ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Διάταξη «φωτιά» στο πολυνομοσχέδιο: Καταργείται το πρόστιμο των 250 ευρώ για όσους δεν κόψουν απόδειξη

Μία διάταξη πραγματικά σκάνδαλο περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση από τους δανειστές και να δοθούν χρήματα στην εύθραυστη ελληνική οικονομία.

Η διάταξη λοιπόν αυτή προβλέπει πως θα καταργηθεί το πρόστιμο των 250 ευρώ εάν ένας επαγγελματίας πιαστεί να μην έχει κόψει μία απόδειξη. Πρόκειται για τους επαγγελματίες που απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ.

Σε αυτούς τους επαγγελματίες εντάσσονται οι γιατροί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τζίρο κάτω από τα 10.000 ευρώ. Σύμφωνα λοιπόν με τις αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, ακόμα κι αν ένας ελεγκτής πιάσει τον επαγγελματία να μην έχει κόψει μία απόδειξη δεν μπορεί να του επιβάλλει κανένα πρόστιμο.

Με αυτή λοιπόν τη διάταξη ανοίγει ένα παράθυρο υπέρ της φοροδιαφυγής και όχι για την αντιμετώπισή της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ καναλιού η συγκεκριμένη διάταξη ανοίγει το παράθυρο για φοροδιαφυγή για συγκεκριμένους επαγγελματίες που δηλώνουν κάτω από 10.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, ενώ όπως είναι γνωστό, τα πραγματικά τους εισοδήματα είναι πολλαπλάσια.

Πρώτοι στη λίστα είναι οι ηλεκτρολόγοι οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία του Taxis το 2012 δήλωναν κατά μέσο όρο ετήσιο εισόδημα 9.729 ευρώ. Ακολουθούν οι υδραυλικοί με μέσο όρο ετήσιο εισόδημα 7.903 ευρώ, οι ελαιοχρωματιστές με 7.355 ευρώ ετήσιο εισόδημα, οι ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων με 6.818 ευρώ και οι μανάβηδες με εισόδημα 6.250 ευρώ.

Στην ίδια ύποπτη λίστα περιλαμβάνονται και οι αρτοποιοί που δηλώνουν 6.139 ευρώ, οι εστιάτορες με 6.105, οι πωλητές υποδημάτων με ετήσιο εισόδημα 5.993 ευρώ, οι ιδιοκτήτες μπαρ με 4.322 ευρώ και οι κομμωτές με ετήσιο εισόδημα 3.916 ευρώ.

 

http://www.defencenet.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top