ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Όλες οι αλλαγές σε Πόθεν Έσχες και τεκμήρια

Με εγκύκλιο της η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, δίνει πληροφορίες σχετικά με τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων που θα αποτυπωθούν στις εφετινές φορολογικές δηλώσεις, με βάση τις αλλαγές που έχουν επέλθει στη νομοθεσία.

Πιο συγκεκριμένα, από φέτος θα λαμβάνονται υπόψη στους ελέγχους του Πόθεν Έσχες οι αγορές μετοχών, εντόκων γραμματίων και ομολόγων του δημοσίου όπως και οι δαπάνες για σύσταση ή αύξηση κεφαλαίων επιχειρήσεων και για απόκτηση κινητών πραγμάτων αξίας μεγαλύτερης των 10.000 ευρώ

Αναφορικά με τον υπολογισμό των τεκμηρίων, δεν θα λαμβάνεται υπόψη η αντικειμενική αξία, αλλά το πραγματικό τίμημα το οποίο αναγράφεται στο συμβόλαιο.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στην αγορά ακινήτων ως ποσό τεκμαρτής δαπάνης θα λαμβάνεται το ποσό της συνολικής επιβάρυνσης, όπως προκύπτει από τα οικεία πωλητήρια συμβόλαια, εκτός εάν από έλεγχο προκύπτει μεγαλύτερο ποσό, οπότε λαμβάνεται υπόψη αυτό. Στο τίμημα αυτό θα προστεθούν και τα ποσά των Φ.Μ.Α., συμβολαιογραφικά και λοιπά έξοδα και φόροι. Η ρύθμιση αυτή θα εφαρμοσθεί αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2014.

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

http://www.huffingtonpost.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top