ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ

Σπείρα είχε “πλημμυρήσει” τη Θεσσαλονίκη με λαθραία τσιγάρα

Σπείρα που διακινούσε και εμπορευόταν συστηματικά λαθραία πακέτα τσιγάρα εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.
Η οικονομική ζημιά για το ελληνικό δημόσιο από τα χρήματα που στερείται από τη φορολόγηση των τσιγάρων αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 ευρώ, καθώς κατασχέθηκαν 235.000 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα.
Όπως αναφέρθηκε στη σημερινή παρουσίαση της υπόθεσης από τον νέο Διευθυντή Ασφαλείας, Νικόλαο Ζησιμόπουλο, ως δράστες ταυτοποιήθηκαν συνολικά έξι άτομα. Από αυτούς έχουν συλληφθεί ήδη τέσσερα άτομα, ηλικίας από 32 έως 39 ετών ενώ αναζητούνται άλλοι δύο. Οι δράστες  φέρονται να συνέστησαν τουλάχιστον από το έτος 2014, δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση, η οποία λειτουργούσε με εσωτερική ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, διοχετεύοντας παράνομα στην εγχώρια αγορά μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.
 
Ακόμα, τα μέλη της σπείρας φαίνεται ότι ήταν αρκετά προσεκτικά, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί χρησιμοποιούσαν τσιλιαδόρους ενώ έκαναν αρκετούς κύκλους με τα αυτοκίνητά τους. Η αποθήκη τους βρισκόταν σε περιοχή της Νικόπολης, σε υπόγειο σπιτιού και εντοπίστηκε μετά από παρακολούθηση των αστυνομικών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, σε σπίτια, υπαίθριους χώρους και οχήματα  που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την αποθήκευση και μεταφορά των λαθραίων ποσοτήτων τσιγάρων.
Αναλυτικά, στο σπίτι-αποθήκη εντοπίστηκε ένα φορτηγό αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές-διακινήσεις, το οποίο είχε 61.000 πακέτα αδασμολόγητα τσιγάρα, στο υπόγειο βρέθηκαν 153.239 πακέτα και ένα ρυμουλκούμενο (τρέιλορ) αυτοκινήτου,  με το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η τελική διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων στην εγχώρια αγορά και ο εφοδιασμός μικροπωλητών, όπου είχαν τοποθετηθεί 23.940 πακέτα.
Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της «Σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» και της παράβασης του Νόμου περί «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα» και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αναζητούμενων μελών της συμμορίας.
 
Της Νικολέτας Ευσταθίου
Πηγή: thesstoday.gr
Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top