ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ

Προς παραπομπή αντινομάρχες για άδεια σε εργοστάσιο λαθραίων τσιγάρων

Αντινομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι της Χαλκιδικής κατηγορούνται ότι χορήγησαν παράνομη άδεια σε εργοστάσιο λαθραίων τσιγάρων σε φερόμενα μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Να δικαστούν σε Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων διατελέσαντες αντινομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι της Χαλκιδικής προτείνει εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Κατηγορούνται ότι το 2010 χορήγησαν παράνομη άδεια εργοστασίου λαθραίων τσιγάρων σε φερόμενα μέλη εγκληματικής οργάνωσης (στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί) που έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό.

Στην πρόταση της η αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Κονταξή ζητεί να καθίσουν στο σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων συνολικά 14 κατηγορούμενοι. Κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για ψευδή βεβαίωση, παθητική και ενεργητική δωροδοκία, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση, παράβαση καθήκοντος κ.α.

Πρόκειται για τους τότε προϊστάμενο του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών Ν. Μουδανιών, αντινομάρχη Τουρισμού, Παιδείας και Ποιότητας Ζωής Χαλκιδικής, αντινομάρχη Οικισμού – Χωροταξίας & Κοινωνικής Πολιτικής, τον ιδιοκτήτη του επίδικου αγροτεμαχίου, τον μηχανικού που συνέταξε τεχνική έκθεση και τον φερόμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης κατηγορούνται ο πρόεδρος και τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου Χαλκιδικής που εισηγήθηκαν και υπερψήφισαν της έκδοση της αδείας, στις 30 Αυγούστου 2010.

Σύμφωνα με την αντεισαγγελέα, στον σχετικό φάκελο δεν υπήρχαν εγκρίσεις – γνωμοδοτήσεις του ΕΟΤ, του Δασαρχείου και του Υπουργείου Πολιτισμού κ.α Επιπλέον στις εκτός σχεδίου περιοχές του Ν. Χαλκιδικής δεν επιτρέπεται η δραστηριότητα της βιοτεχνίας συσκευασίας τυποποίησης τσιγάρων και προϊόντων καπνού – ξηραντήριο καπνού, ούτε η επεξεργασία γεωργικών προϊόντων γενικότερα, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση.

Ο κατηγορούμενος αντινομάρχης Τουρισμού, Παιδείας και Ποιότητας φέρεται ότι έλαβε από τον φερόμενο ως αρχηγό το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, ενώ κατηγορείται ότι ζήτησε κι άλλα 30.000 ευρώ προκειμένου να προβεί σε ενέργειες και να μεσολαβήσει στον δεύτερο κατηγορούμενο αντινομάρχη, στους νομαρχιακούς συμβούλους και στους υπηρεσιακούς παράγοντες για την έγκριση της συγκεκριμένης άδειας.

 

http://www.voria.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top