ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Με προβλήματα στο Taxis η «πρεμιέρα» των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ

Το σύστημα «πέφτει» και επανέρχεται ανά διαστήματα – Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι χρήστες – Φέτος ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε πέντε δόσεις – Τα πρώτα εκκαθαριστικά δεν έχουν τις εκπτώσεις που δικαιούνται οι φορολογούμενοι – Στόχος του ΥΠΟΙΚ να εισπράξει 2,6 δισ. ευρώ.

Δέκα ημέρες πριν την λήξη της πριν τη λήξη της καταβολής της πρώτης δόσης του φετινού ΕΝΦΙΑ ξεκίνησε η σταδιακή ανάρτηση των εκκαθαριστικών όπως ανακοίνωσε τα ξημερώματα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που αναρτήθηκε την Τετάρτη αναφέρει: «Σταδιακή ανάρτηση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Εν.Φ.Ι.Α.) και αποφάσεων χορήγησης έκπτωσης ή μείωσης του φόρου. Διαδικασία σε εξέλιξη. (Δ.ΗΛΕ.Δ. Γ.Γ.Δ.Ε.)».

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι στα εκκαθαριστικά δεν έχουν ακόμη περάσει οι εκπτώσεις που δικαιούνται οι φορολογούμενοι, όπως είναι αυτές για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (20% έκπτωση), οι οποίες θα περάσουν σε νεότερη εκκαθάριση.

Η «πρεμιέρα» πάντως των εκκαθαριστικών συνοδεύεται από προβλήματα στο σύστημα Taxis, το οποίο ανά διαστήματα «πέφτει» και στη συνέχεια επανέρχεται με αποτέλεσμα η πρόσβαση των πολιτών να γίνεται μετ’ εμποδίων.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εισπράξει από τον ΕΝΦΙΑ το ποσό των 2,65 δισ. ευρώ.

Ο φετινός φόρος ακινήτων θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ένα εκκαθαριστικό πάνω-κάτω σαν το περυσινό, εάν δεν έχει μεταβληθεί η εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης καθώς το ΥΠΟΙΚ διατήρησε αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι τις απαλλαγές και εκπτώσεις από τον φόρο για τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες εφόσον έχουν χαμηλά εισοδήματα (οι εκπτώσεις ξεκινούν από ατομικό εισόδημα 9.000 ευρώ), ενώ παρέμεινε και η έκπτωση 20% για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Για να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους οι φορολογούμενοι αφού χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό τους για να μπουν στο σύστημα θα πρέπει να επιλέξουν την εφαρμογή Ε9 και μετά το έτος 2015.

Νωρίτερα, πάντως, και για λίγη ώρα έπεσε το σύστημα Taxis με τους πολίτες να μην έχουν πρόσβαση σε καμία υπηρεσία της ΓΓΠΣ.

 

http://www.protothema.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top