ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ

Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων στο Μεσολόγγι

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων προχώρησαν το απόγευμα στελέχη του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, με τη συνδρομή της τοπικής Τελωνειακής Αρχής.

Τα κατασχεμένα τσιγάρα μετέφερε το φορτηγό πλοίο “SHT HUSEYIN AKIL”, σημαίας Μολδαβίας, το οποίο είχε δηλώσει επισήμως ότι μετέφερε καύσιμη ύλη, με αποτέλεσμα να κατασχεθεί στο λιμένα Πλατυγιαλίου και να συλληφθούν τα οκτώ αλλοδαπά μέλη πληρώματος.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Λευκάδας και Ιθάκης, καθώς και στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου και του Λιμενικού Τμήματος Πλατυγιαλίου, που είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί το παραπάνω πλοίο στη θαλάσσια περιοχή νότια της νησίδος ”ΑΤΟΚΟΣ” και να οδηγηθεί, συνοδεία προσωπικού του Λιμενικού, στο λιμένα Πλατυγυαλίου για περαιτέρω έρευνα.

Από την έρευνα στα αμπάρια του πλοίου διαπιστώθηκε η ύπαρξη δέκα εμπορευματοκιβωτίων, εντός των οποίων βρέθηκαν χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα επιμελώς καλυμμένα με φορτίο καύσιμης ύλης, χωρίς να έχουν δηλωθεί στα φορτωτικά έγγραφα του πλοίου.

Ακόμα, το ανωτέρω πλοίο είχε δηλώσει ως προορισμό το λιμένα Πλατυγυαλίου, προκειμένου εκφορτώσει τα εν λόγω εμπορευματοκιβώτια.

Κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μεσολογγίου, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος προέβησαν στη σύλληψη των οκτώ αλλοδαπών μελών του πληρώματος, καθώς και στην κατάσχεση του πλοίου και του παράνομου φορτίου του.

Εντός της ημέρας, οι ανωτέρω συλληφθέντες θα προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Μεσολογγίου μαζί με το φάκελο της εις βάρος τους σχηματισθείσας δικογραφίας.

Νεότερες εξελίξεις για την ακριβή ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων και το ύψος των διαφυγόντων δασμών, θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα, σε συνεργασία με τις λοιπές Υπηρεσίες επιβολής νόμου της χώρας, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.

 

http://www.kontranews.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top