ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ

Δύο συλλήψεις για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Στην κατοχή των συλληφθέντων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν 4.000 κέτα λαθραίων τσιγάρων και πάνω από 200.000 ευρώ

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε. Αιγάλεω και του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν, στο Αιγάλεω Αττικής και στην Ιωνία Θεσσαλονίκης, δύο (ημεδαποί, ηλικίας 48 και 46 ετών, συνιδιοκτήτες μεταφορικής εταιρείας, για κατοχή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, ενώ αναζητείται άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και των διατάξεων που αφορούν τη φορολογία καπνού, παράβαση του Νόμου περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παραχάραξη και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τον τελευταίο ενάμιση μήνα, άγνωστος αλλοδαπός παρέδιδε συστηματικά, στις εγκαταστάσεις της μεταφορικής εταιρείας ,που διευθύνει ο 48χρονος στο Αιγάλεω, ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, τα οποία στη συνέχεια εκείνος απέστελλε στην έδρα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη και διευθύνει ο 46χρονος αδερφός του. Στη Θεσσαλονίκη τα παραλάμβανε άγνωστος επίσης αλλοδαπός, για την περαιτέρω διακίνηση τους.

Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της μεταφορικής εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 4.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, το χρηματικό ποσό των 216.025 ευρώ, των 1.530 δολαρίων, ένα αεροβόλο περίστροφο, ένα πλαστό τραπεζογραμμάτιο, βιβλιάρια τραπέζης και διάφορες πιστωτικές κάρτες.

Εκτιμάται ότι η συνολική ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που έχουν διακινηθεί στην αγορά με αυτόν τον τρόπο, είναι πολλαπλάσια του αριθμού των κατασχεθέντων.

Επιπλέον στην έδρα της εταιρείας κλήθηκε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

 

http://www.voria.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top