ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Παραπλανητική Διαφήμιση της Εθνικής Τράπεζας όσο αφορά τα περίπτερα!

Η Εθνική Τράπεζα Υποτιμά Για Ακόμα Μια Φορά Τη Νοημοσύνη Μας…
Έκανε ολοσέλιδες καταχωρήσεις στον Ελληνικό Έντυπο Τύπο – ΜΜΕ ( Κόστος Δεκάδων χιλιάδων ευρώ), για να παραπλανήσει τον Κλάδο μας και την κοινωνία ότι αποδεχόμαστε τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα. Καμία διαβούλευση, πέραν από την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, δεν έχει γίνει με όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς για αυτό το καυτό θέμα.
Τα ερωτηματικά είναι πολλά, αλλά και τα τεχνικά προβλήματα περισσότερα όσο αφορά την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού και ειδικότερα την τροφοδοσία μας από τους προμηθευτές μας σε καθημερινή βάση.

Παραθέτω μερικά ερωτήματα στα οποία δεν έχουν δοθεί ακόμη απαντήσεις:

1. Η λέξη “e-banking” είναι άγνωστη στην πλειοψηφία του Κλάδου μας.
Για να υποστηριχθεί η διατραπεζική συναλλαγή σε καθημερινή βάση (τουλάχιστον 15 προμηθευτές ημερησίως ) χρειάζεται τουλάχιστον ένα άτομο που να γνωρίζει από αυτά τα θέματα και να παρακολουθεί τον τραπεζικό του λογαριασμό.

2. Η καθημερινή τροφοδοσία των καταστημάτων μας Περίπτερα – Ψιλικά, έχει να κάνει με EX-VAN και η πληρωμή αυτών γίνεται με αυτόματη τιμολόγηση που υπάρχει πάνω στα αυτοκίνητα, π.χ. παγωτά , γαλακτοκομικά, κτλ.
Τι θα γίνει στην περίπτωση αυτή? Θα μας κόβουν τιμολόγιο και θα περιμένουν μέσα από το περίπτερο να βάλουν τα λεφτά στο λογαριασμό τους?

3. Διανομή Τύπου.
Καθημερινά παραλαμβάνουμε επί παρακαταθήκη Ελληνικό Τύπο άνευ παραστατικών (μία κόλλα Α4) και πληρώνουμε βάσει επιστροφών εφημερίδων και περιοδικών ότι έχουμε κάνει πώληση.
Μία φορά το χρόνο τα Πρακτορεία Διανομής Τύπου μας αποστέλλουν βεβαίωση πωλήσεων και προμηθειών για φορολογική μας χρήση.
Πως θα ξεπεραστεί το θέμα αυτό?

4. Η τροφοδοσία των καπνοβιομηχανικών προϊόντων γίνεται προκαταβολικά αυθημερόν με κατάθεση σε λογαριασμούς διανομέων του υφιστάμενου δικτύου.
Θα δώσουν πίστωση χρόνου οι Καπνοβιομηχανίες και οι διανομείς του προς τη Μικρή Λιανική?
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι συναλλαγές μέσω e-banking έχουν προμήθεια τουλάχιστον 1,8% επί των συναλλαγών.

Η Μικρή Λιανική στα εμπορεύματα που έχουν ενσωματωμένο ΦΠΑ (Καπνικά – Τύπος – Κάρτες Κινητής Τηλεφωνίας – Pay Safe – Εισιτήρια) δουλεύει με ελάχιστα περιθώρια κέρδους επί προμηθεία .
Τι θα γίνει εάν αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε πέραν όλων των άλλων και προμήθειες για τις τράπεζες?

Μεγάλο το “colpo grosso” της Κυβέρνησης, για να εξοντώσει κάθε μικρομεσαία επιχείρηση που δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε ρευστό, αλλά και τεχνική υποδομή.
Πολλά καταστήματα του Κλάδου μας δεν έχουν internet ούτε καν σταθερό τηλέφωνο, τα έχουν κόψει για λόγους οικονομίας.
Το κόστος αγοράς ενός μηχανήματος για πιστωτικές κάρτες πέραν από το internet κυμαίνεται περίπου στα 300€.

