MARKET NEWS

Το «Αθήνεο» στη Ζυθογνωσία 2015

Πιστή στη δέσμευση της να ενδυναμώσει την κουλτούρα της μπίρας στην Ελλάδα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συμμετείχε στην έκθεση «Ζυθογνωσία 2015», με ένα ειδικό περίπτερο για το «Αθήνεο», τον πρώτο χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας.

Η «Ζυθογνωσία 2015», η οποία είναι αφιερωμένη στους λάτρεις της μπίρας, διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη φορά, στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2015.

Στο «Αθήνεο», όλες οι μπίρες που παράγονται είναι εμπνευσμένες από τις τέσσερις εποχές του χρόνου, αντανακλώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε εποχής:  Πιο ανοιχτόχρωμες και δροσερές για την άνοιξη και το καλοκαίρι, πιο σκουρόχρωμες και έντονα αρωματικές για το φθινόπωρο και το χειμώνα. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο του «Αθήνεο» στη «Ζυθογνωσία 2015», είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δύο συνταγές που βγήκαν από τα καζάνια του «Αθήνεο»: τις Αθήνεο #3 και Αθήνεο #4.

H Αθήνεο #3 είναι Lager με Μαστίχα Χίου, μια ελαφριά μπίρα, με θολό χρυσοκίτρινο χρώμα και ισορροπημένη γλυκόπικρη γεύση. Η μαστίχα ξεχωρίζει, χαρίζοντας στη μπίρα το ξεχωριστό της άρωμα, αλλά και μια ιδιαίτερη, μακρά επίγευση. Η Αθήνεο #4 είναι μια India Pale Ale με θολό χρυσοκίτρινο χρώμα, γεμάτο σώμα με έντονη πικράδα και πλούσιο άρωμα λυκίσκου.

Επιπλέον, στο περίπτερο του «Αθήνεο», οι λάτρεις της μπίρας είχαν τη δυνατότητα να γίνουν «Beer Masters» μέσω μιας ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, με την οποία μπορούσαν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία και τα είδη της μπίρας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κατηγορίας, αλλά και τις διαδικασίες ζυθοποίησης και παραγωγής μπίρας.

Το «Αθήνεο» είναι ένας πρότυπος χώρος δημιουργικής ζυθοποιίας, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον πολιτισμό της μπίρας. Στόχος του είναι να αποτελέσει έναν πυρήνα καινοτομίας, γνώσης, έμπνευσης και ψυχαγωγίας. Διαθέτοντας ένα μικρό μουσείο και πρωτότυπες γευστικά μπίρες, προσφέρει στους επισκέπτες του μια ολοκληρωμένη εμπειρία, η οποία καλύπτει από τα συστατικά ως την ιστορία της μπίρας.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο www.athineo.gr.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα, με ενεργή παρουσία στη χώρα για περισσότερα από 50 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Παράγει στην Ελλάδα τις μπίρες Amstel, Amstel Pils, Amstel Bock, Amstel Radler, Amstel Free, Heineken, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, AΛΦΑ Weiss, Fischer, ΒΙΟΣ 5, Buckler από 100% ελληνικό κριθάρι, καθώς και το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ. Παράλληλα, εισάγει γνωστές μάρκες μπίρας όπως τις: Sol, Mc Farland, Erdinger, Affligem, Murphy’s, Duvel, Chimay και άλλες. Διαθέτει 3 μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και μια μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ στη Λαμία.

Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης παράγει και διανέμει τα προϊόντα της σε 26 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει την ανώτατη Διαμαντένια διάκριση του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) για το 2013 και η πρώτη στην Ελλάδα που απέκτησε βεβαίωση εφαρμογής του προτύπου ISO 26000 για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που έχει επιδείξει, τη σταθερή επίδοσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μέριμνα για την κοινωνία και τη χώρα συνολικά. Τέλος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το εργασιακό της περιβάλλον.

 

http://www.zougla.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top