ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛ. ΜΕΙΚΟΠΟΥΛΟΥ – Κ. ΔΕΛΗΜΗΤΡΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΟΥΣ-ΚΑΠΝΟΠΩΛΕΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Συνάντηση είχαν την Παρασκευή 10 Απρίλη οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Αλ. Μεϊκόπουλος και Κ. Δελημήτρος με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ενωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ν. Μαγνησίας, η οποία εξέθεσε τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και θέτουν υπό αμφισβήτηση τη βιωσιμότητά του, ζητώντας παράλληλα και την υποστήριξή τους στον αγώνα που διεξάγουν σε τοπικό επίπεδο.
Ηδη στα τελευταία χρόνια των Μνημονίων έχουν χαθεί 20.000 σημεία πώλησης πανελλαδικά και πάνω από 85 σε τοπικό επίπεδο όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι εκτός από την οικονομική κρίση τα προβλήματα έγκεινται και στις μέχρι τώρα παρεμβάσεις της πολιτείας με σημαντικότερες:
-Την άυξηση του ΕΦΚ (Ειδικού φόρου Κατανάλωσης) που έφτασε στο 86% για τα τσιγάρα και στο 92% για τον ψιλοκομμένο καπνό (στριφτά)
-Τη μεγάλη μείωση του ποσοστού κέρδους από την πώληση καρτών ανανέωσης χρόνου και την πώληση Αθηναϊκού και Ημερήσιου Τύπου (πάνω από 8% κατά μέσο όρο)
-Τη μεγάλη άυξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 20% εν μέσω κρίσης και οικονομικής ασφυξίας των επιχειρήσεων
-Τη μεγάλη αύξηση πωλήσεων λαθραίων τσιγάρων και καπνού, μέσω κυκλωμάτων που εισχωρούν στις λαϊκές αγορές και σε άλλα σημεία.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των καπνοπωλών κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη διάσωση του κλάδου, οι κυριότερες από τις οποίες είναι η δημιουργία Μητρώου λιανεμπόρων και καπνοβιομηχανιών, η πάταξη του λαθρεμπορίου και καπνικών προϊόντων στα σημεία εισόδου-εξόδου της χώρας με την ιχνηλάτηση και τον πλήρη ηλεκτρονικό έλεγχο των παρτίδων, η δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τους όρους και τον τρόπο λειτουργίας Περιπτέρων και Καπνοπωλείων, ο περιορισμός των παράνομων σημείων πώλησης καπνού μέσω ελέγχων, καθώς και η μείωση της κρατικής φορολόγησης των καπνοβιομηχανικών προϊόντων.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας δήλωσαν τη στήριξή τους στην προώθηση των αιτημάτων και των προτάσεων της Ενωσης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πάταξη του λαθρεμπορίου και στην αλλαγή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ενώ ταυτόχρονα ανέδειξαν τη σπουδαιότητα και την ανάγκη συνέχειας της αγωνιστικής συλλογικής διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου από μέρους της Ενωσης.

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top