ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Νέα επένδυση 25 εκατ. της «Παπαστράτος» στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου

Η νέα επένδυση αφορά την εγκατάσταση επτά νέων γραμμών παραγωγής και μιας νέας υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας καπνού.

Το ερχόμενο φθινόπωρο ολοκληρώνεται η νέα επένδυση 25 εκατ. ευρώ της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος», που θα δημιουργήσει 50 νέες θέσεις εργασίας και θα καταστήσει τη θυγατρική της Philip Morris Ιnternational εξαγωγικό κέντρο, με το 60% και άνω της παραγωγής να εξάγεται σε 30 χώρες, με τις πιο μακρινές αγορές να είναι το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη. Σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε χθες στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, η νέα επένδυση αφορά την εγκατάσταση επτά νέων γραμμών παραγωγής και μιας νέας υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας καπνού. Οπως δήλωσε o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος, «η “Παπαστράτος” αύξησε το 2014 το μερίδιο αγοράς της στην ελληνική αγορά καπνού, ελέγχοντας σήμερα το 40% της αγοράς, ενώ μόνο το σήμα Malboro κατέχει το 25,5% της αγοράς και είναι το κορυφαίο στην κατηγορία του». Ο κ. Θεοφιλόπουλος αναφέρθηκε και στις επαφές της διοίκησης με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι «η νέα κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την υψηλή φορολόγηση που υπάρχει στον κλάδο καπνού και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αποφύγει ακόμη μία αύξηση των φόρων στα τσιγάρα, καθώς, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα είναι η 8η την τελευταία εξαετία». Αναφορικά με το λαθρεμπόριο καπνού ο πρόεδρος της «Παπαστράτος» είπε «ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δείξει μεγάλη διάθεση να βοηθήσει στην πάταξη του φαινομένου, αφού για το 2014 οι φόροι που έχασε το ελληνικό Δημόσιο ξεπερνούν τα 650 εκατ. ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα συνολικά οι φόροι (ειδικός φόρος καπνού και ΦΠΑ) φθάνουν σχεδόν το 84% της τιμής του πακέτου τσιγάρων, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο 16% να πρέπει να μοιρασθούν οι καπνοβιομηχανίες, οι διανομείς και οι περιπτερούχοι. Σε ερώτηση της «Κ» εάν η εταιρεία έχει εναλλακτικό σχέδιο να μεταφέρει την έδρα της σε περίπτωση που αυξηθεί και άλλο η φορολογία τσιγάρων, η απάντηση του αντιπροέδρου Ιάκωβου Καργαρώτου ήταν σαφής: «Θα συνεχίσουμε με έδρα την Ελλάδα να υπερασπιζόμαστε το εργοστάσιό μας και τα σήματά μας». Επίσης, η εταιρεία δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν έχει κάνει καμία προετοιμασία και δεν πιστεύει ότι υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ η σημερινή πίστωση προς τους χονδρεμπόρους για την πώληση των σημάτων της είναι μεταξύ 5 έως 15 ημερών. Η καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» απασχολεί σήμερα 800 εργαζομένους και το 2013 κατέβαλε φόρους ύψους 1,2 δισ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο για τον ειδικό φόρο καπνού και για ΦΠΑ. Εξάγει σε περισσότερες από 30 χώρες, ενώ συνεργάζεται με 900 προμηθευτές και πουλάει τα προϊόντα της μέσα από το δίκτυο 24.000 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων λιανικής. Στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου υπάρχει η μία από τις τρεις μοναδικές μηχανές εκτύπωσης που διαθέτει η Philip Morris σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τα στελέχη της «Παπαστράτος», η νέα κοινοτική οδηγία για την εμφάνιση των πακέτων τσιγάρων αναμένεται να εφαρμοσθεί το αργότερο μέχρι τον Μάιο του 2016. Για την τρέχουσα οικονομική χρήση η εταιρεία εμφανίζεται αισιόδοξη για τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της. Τέλος, έγινε γνωστό ότι η εταιρεία έχει θέσει προς πώληση το παλαιό εργοστάσιο στον Πειραιά.

 

http://www.kathimerini.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top