EDITORIAL

Στο ίδιο έργο πάντα θεατές…

Λόγω προκήρυξης εκλογών, κατάφεραν και ανέβαλαν την κατάθεση του σχεδίου Νόμου περί λαθρεμπορίας καπνικών , του Υπουργού Επικρατείας κ. Παναγιώτη Νικολούδη.

Ένα νομοσχέδιο που αν ψηφιζόταν στη Βουλή θα έφερνε πολύ μεγάλα έσοδα στο ελληνικό δημόσιο, αλλά θα έβαζε και φραγμούς σε μεγάλα κυκλώματα που κερδίζουν από την υπάρχουσα κατάσταση….δυστυχώς ακόμη μια φορά, βλέπουμε ότι αναβάλλεται.

Είχαν προαναγγείλει δημόσια ότι η κατάθεση το Σχεδίου Νόμου, θα γινόταν ανάρτηση στην ιστοσελίδα της “ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ” , για διαβούλευση στις 10 Αυγούστου 2015.

Η αναβολή της ανάρτησης, επειδή έχω ασχοληθεί βαθιά με το συγκεκριμένο θέμα, με έκανε να υποπτευθώ ότι σίγουρα πάνε για εκλογές.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε τώρα, πολλές παρασκηνιακές και δημόσιες δηλώσεις γίνονται για το θέμα αυτό.

Μαθαίνω ότι μεγάλη πρεμούρα έχει πιάσει τα «Μεγάλα ψάρια» , όσο αφορά το νομοσχέδιο για την ιχνηλάτηση καπνικών.

Ένας ιστός αράχνης έχει αγκαλιάσει ως πίεση τα Συναρμόδια Υπουργεία για οριστική εγκατάλειψη και απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, άσχετα ποια θα είναι η μελλοντική Κυβέρνηση μετά τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Οι επισκέψεις πάνε και έρχονται από:

  1. Καπνοβιομηχανίες
  2. Πρεσβείες ξένων χωρών
  3. Κλιμάκια μυστικών υπηρεσιών ξένων κυρίως χωρών
  4. Αχυρανθρώπων που κατέχουν νευραλγικές θέσεις σε τελωνεία κτλ.

Τα συμφέροντα πολλά και έχουν πέσει στο τραπέζι της διαπλοκής σχέδια , 6 αποθήκες και διάφορα “τυράκια” που αφορούν containers στο λιμάνι του Πειραιά ή πλοία που διέρχονται στα χωρικά μας ύδατα (20 περνούν και 1 πιάνουμε για εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης).

Ως Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων, Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής , λόγω προεκλογικής περιόδου δεν θα μιλήσω εκτενέστερα για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά όταν έρθει η ώρα θα τα πούμε όλα μαζί με ονοματεπώνυμο.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον κλάδο μας, θα πρέπει να ξέρουν επίσης το εξής:

Όσες φορές και να κάναμε προσπάθειες και ενώ είχαμε φτάσει πολλές φορές κοντά σε λύση, πάντα βρισκόντουσαν οι ανάλογοι “νενέκοι”  και εφιάλτες του κλάδου που έβαζαν τρικλοποδιές, συκοφαντούσαν και παραπληροφορούσαν Βουλή, Κόμματα, Υπουργεία , ώστε να σταματήσουν καταθέσεις νομοσχεδίων που ήταν προς όφελός μας.

Όλα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο και λίαν συντόμως πλησιάζει η ώρα που τα ονόματά τους θα λάβουν την ανάλογη δημοσιότητα….

Γεώργιος Π. Δούκας

Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων, Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top