ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Η Imperial Tobacco διευρύνει την στρατηγική της μπαίνοντας στην αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Η Imperial Tobacco Group Plc, εγκαινίασε αρχές Φεβρουαρίου ένα νέο ηλεκτρονικό τσιγάρο στη Γαλλία έχοντας στόχο να μπει δυναμικά περισσότερο στην αγορά της υγειονομικής περίθαλψης.

Η νέα μάρκα που ονομάζεται Jai θα πωλείται σε καταστήματα – καπνοπωλείο, ενώ το Puritane θα πωλείται αποκλειστικά σε φαρμακεία και ανήκει στην εταιρεία Walgreens BootsInc.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν διαφορετικές ομάδες καταναλωτών με διαφορετικές ανάγκες», δήλωσε ο Heidi Theys, επικεφαλής της vaping ανάπτυξη της κατηγορίας σε Fontem Ventures θυγατρική εταιρεία της Imperial, η οποία πωλεί τα προϊόντα που δεν περιέχουν καπνό.

Η Κίνηση της Imperial Tobacco υπογραμμίζει την αυξανόμενη και αναδυόμενη βιομηχανία ηλεκτρονικού τσιγάρου για εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης. Ορισμένα προϊόντα, όπως Puritane και Voke είναι στόχος της καπνοβιομηχανίας British American Tobacco Plc, ώστε οι καταναλωτές να έχουν συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου για διακοπή του καπνίσματος. Οι περισσότεροι ανταγωνιστικές εταιρείες όπως η Vype ΒΑΤ και Blu Lorillard Inc, διαθέτουν  στην αγορά μοντέρνες ηλεκτρονικές συσκευές ως εναλλακτικές λύσεις για το κάπνισμα.

Δεν υπάρχει μακροχρόνια δεδομένα σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία του από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, και εξακολουθούν να είναι το αντικείμενο μεγάλης συζήτησης μεταξύ των εμπειρογνωμόνων για τη δημόσια υγεία.

Η Fontem έχει μια εφαρμογή που εκκρεμεί στην αρμόδια υπηρεσία Υγείας «Ρυθμιστική Υπηρεσία της Βρετανίας (MHRA)» και τα προϊόντα Puritane έχουν εγκριθεί ως ιατρική συσκευή, η οποία επιτρέπει με αξιώσεις στην διακοπή του καπνίσματος.

Η Imperial συμφώνησε τον Ιούλιο του 2014 να αγοράσει την Blu, μια κορυφαία εταιρεία των ΗΠΑ, έναντι του τιμήματος 7.100 εκατομμύρια δολάρια με στόχο την απόκτηση της Reynolds American Inc της Lorillard. Αυτήν την στιγμή η Imperial Tobacco έχει κάνει την μεγαλύτερη επένδυση σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη έχοντας ως στόχο τα επόμενα χρόνια να είναι η leader της αγοράς.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα της Jai μετά τη Γαλλία παρουσιάζονται επίσημα 18 Μαρτίου στην Ιταλία και σύντομα θα εξαπλωθούν σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας. Η ιστοσελίδα μας παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε παγκόσμια κλίμακα διότι όλες οι πολυεθνικές εταιρείες επενδύουν προς την κατεύθυνση αυτή και είδη η PhilipMorrisέχει επενδύσει στην Ιταλία (Μπολόνια) 600 εκατομμύρια ευρώ στην παραγωγή δικού της ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Η Imperial Tobacco μέσω της θυγατρικής εταιρείας Fontem Ventures μπαίνει δυναμικά στην ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτρονικών τσιγάρων με στόχο να κερδίσει το 10% της αγοράς μέσα σε ένα χρόνο από τώρα.

Η αρχική επένδυση στα νέα ηλεκτρονικά τσιγάρα με την ονομασία JAI είναι 5 εκατομμύρια ευρώ και αρχικά θα τοποθετηθούν σε 14.000 καταστήματα στη Γαλλία που πουλάνε είδη καπνικών προϊόντων.

Το κιτ του ηλεκτρονικού τσιγάρου JAI θα πωλείται στη Γαλλία 19 ευρώ και θα έχει έτοιμα ανταλλακτικά 300 φορές άτμισμα το καθένα (ισοδύναμο 3 πακέτων τσιγάρων). Στη Γαλλία υπάρχουν 2 εκατομμύρια ατμιστές και ο τζίρος που γίνεται είναι της τάξεως των 300 εκατομμυρίων ευρώ και σε όλο τον κόσμο υπερβαίνει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

 


Πηγή: www,synpeka.gr www.spekamila.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top