Οι μισθωτές περιπτερούχοι βάσει νομοθεσίας δεν μας αναγνωρίζετε εσείς στο Υπουργείο Οικονομικών ως ελεύθερους επαγγελματίες και μας έχετε αποκλεισμένους ακόμα και από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.
Μας βλέπετε ως “Ιερές Αγελάδες” και “Άμισθους Φοροεισπράκτορες” υπέρ Ελληνικού Δημοσίου.
Ποια η εξασφάλιση τω Περιπτερούχων – Καπνοπωλών σε υποχρεωτική κατάθεση για άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, όταν οι περισσότεροι από εμάς χρωστάμε παντού και ποια η εξασφάλιση των χρημάτων μας για πληρωμές των προμηθευτών μας?

Ξέρουμε ότι έχουμε στοχοποιηθεί από το 2010 λόγω Μνημονίου, ως Κλάδος και με διάφορα νομοθετικά τερτίπια προσπαθούν να μας εξοντώσουν .

Το θέμα αυτό πέραν από τον Κλάδο μας είναι και εξόχως κοινωνικό. Θα σας αναφέρω 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα που είναι ρουτίνα στην καθημερινότητά μας :

Α. Delivery .
Ο κάθε ντελιβεράς υποχρεωτικά θα κουβαλάει και ένα μηχανάκι ασύρματο ώστε να παραδίδει τις παραγγελίες του στα σπίτια και να πληρώνεται με πλαστικό χρήμα? Πόσα τεχνικά προβλήματα θα υπάρξουν ?
Η Κυβέρνηση πρέπει να βάλει Free Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα, για να καλύψει αυτές τις περιπτώσεις.

Β. Μάστορες που επισκέπτονται για μικροεπισκευές διάφορα σπίτια.
Θα έχουν και αυτοί ασύρματο μηχανάκι είσπραξης? Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε σε αυτές τις περιπτώσεις τι συμβαίνει …και ο νοών νοείτω …
Αν η Κυβέρνηση έχει βάλει σκοπό να βάλει έναν “έμμεσο φόρο” υπέρ των Τραπεζών , να βγει και να το πει ξεκάθαρα.
Τουλάχιστον 2δις ευρώ θα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες ετησίως βάσει των καθημερινών τους συναλλαγών σε όλα τα επίπεδα.
Το “πλαστικό χρήμα” δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην καθημερινότητα του καταναλωτή και ειδικά στην Μικρή Λιανική. Τα ισοδύναμα είναι δίπλα σας… το ξέρετε… δεν έχετε άλλοθι, απλά δεν θέλετε να τα ακουμπήσετε.

Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΠΝΙΚΩΝ ΕΧΕΙ ΕΤΗΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!!
Καταγγέλλουμε την Εθνική Τράπεζα η οποία προβάλει στην διαφήμιση της ξένο περίπτερο και αυτό αποδεικνύεται , εάν παρατηρήσουμε καλά τη φωτογραφία . Ο Τύπος είναι ξένος καθώς και τα προϊόντα που εμφανίζονται και πολλά εξ αυτών δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον συνάδελφο Περιπτερά Ελευσίνας , Κώστα Γκίνη, για την παρατηρητικότητά το όσο αφορά την διαφημιστική φωτογραφία της Εθνικής Τράπεζας.
Συμβουλή προς τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ :

Μην χρησιμοποιείτε του “αχυράνθρωπους – ψευτοσυνδικαλιστές “ στα ΜΜΕ, για να περνάνε θέσεις ότι αποδεχόμαστε την Κάρτα του Πολίτη. Το έργο αυτό το ξέρουμε από παλιά και είναι τα ίδια άτομα που χρησιμοποιούνται πάντα, για να περάσετε τα προσωπικά σας συμφέροντα.

Δούκας Γεώργιος
Πρόεδρος Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής.

ΠΗΓΗ:  www.spekamila.gr  www.synpeka.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top