ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ

Κύπρος:Εισαγωγή 19,5 τόνων καπνού και 360.000 τσιγάρων: Διευκρινίσεις για τα RAQUEL του Τορναρίτη

Ερμητικά κλειστό κρατά το στόμα του ο 37χρονος Σάββας Θεολόγου από τη Λευκωσία σε σχέση με την υπόθεση παράνομης εισαγωγής 19,5 τόνων καπνού και 630.000 τσιγάρων.

Ο Θεολόγου βρισκόταν στην αποθήκη στην Αραδίππου το μεσημέρι της Δευτέρας (26/10) όταν μέλη της Αστυνομίας και τελωνειακοί έκαναν έφοδο. Ο 37χρονος, ωστόσο, ανακρινόμενος από τις τελωνειακές αρχές δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες σε σχέση με την παρουσία του στον χώρο, κι ασφαλώς καθίσταται δύσκολο το έργο σύνδεσης κάποιου άλλου προσώπου με την όλη υπόθεση.

Σημειώνεται επίσης, ότι την Πέμπτη (29/10) είδαν το φως της δημοσιότητας περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν και συνέδεαν έστω έμμεσα την μάρκα τσιγάρων Raquel με την όλη υπόθεση.

Όπως διευκρίνισε ο δημοσιογράφος Νέαρχος Κυπριανού («Φιλελεύθερος»), δεν βρέθηκαν τσιγάρα μάρκας RAQUEL, αλλά χαρτοκιβώτια, στα οποία αναγραφόταν αυτή η ένδειξη με τη σήμανση επίσης ότι τα χαρτοκιβώτια προορίζονταν για εξαγωγή στην Αίγυπτο.

Ta Raquel ανήκουν στην δημόσια εταιρεία C.T.O. στην οποία μεγαλομέτοχος με ποσοστό 30%, ήταν ο Χριστόφορος Τορναρίτης (πλέον εμφανίζεται να κατέχει το 27,42%). Σύμφωνα με τοποθετήσεις που είχε κάνει ο Κύπριος επιχειρηματίας, το 11,31% της C.T.O. ελεγχόταν μέχρι και πριν από κάποια χρόνια από τον Κ. Μαρκίδη. Η εταιρεία C.T.O. είναι 100% μέτοχος στην καπνοβιομηχανία Εxplosal Ltd, η οποία είναι η μοναδική εταιρεία στην Κύπρο που παράγει τσιγάρα.

Σημειώνεται πώς σε ρεπορτάζ του «Φιλελευθέρου» (29/10)  αναφέρεται ότι η φορολογική αξία της ποσότητας καπνού που απώλεσε το κράτος από την παράνομη εισαγωγή και τη μη καταβολή δασμών, υπολογίζεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, βάσει υπολογισμών, αν οι έμποροι κατάφερναν να διαθέσουν στην αγορά ολόκληρη την ποσότητα, τότε θα αποκόμιζαν κέρδη 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπό σύλληψη τέθηκαν και πέντε Νιγηριανοί, οι οποίοι την ώρα της εφόδου χειρίζονταν μηχάνημα κατασκευής τσιγάρων. Οι τρεις εξ αυτών μάλιστα αποδείχθηκε πως βρίσκονται παράνομα στην Κύπρο. Βέβαια, δεν υπάρχει κάτι που να υποδεικνύει ότι σχετίζονται άμεσα με την υπόθεση.

 

http://www.tothemaonline.com

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top