EDITORIAL

Οι ευθύνες των Μητρικών Διοικήσεων αλλοδαπών καπνοβιομηχανιών και των ιδιοκτήτων της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια

Είναι η δεύτερη φορά που επικοινωνώ μαζί σας μέσω ανοιχτής επιστολής για να σας ενημερώσω για την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά το Λιανεμπόριο Καπνικών στην Ελλάδα.

Η πρώτη φορά ήταν Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 (http://diekap.blogspot.gr/2011/03/blog-post_09.html ).

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Από την έναρξη του μνημονίου στην πατρίδα μας, ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι συμμετείχατε ενεργά και έμμεσα σε βάρος του Λιανεμπορίου Καπνικών και κατ’ επέκταση στην αύξηση της ανεργίας και του λαθρεμπορίου.

Οι δυνατότητες που σας παρείχαν και σας παρέχουν οι διάφοροι νόμοι παλαιότεροι ή και πρόσφατοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια δημιούργησε ένα ασφυκτικό κλοιό στο χώρο του λιανεμπορίου καπνικών με αποτέλεσμα να γράφουν ζημιές οι θυγατρικές σας εταιρείες στην Ελλάδα.

Το όλο σχέδιο γύρισε μπούμερανγκ και εις βάρος σας, διότι πολλές εταιρείες από εσάς ανήκουν σε lobby των λεγόμενων «αγορών» με αποτέλεσμα να ακολουθήσετε εντολές τους για το στραγγαλισμό της οικονομίας στην Ελλάδα (βλέπε Goldman Sachs, Bank of America κλπ).

Σήμερα δεν θέλω να σας αναλύσω στοιχεία το πώς είναι η αγορά του Λιανεμπορίου διότι γνωρίζεται πάρα πολύ καλά από τα ανώτερα στελέχη που σας εκπροσωπούν στην Ελλάδα.

Οι επισημάνσεις όμως που θέλω να σας κάνω είναι για να γνωρίζεται επ’ ακριβώς το τι έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ Καπνοβιομηχανιών και Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής.

Ως Πρόεδρος του θεσμικού οργάνου συναντήθηκα με όλα τα Στελέχη των Καπνοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ξεκάθαρα τοποθετηθήκαμε για όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν και σε πάρα πολλά από αυτά συμφωνήσαμε ότι έχουμε ταυτόσημες θέσεις.

Το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται σε εσάς που πρέπει να δώσετε την έγκριση σας ώστε να προχωρήσουμε από κοινού με μια στάση ενιαία προς την νέα Ελληνική Κυβέρνηση που έχει εκλεγεί πρόσφατα στη χώρα μας.

Τα θέματα που απασχολούν τον Κλάδο του Λιανεμπορίου στην Ελλάδα είναι πολύπλοκα και εξειδικευμένα, δεν σταματάνε μόνο στη διάθεση Καπνικών αλλά υπάρχουν και θέματα που πρέπει να αλλάξουν νόμοι ώστε να διασφαλιστεί η θεσμική ομαλοποίηση, η ρύθμιση, και η ανασύσταση του Κλάδου μας.

Οι αγκυλώσεις υπάρχουν από την πλευρά σας κυρίως ότι δεν υπάρχουν Ειδικά Τμήματα σε κάθε Καπνοβιομηχανία που να ασχοληθούν γενικότερα με τα προβλήματα του Λιανεμπορίου.

Η λανθάνουσα νοοτροπία του κάθε golden boy έχοντας αυτοσκοπό στα 2-3 χρόνια που έχει μια σύμβαση μαζί σας να ανεβάσει το μερίδιο αγοράς, κατά μισή ή μια μονάδα ώστε να κερδίσει στο μέλλον μια θέση στο εξωτερικό ή αναβάθμιση είναι το βασικό σφάλμα που γίνεται χρόνια τώρα.

Σε κάθε Καπνοβιομηχανία υπάρχουν αξιόλογα στελέχη που γνωρίζουν άριστα τα προβλήματα του Λιανεμπορίου Καπνικών αλλά οι εισηγήσεις που κάνουν προς εσάς απορρίπτονται !!!

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με δικιά της κουλτούρα, νοοτροπία, ήθη και έθιμα που απέχει πάρα πολύ από αντίστοιχες νοοτροπίες των Βορείων χωρών, και αυτό θα πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη.

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 καταθέτουμε προς την νέα κυβέρνηση την ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΑΞΗ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΠΝΙΚΩΝ – ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΠΝΙΚΩΝκαι ευελπιστούμε να τύχη της υποστήριξης σας.

Κλείνοντας θέλω να θίξω ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τα στημένα άρθρα μέσω «μεγαλοσχημόνων» δημοσιογράφων στο έντυπο τύπο της πατρίδος μας.

Αυτήν την εποχή καλά θα είναι να αποφεύγονται τέτοια χτυπήματα κάτω από τη μέση διότι άλλοι εκμεταλλεύονται τον πόλεμο αναμεταξύ των Καπνοβιομηχανιών.

Προτεραιότητα είναι η ομαλοποίηση του Λιανεμπορίου Καπνικών στην Ελλάδα και όχι τα μερίδια αγορών σας όταν τα τελευταία χρόνια υπάρχει μείωση πωλήσεων άνω του 35%.

Οι ευθύνες όλων σας και κάθε μιας ξεχωριστά ενάντια στον Κλάδο μας, είναι μεγάλες .

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ

Εύχομαι να τηρηθούν τα συμφωνημένα και ο Λιανέμπορος Καπνοπώλης να έχει ισότιμη μεταχείριση από εσάς όπως υπάρχει σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Π. Δούκας

Πρόεδρος Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλων και Ψιλιλών Ειδών Ν. Αττικής

Πηγή: www.synpeka.gr www.spekamila.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top