ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ.

Σαν γιατροί και επαγγελματίες υγείας βλέπουμε καθημερινά ασθενείς που έχουν πληγεί σοβαρά από το κάπνισμα, πολλοί από τους οποίους τελικά θα πεθάνουν ή θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους, παρά τη βοήθεια και τις συμβουλές μας. Το κάπνισμα παραμένει το πιο σοβαρό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία στον κόσμο.
Οι άνθρωποι καπνίζουν για την νικοτίνη, αλλά πεθαίνουν από τις χημικές ουσίες που παράγονται όταν ο καπνός του τσιγάρου καίγεται.i Δυστυχώς, οι σημερινές διαθέσιμες μεθόδοι διακοπής του καπνίσματος έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα και δεν είναι αποδεχτές από την πλειονότητα των καπνιστών. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι υπάρχει μια λύση: η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων έχει σαφώς τεράστιες δυνατότητες για να βοηθήσει πολλούς καπνιστές να γυρίσουν την πλάτη τους στον καπνό.
Για το σκοπό αυτό, πιστεύουμε ακράδαντα ηθικά και επιστημονικά μιλώντας ότι είναι δική μας ευθύνη να επιστήσουμε την προσοχή στα εξής:
  • Είναι η καύση του καπνού και οι 4000 χημικές ουσίες που παράγονται από το κάπνισμα τσιγάρων που είναι επιβλαβή για την υγεία των καπνιστών, και όχι η νικοτίνη.
  • Οι κίνδυνοι των ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι σημαντικά χαμηλότεροι από εκείνους του καπνίσματος. Από την ανάλυση των συστατικών του ατμού από ηλεκτρονικό τσιγάρο, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αναμένεται να είναι τουλάχιστον 95% έως 99% ασφαλέστερα από το κάπνισμα τσιγάρων καπνού, όσο αφορά το μακροπρόθεσμο ρίσκο υγείας.ii
  • Ο ατμός που εκπνέεται από τους χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι εξαιρετικά απίθανο να είναι επιβλαβής για τους παρευρισκόμενους. Οι συγκέντρωση της νικοτίνης στον εκπνεόμενο ατμό είναι πολύ χαμηλή για να έχει φαρμακολογικές επιδράσεις σε παρευρισκόμενους ανθρώπους.iii
  • Οι τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες δείχνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι αποτελεσματικά σαν μέθοδος διακοπήςiv του καπνίσματος και μελέτες για τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε πραγματικές συνθήκες δείχνουν ότι είναι πιο αποτελεσματικά από όλα τα άλλα μέσα για τη διακοπή του καπνίσματος, συμπεριλαμβανομένων και των θεραπειών νικοτίνης με υποκατάστατα.v
  • Εκτιμάται ότι για κάθε ένα εκατομμύριο ανθρώπων που μεταβαίνουν από το κάπνισμα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, περίπου 6.000 πρόωροι θάνατοι το χρόνο θα είχαν αποτραπεί.vi
  • Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν καθιστούν το κάπνισμα σαν «κάτι κανονικό» – «Το άτμισμα» δεν είναι κάπνισμα. Σε πολλές χώρες, η αύξηση της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου έχει συνοδευτεί από μια συνεχιζόμενη πτώση στις πωλήσεις προϊόντων καπνού και της επικράτησης του καπνίσματος.vii
Τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρονικών τσιγάρων θα πρέπει πάντα να συγκρίνονται με εκείνα των συμβατικών τσιγάρων, και η συζήτηση για την απόλυτη μακροπρόθεσμη ασφάλεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων θα πρέπει να αντιπαραβληθεί ηθικά και επιστημονικά με την απόλυτη βεβαιότητα σχετικά με την βλαπτικότητα του καπνίσματος.
Ήδη εκτιμάται ότι 29εκ. καταναλωτές στην Ευρώπη χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.viii Αλλά πιστεύουμε ότι τα ατομικά και δημόσια οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με την χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων, κρατούνται πίσω εξαιτίας εσφαλμένων αντιλήψεων σχετικά με το προϊόν.
Υπό το φως των πολυάριθμων μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα εμείς – ως επαγγελματίες υγείας – δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδρανείς εφόσον είναι ξεκάθαρα τα οφέλη των ηλεκτρονικών τσιγάρων για τη δημόσια υγεία.
Συνεπώς, προτείνουμε σε όλους τους συναδέλφους μας να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ως ένα νέο εργαλείο για τη δημόσια υγεία στη συνεχιζόμενη παγκόσμια εκστρατεία υγείας κατά των ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να υπογράψουν τη δήλωση αυτή για τη στήριξη των προτερημάτων των ηλεκτρονικών τσιγάρων που είναι βασιζόμενα σε επιστημονικά στοιχεία και ηθική συζήτηση.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Group of professionals who support this statement.
Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top