ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Αντιδρούν οι περιπτεριούχοι στη μεταφορά από κεντρικούς δρόμους

Ζήτησαν από τον δήμαρχο μελέτη, χρόνο και να μην επηρεαστούν επαγγελματίες.

Επιχείρηση ξηλώματος περίπου 40 σχολαζόντων περιπτέρων στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία ξεκινά το επόμενο διάστημα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ μέχρι το τέλος του 2015, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής θα απομακρυνθούν όλα τα περίπτερα στις οδούς Ιάσονος, Δημητριάδος, Ιωλκιού και Κ. Καρτάλη, από την παραλία μέχρι την Αναλήψεως, θέμα για το οποίο οι περιπτεριούχοι αντιδρούν, ζητούν μελέτη και πίστωση χρόνου, διότι δεν θέλουν να επηρεαστούν επαγγελματίες και οι τζίροι που κάνουν.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πέγιος, τα σχολάζοντα περίπτερα, που είναι περίπου 40 τον αριθμό, σε Βόλο και Ν. Ιωνία, σύντομα πρόκειται να απομακρυνθούν, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε να καθαρίσουν οι δρόμοι και να αποφευχθεί η ρύπανση και η αισθητική στην πόλη.

Ο κ. Πέγιος τόνισε ότι, μέχρι το τέλος της χρονιάς, πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Βόλου είναι να απομακρυνθούν, μέχρι το τέλος της χρονιάς, τα περίπτερα που βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, όπως στις οδούς Ιάσονος, Δημητριάδος, Ιωλκού και Κ. Καρτάλη, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των πεζών και να περπατούν στα πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σήμερα σε κεντρικούς δρόμους, πρόκειται να παραχωρηθούν χώροι πεζοδρομίων σε άλλους δρόμους, για να συνεχίσουν να ασκούν τη δραστηριότητά τους.

«Να μην επηρεαστούν οι επαγγελματίες»
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιπτερούχων Βασίλης Τόπας, ανέφερε ότι χθες οι περιπτερούχοι είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλου για το θέμα των σχολαζόντων περιπτέρων και των προστίμων που επιβλήθηκαν σε κάποιους περιπτερούχους. Στη συνάντηση αυτή, ανέφερε ο πρόεδρος των περιπτεριούχων, ο δήμαρχος τους ανακοίνωσε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να μεταφερθούν περίπτερα που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους και ενοχλούν την πρόσβαση των ΑΜΕΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Τόπα «τα περίπτερα που εμποδίζουν την διέλευση ΑΜΕΑ καθώς το πλάτος του πεζοδρομίου που βρίσκονται είναι μικρό, είναι ένα περίπτερο στην οδό Ιωλκού και τρία περίπτερα στην οδό Ιάσονος».

Επειδή πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, ήταν η μεταφορά να γίνει μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, οι περιπτερούχοι ζήτησαν πίστωση χρόνου μέχρι τέλος του έτους, για να γίνει μελέτη, ώστε οι επαγγελματίες να μη χάσουν τη δουλειά που έχουν και τον τζίρο τους.

«Εμείς του είπαμε να το δούμε το θέμα σε βάθος χρόνου, να βοηθήσουμε την πόλη, αλλά να μην επηρεαστούν οι επαγγελματίες» δήλωσε ο κ. Τόπας.

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι οι περιπτεριούχοι συναντήθηκαν και με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη, για το θέμα των σχολαζόντων περιπτέρων και συμφωνούν να ξηλωθούν, αλλά εξέφρασε επιφυλάξεις για τη μεταφορά περιπτέρων από κεντρικούς δρόμους, λέγοντας ότι πρέπει να γίνει μελέτη για να μην χάσουν και οι επαγγελματίες τη δουλειά τους και τους τζίρους τους.

Παραμένουν μερικά παρκόμετρα
Στο μεταξύ, αν και έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τα μηχανικά παρκόμετρα στο κέντρο του Βόλου, ακόμη ορισμένα δεν έχουν ξηλωθεί, αν και η αρμοδιότητα είναι στην Τεχνική Υπηρεσία. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, σύντομα, μαζί με τα σχολάζοντα περίπτερα πρόκειται να ξηλωθούν και τα παλιά παρκόμετρα, που, λόγω φθοράς από την πολυετή χρήση και έλλειψης ανταλλακτικών, βρίσκονται εκτός λειτουργίας.
Ο κ. Πέγιος διευκρίνισε ότι μέχρι να ξηλωθούν οι παλιές κατασκευές, δεν πρόκειται να μπερδευτεί κανείς επισκέπτης και να ρίξει χρήματα, καθώς τα μηχανήματα δεν τα δέχονται.

Η Δημοτική Αρχή Βόλου, έχει θέσει σε λειτουργία το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΕ), στο κέντρο του Βόλου, με την χρήση Καρτών Ωριαίας Στάθμευσης. Οι Κάρτες Ωριαίας Στάθμευσης, που προπληρώνονται από τους οδηγούς και αφορούν τις Ζώνες με λευκή διαγράμμιση και κατάλληλη σήμανση στο κέντρο της πόλης και ήδη διατίθενται στο κοινό με πληρωμή μέσω επιτηδευματιών (κεντρικά καταστήματα και περίπτερα).

Για την ενεργοποίηση της κάρτας ο οδηγός θα πρέπει να ξύνει στην επιφάνεια της κάρτας τα κατάλληλα στοιχεία που θα δείχνουν την χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (ημερομηνία, ώρα, έτος). Η δε κάρτα θα πρέπει να τοποθετείται σε εμφανή θέση στο μπροστινό εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου ώστε να είναι ορατό από τους αρμόδιους ελεγκτές –υπαλλήλους του Δήμου.

Η ελάχιστη διάρκεια χρέωσης είναι 0,50 €/ώρα) με συνολική διάρκεια στάθμευσης τις δύο ώρες, ενώ το σύστημα προβλέπει να ειδικά διαμορφωμένες θέσεις για δίτροχα, χωρίς την καταβολή τέλους στάθμευσης και τα οποία απαγορεύεται να σταθμεύουν στις θέσεις που προβλέπονται για τα αυτοκίνητα.

 

http://magnesianews.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top