EDITORIAL

Με Παρέμβαση Καπνοβιομηχανιών Γλύτωσαν Τα Περίπτερα από Τα Προαπαιτούμενα Του Μνημονίου

Σήμερα μετά την ψήφιση των Προαπαιτουμένων του Μνημονίου ήρθε η ώρα να πούμε την αλήθεια για τα περίπτερα και όλο το παρασκήνιο στην “Εβδομάδα του Διαβόλου” (Παρασκευή 9/10 – 16/10/2015).

Εάν δεν γινόταν κινητοποίηση των ισχυρών του Κλάδου μας (Καπνοβιομηχανίες), σήμερα όλοι θα είχαμε μαύρες πλερέζες.
Σημειολογικά, θέλω να σας αναφέρω όλα τα γεγονότα , γιατί πλέον πρέπει να γνωρίζει όλος ο κόσμος του Κλάδου μας, τι ακριβείς προθέσεις υπήρχαν , από πού ξεκίνησαν και από ποιους.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

α) Λαμβάνω τηλέφωνο, από πολύ αξιόπιστη πηγή, Παρασκευή 9/10/2015 το πρωί , ότι ετοιμάζεται άρθρο στα Προαπαιτούμενα του Μνημονίου για τα Περίπτερα.

β) Στέλνω γραπτό μήνυμα σε όλες τις Καπνοβιομηχανίες και σε επώνυμους, ισχυρούς φίλους μας, το τι ακριβώς συμβαίνει. Ταυτόχρονα ανακοινώνω σχετικό άρθρο στην Ιστοσελίδα του Συνδικάτου και γνωστοποιώ παντού

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ :
http://www.synpeka.gr/editorial/item/31885-kati-trexei-me-to-ypoyrgeio-anaptykshs-kai-kapoioys-symvoyloys-poy-kykloforoyn-stoys-diadromoys.html

γ) Λαμβάνω αμέσως απάντηση από την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ – PMI , ότι ερευνούν το θέμα και θα μου απαντήσουν. Σε λίγη ώρα μου επιβεβαιώνουν ότι πράγματι η πληροφορία ισχύει και προσπαθούν να το σταματήσουν .
Το 2ήμερο Παρασκευή 9/10 και Σάββατο 10/10, τα τηλέφωνα μεταξύ εμού και της συγκεκριμένης Καπνοβιομηχανίας είναι πολλά για το συγκεκριμένο θέμα.
Σάββατο απόγευμα μου επιβεβαιώνουν ότι τελικώς κατάφεραν να μην υπάρχει άρθρο για μας στο συγκεκριμένο Νομοσχέδιο των Προαπαιτουμένων.
Η ανάρτηση σχεδίου Νόμου των Προαπαιτουμένων στο διαδίκτυο 12.30 τα ξημερώματα της Κυριακής 11/10/15, δεν αναφέρει πουθενά για εμάς
Σημειωτέον, δεν υπάρχει από την Ευρώπη εντολή τα Περίπτερα να είναι στα Προαπαιτούμενα.

Παπαστράτος ΑΒΕΣ

δ) Όλα τα τηλεοπτικά μέσα, ο Έντυπος και ο Ηλεκτρονικός Τύπος, συνεχίζουν να γράφουν ότι τα Περίπτερα κλείνουν.
Την Δευτέρα 12/10/2015, 11.30 το βράδυ, κατατίθεται το πλήρες κείμενο στην Ελληνική Βουλή και αναρτάται στην ιστοσελίδα τους.
Δεν περιέχει τίποτα για το Περίπτερο.
Την Τρίτη 13/10/2015 με ενημερώνει Βουλευτής, ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης Τρύφων , είπε στην Βουλή επί λέξη τα εξής:
“Θα φέρω τροπολογία για Περίπτερα και Λαϊκές Αγορές.”
Κανείς δεν ξέρει τι θα περιέχει αυτή η τροπολογία αν αφορούσε την κατάργηση των μισθώσεων ή κάποιο άλλο φορολογικό θέμα.
Οι έγκριτοι δημοσιογράφοι, του οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, ρωτούν να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Σταθάκης τους απαντά μονολεκτικά: “To θέμα έχει διευθετηθεί.”
Ψάχνουν να πάρουν πληροφορίες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη και αυτός σιωπά και τους αποφεύγει.

ε) Από Τετάρτη 14/10/2015, ξεκινάει ένας επικοινωνιακός πόλεμος, κυρίως από την τηλεόραση με Βουλευτές της Συγκυβέρνησης να δηλώνουν έως και την Παρασκευή 16/10/2015 , ότι θα κατατεθεί τροπολογία για τα Περίπτερα.

