ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ

Έντεκα κοντέινερ με λαθραία τσιγάρα μετέφερε φορτηγό πλοίο

Αθήνα
Πάνω από 10.760 χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα κατέσχεσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής οι λιμενικοί στην Καλαμάτα.

Τα τσιγάρα μεταφέρονταν με το φορτηγό πλοίο «Genc 3», σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδινών, το οποίο κατασχέθηκε στο λιμάνι της πόλης, όπου συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί (πέντε Τούρκοι, δύο Γεωργιανοί, ένας Ινδός), μέλη του πληρώματος.

Προηγήθηκε αξιοποίηση πληροφοριών και επιχείρηση από πλήρωμα περιπολικού σκάφους και άντρες της τοπικής Λιμενικής Αρχής, ενώ και από τη στεριά συμμετείχαν περιπολικά με στελέχη των Λιμενικών Αρχών Γυθείου και Καλαμάτας.

Αποτέλεσμα ήταν ο εντοπισμός του φορτηγού στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κηπούλα.

Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι λιμενικοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη 11 εμπορευματοκιβωτίων (κοντέινερ) με τσιγάρα.

Το «Genc 3» και το πλήρωμά του οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι το φορτίο ήταν παράνομο και προοριζόταν προς εισαγωγή και διανομή του στην ελληνική Επικράτεια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής Καλαμάτας.

Η ακριβής ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων και το ύψος των διαφυγόντων δασμών αναμένεται να γνωστοποιηθούν μετά τη σχετική καταμέτρηση.

 
http://news.in.gr
Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top