηση καθώς και με δήλωση του να την αναπαράγει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Μπαλάφας.

Τη Δευτέρα το πρωί μόλις ενημερώθηκε το Μαξίμου έγινε και η σχετική αναδίπλωση του Υπουργείου Οικονομικών.

«Καμία απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ σε τσιγάρα και ποτά

Δεν υπάρχει καμία απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ στα τσιγάρα τα ποτά και τα τυχερά παιχνίδια, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε αύξηση στο λαθρεμπόριο, για παράδειγμα του καπνού, τη στιγμή που το υπουργείο επεξεργάζεται λύσεις για την αντιμετώπιση της τεράστιας φοροδιαφυγής στο συγκεκριμένο χώρο, που φτάνει τα 800 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/276471/kamia-apofasi-gia-auxisi-tou-fpa-se-tsigara-kai-pota/#ixzz3TPiki9Tl»

Φυσικά ως είχα υποχρέωση έκανα και σχετική δημόσια παρέμβαση στο κανάλι ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL ώστε να επισημάνω το γεγονός και τη λάθος κατεύθυνση που είχαν πάρει τα πράγματα.

Δείτε το σχετικό video

Από όλη την ιστορία έχει βγει ένα ηθικό δίδαγμα.

Όταν υπάρχει ενιαία υπερασπιστική γραμμή στον Κλάδο μας και σωστή πληροφόρηση τότε υπάρχει και το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Οι σχέσεις Λιανεμπορίου Καπνικών και Καπνοβιομηχανιών πρέπει να είναι αρραγές μέτωπο διότι με την υπάρχουσα κατάσταση έχουν θανάσιμα διαρραγεί.

Εύχομαι και Ελπίζω να αλλάξει η μέχρι σήμερα συμπεριφορά των Καπνοβιομηχανιών απέναντι στο θεσμικό όργανο του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής, να πάψουν να μας βλέπουν ως «κόκκινο πανί» και να συνεργαστούν μαζί μας για το κοινό καλό όλων μας.

Η Ανασύσταση του Λιανεμπορίου Καπνικών σε Ευρωπαϊκές Νομοθετικές Βάσεις  είναι μονόδρομος για έναν και μόνο λόγο.

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΕΣ.

Δούκας Γεώργιος

Πρόεδρος Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top