στ) Έχει επέλθει μεγάλη αναστάτωση σε όλη την Ελλάδα, τα τηλέφωνα έχουν ανάψει από συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα και δημοσιογράφους να καλούν από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια για να μάθουν το τι ακριβώς συμβαίνει.
Όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και οι δημοσιογράφοι θέλουν να εμφανιστώ σε εκπομπές τους και όταν τους ανακοινώνω τηλεφωνικά το τι ακριβώς συμβαίνει, ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ τις εμφανίσεις διότι το θέμα “πουλάει” και το βλέπουν από τη δική τους οπτική γωνία για το μερίδιο ακροαματικότητας.
Ελάχιστοι δημοσιογράφοι ασχολήθηκαν σοβαρά με το θέμα όταν κατάλαβαν ότι το κλείσιμο περιπτέρου ταυτόχρονα θίγει και αυτούς όσον αφορά τη Διανομή Εντύπου Τύπου.

η) Την Τετάρτη 14/10/2015, μας δέχεται εκτάκτως ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., Κώστας Πουλάκης

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ:
http://www.synpeka.gr/editorial/item/32064-synanthsh-k-poylakh,-me-ekproswpoys-peripteroyxwn.html

Παρασκευή αργά το βράδυ, η Κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει τίποτα σχετικό για τον Κλάδο μας.

Συμπερασματικά:

Η Κυβέρνηση έπαιξε ένα παιχνίδι της “ γάτας με το ποντίκι”, μέτρησε τα υπέρ και τα κατά και τελικά κερδίσαμε μία μεγάλη Μάχη, αλλά όχι τον Πόλεμο.
Οι Καπνοβιομηχανίες αυτή τη φορά στάθηκαν έμπρακτα δίπλα μας.
Μας χωρίζουν πολλά με αυτές και πολλές φορές έχουμε έρθει σε σύγκρουση μαζί τους.

Ο γράφον το άρθρο κατά το παρελθόν, έχω έρθει σε μεγάλη σύγκρουση μαζί τους μέχρι σε σημείο να τους εκχυδαΐσω δημόσια με άρθρα μου για πράξεις και ενέργειές τους (πολυνομοσχέδια 2012-2014).
Μας χωρίζουν πολλά όσον αφορά αιτήματά μας για ποσοστά λιανεμπορίου, θεσμικής θωράκισης του Κλάδου κτλ.

Αυτή τη φορά όμως, δημόσια εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής,  των μελών μας αλλά και όλων των συναδέλφων ανά την Ελλάδα , θα τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά τους που δίχως αυτούς σίγουρα δεν θα υπήρχαμε .
Τηλέφωνα συμπαράστασης και αλληλοενημέρωσης, έλαβα από όλες τις Καπνοβιομηχανίες – Αντιπροσωπείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Κάποιοι εξ’ αυτών , ξέρω τον βαθμό βοήθειάς τους… κάποια άλλα δεν τα γνωρίζω.
Για ένα είμαι σίγουρος… αυτή τη φορά ήταν όλοι δίπλα μας!!!
Εύχομαι το ίδιο να πράξουν και στο μέλλον, διότι ως Κλάδος έχουμε στοχοποιηθεί από μεγαλοσυμφέροντα super market και όχι μόνο…
Σας γνωστοποιώ και σχετικό έγγραφο που έλαβα από την Japan Tobacco International (JTI) για σχετικές ενέργειες που έκανε.

jti

Προς:
Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής

Αγαπητέ Κύριε Δούκα,

Σας επισυνάπτω το έγγραφο που κατέθεσε η Εταιρία μας την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
Στο οποίο και αναφέρονται οι θέσεις της Εταιρίας, μας σχετικά με την εφαρμογή του νόμου 4336 (στα προααιτούμενα του Γ’ Μνημονίου), στην οποία προβλέπει την άμεση διακοπή της σύμβασης μετά τον θάνατο του δικαιούχου και ουσιαστικά καταργεί σταδιακά τον θεσμό των περιπτέρων.
Επίσης, κατά την διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδος, υψηλόβαθμα στελέχη της Εταιρίας μας συναντήθηκαν με αντίστοιχα στελέχη του Υπουργείου έτσι ώστε να γίνουν πλήρως κατανοητές οι θέσεις μας.

Με εκτίμηση

Sales Area Manager South Greece
Sales Department

12120200 459076434279477 1661717913457700731 o

10911410 459076440946143 937477298396593215 o

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους Επώνυμους και Ανώνυμους φίλους, καθώς και όλους τους συναδέλφους σε Πανελλαδικό επίπεδο, για την ηθική συμπαράσταση που μας παρείχαν αυτές τις δύσκολες μέρες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης ανήκει σε λίγους Εκδότες, Συντάκτες, Δημοσιογράφους οι οποίοι στάθηκαν και στέκονται χρόνια στο πλευρό μας υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά μας.

Δούκας Γεώργιος
Πρόεδρος Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής.

ΠΗΓΗ:  www.spekamila.gr  www.synpeka.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top