ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Πάτρα: Βεβαίωσαν πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε περιπτερά, γιατί του “χρέωσαν” ως εργαζόμενη την φίλη του που του έκανε παρέα!

Σε φαρσοκωμωδία εξελίχθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις οι έλεγχοι των μελών του μικτού κλιμακίου που βρέθηκε στην Πάτρα τις τελευταίες πέντες ημέρες, με σαφείς εντολές να «σαρώσουν» τα πάντα στο πέρασμά τους.

Κι επειδή φαίνεται οτι ο καλός υπάλληλος είναι σαν τον μύλο που «όλα τα αλέθει» οι ελεγκτές δεν υπολόγισαν τις δυσκολίες και ξαμολύθηκαν ψάχνοντας μέχρι και την τελευταία ευκαιρία για να βεβαιώσουν πρόστιμα ακόμη και στις πιο απίθανες περιπτώσεις

Τίποτε από τα παραπάνω δεν θα ίσχυε, αν Κυριακάτικα, ένας από τους ελεγκτές δεν…διαπίστωνε «παράβαση» σε περίπτερο της Ηρώων Πολυτεχνείου που σύμφωνα με τον Νόμο επισύρει πρόστιμο 10.500 ευρώ!

Ναι καλά διαβάσατε. 10.500 ευρώ για ανασφάλιστο εργαζόμενο σε…περίπτερο, που όμως δεν ήταν ανασφάλιστος και ούτε καν εργαζόμενος. Επρόκειτο για την σύντροφο του γιού του ιδιοκτήτη, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, που είχε έρθει στην Πάτρα για να τον δει και να του κάνει μερικές ώρες συντροφιά στην διάρκεια τους δουλειάς.

Το tempo24.gr βρέθηκε σήμερα Δευτέρα στο περίπτερο όπου οι ράμπο ελεγκτές εξακρίβωσαν την «μαύρη εργασία» (Ηρώων Πολυτεχνείου στο ύψος της Μαρίνας) και άκουσε με προσοχή τον γιό του περιπτερά να εξιστορεί το πρωτοφανές περιστατικό:

«Εγώ εργαζόμουν στο περίπτερο. Η κοπέλλα μου καθόταν έξω. Κάποια στιγμή χρειάστηκε να βγω για να βάλω μπουκάλια με νερό στο ψυγείο και την παρακάλεσα να καθίσει για λίγο μέσα για να προσέχει επειδή έχουμε επαληλειμμένα πέσει θύματα κλοπών.

Εκείνη την ώρα ήρθε ο ελεγκτής του ΙΚΑ. Προσπάθήσαμε να του εξηγήσουμε τι είχε συμβεί, αλλά εκείνος δεν ήθελε να ακούσει λέξη. «θα πληροφορηθείτε το ύψος του προστίμου από τον λογιστή σας» μας είπε κι εξαφανίστηκε.. Ποιά «μαύρη εργασία»; Αφού η κοπέλα σπουδάζει στο Αγρίνιο κι έρχεται μία φορά στο τόσο στο περίπτερο.» κατέληξε ο νεαρός γιός του ιδιοκτήτη.

Την ίδια ώρα ο τελευταίος κρατά το ακουστικό του τηλεφώνου στα χέρια. Συνομιλεί με κάποιους υπαλλήλους του ΙΚΑ και προσπαθεί να τους εξηγήσει γι’ αυτό που τον βρήκε. Του ζητούν να προσκομίσει κάποια έγγραφα που να αποδεικνύοπυν οτι η κοπέλα σπουδάζει στο Αγρίνιο και θα δουν.

Τι θα δουν;

Το tempo24.gr για να αναδείξει την τάξη του οικονομικού μεγέθους του περιστατικού, προσπάθησε να υπολογίσει με έναν ειδικό μαθηματικό τρόπο, το μέγεθος του προστίμου, σε σχέση με τα έσοδα ενός περιπτέρου.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, για να εξοφλήσει το πρόστιμο ο συγκεκριμένος βιπλαιαστής, θα πρέπει να πουλήσει 38.888 μπουκάλια νερό. Και στην προκειμένη περίπτωση για να ήταν «νόμιμος» κατά τον ελεγκτή, ούτε τα μπουκάλια έπρεπε να βάλει στο ψυγείο και ούτε την φίλη του θα έπρεπε να έχει καλέσει στο περίπτερο!

 

http://www.tempo24.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top