ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Τα περίπτερα ανεβαίνουν… στο cloud

Intale, η ελληνική startup που «σήκωσε» νέα επένδυση ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ

Η ιστορία της ομάδας Intale μάλλον δεν ανήκει σε αυτές που κάποια στιγμή θα γίνουν σενάριο ταινίας στο Χόλιγουντ. Αποτελεί όμως ισχυρή απόδειξη πως με σκληρή δουλειά και όραμα μπορείς να δημιουργήσεις και να αναπτυχθείς ακόμα και σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Όλα ξεκίνησαν το 2010, μία μέρα μετά την επίσημη έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, όταν τρεις φίλοι, ο Φάνης Κουτουβέλης, ο Κωνσταντίνος Καζανής και ο Ορέστης Τζανετής αποφάσισαν να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία. Αντικείμενό τους ένα πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε περίπτερα και μίνι μάρκετ και οργανώνει όλο το κατάστημα εκμεταλλευόμενο το barcode των προϊόντων.

Ο Φάνης Κουτουβέλης, ιδρυτής και CEO της Intale

Σήμερα, μετά από σημαντική ανάπτυξη του εμπορικού προϊόντος τους, η Intale ανακοίνωσε ότι προσέλκυσε νέα επενδυτικά κεφάλαια ύψους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Βασικός επενδυτής είναι ο Ευρωπαίος επιχειρηματίας Alexander Rittweger, ενώ το PJ Tech Catalyst fund της Τράπεζας Πειραιώς, που είχε επενδύσει στον προηγούμενο γύρο, συμμετείχε και στη νέα αυτή επένδυση. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος και των πωλήσεων, με στόχο την επίτευξη του οράματος της εταιρείας που είναι να συνδέσει και να ενοποιήσει την αγορά εμπορίου (retail market). Έτσι, μέχρι σήμερα, οι συνολικές επενδύσεις στην εταιρεία ανέρχονται σε 3 εκατομμύρια δολάρια.

Πλέον η Intale αναπτύσσει ολοκληρωμένες λύσεις βασισμένες σε τεχνολογίες cloud, οι οποίες βελτιστοποιούν τις επιχειρηματικές πρακτικές και διαδικασίες μικρών καταστημάτων και περιπτέρων. Το βασικό της προϊόν που μέχρι πρότινος ονομαζόταν i-kiosk τώρα αλλάζει εμπορική ονομασία και στο εξής θα λέγεται Intale Point. Η αλλαγή αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

Η ομάδα της Intale

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Φάνης Κουτουβέλης στάθηκε κυρίως στη δυνατότητα επέκτασης στο εξωτερικό που ανοίγεται μπροστά τους. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με αυτό τον νέο γύρο επένδυσης, ειδικά αφού ο νέος μας επενδυτής θα έχει καθοριστικό ρόλο στο να μας κατευθύνει στην ανάπτυξη και την επιτυχημένη προώθηση της μοναδικής μας λύσης στην παγκόσμια αγορά», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Προς το παρόν, εστιάζουμε αποκλειστικά στην ελληνική αγορά και στην εξυπηρέτηση ενός ολοένα αυξανόμενου δικτύου πελατών, που είναι και τα θεμέλια για την όποια μελλοντική διεθνή επέκταση».

Όσο για τον Alexander Rittweger, πρόκειται για τον άνθρωπο που ίδρυσε το PAYBACK το 1998 και το ανέπτυξε στη μεγαλύτερη παγκόσμια πλατφόρμα πιστότητας (coalition loyalty platform) με 70 εκατομμύρια ενεργά μέλη στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ινδία, το Μεξικό και την Πολωνία. Το 2011, πούλησε την πλειοψηφία των μετοχών στην American Express, σε μια συναλλαγή που αποτιμούσε την εταιρεία στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Έκτοτε, συνεχίζει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες επενδύοντας ως angel investor σε παγκόσμιες λύσεις για επιχειρήσεις ή καταναλωτές στον κλάδο του εμπορίου (retail).

 

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top