EDITORIAL

Ελλάδα, η Κολομβία των Βαλκανίων στα Καπνικά

Μνημονιακές Κυβερνήσεις , Καπνοβιομηχανίες , Δίκτυο Διανομής , Περίπτερα.
Ποιος κοροϊδεύει ποιον?

editorial1Τα χρόνια που η Χώρα μας βρίσκεται σε καθεστώς Μνημονίου, απέδειξαν όσο αφορά τον Κλάδο μας , τι λάθη αθέλητα έγιναν από όλες τις πλευρές , ποιοι εκμεταλλεύτηκαν τον αδύναμο κρίκο του Λιανεμπορίου Καπνικών, αλλά κυρίως ποια συμφέροντα τον στοχοποίησαν παραπληροφορώντας συναδέλφους , προμηθευτές και κοινή γνώμη.

Έγιναν όργια!!!
Παραβιάστηκαν από Αρμόδιους Υπουργούς όλα αυτά τα χρόνια Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σύμβαση ΠΟΥ, Γνωμοδότηση Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , εξαφανίστηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Αρωγής Θυμάτων Πολέμου και κυρίως καταστράφηκαν οικογένειες που πολλά χρόνια είχαν παρουσία στον χώρο μας.

Ποιος θα λογοδοτήσει για όλα αυτά?
Πότε θα καθίσουν στο “σκαμνί” οι υπεύθυνοι πολλών δις ευρώ υπέρ Δημοσίου που χάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια?
Οι Υπουργοί καλύπτονται από τον Νόμο με ασυλία περί ευθύνης Υπουργών, έλεγχο και παρέμβαση Δικαιοσύνης δεν έχουμε δει ακόμη, άλλα εισηγούνται οι Αρμόδιες Επιτροπές της Ευρώπης και άλλα εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα.

 

 

editorial5

Η διαπλοκή και τα μεγαλοσυμφέροντα έχουν απλώσει έναν ιστό αράχνης σε όλα τα Υπουργεία!!!

Σήμερα λοιπόν ήρθε η ώρα να αποκαλύψουμε με έγγραφα το τι λέει η Ε.Ε. και το τι πράττουν οι εκάστοτε ιθύνοντες Υπουργοί που έχοντας προσωρινά την εξουσία υπογράφουν καταδικαστικές νομοθετικές και Υπουργικές αποφάσεις κατόπιν υπαγόρευσης των ντόπιων εντολέων τους.

Δείτε σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία που αφορά την Φορολογία Καπνικών

Ρητά αναφέρει η Ευρωπαϊκή Οδηγία ότι στην Ελλάδα έπρεπε οι φόροι των Καπνικών να αυξηθούν σταδιακά έως τις 31/12/2017.
Ο τότε Υφυπουργός οικονομικών κ. Σαχινίδης το 2010 έκανε 3 φορές αύξηση φορολογίας καπνού!!!
Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών του ήταν να συρρικνωθεί δραματικά το Μεικτό Ποσοστό Κέρδους και να αυξηθεί ραγδαία το Λαθρεμπόριο Καπνικών .
Η ζημιά που έπαθε το Ελληνικό Δημόσιο όσο αφορά τις εισπράξεις από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης ήταν πολύ μεγάλη.
Λογοδότησε κανένας για αυτή την αυθαίρετη πράξη του τότε Υπουργού και της τότε Κυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου?
Οι Καπνοβιομηχανίες συρρίκνωσαν τα ποσοστά του Λιανεμπορίου αρνούμενοι να ανεβάσουν τις ονομαστικές τιμές των τσιγάρων και στην ουσία την “πλήρωσε” o πιο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας εφοδιασμού δηλαδή οι Περιπτερούχοι – Καπνοπώλες.
Τον Νοέμβριο του 2012 ήρθε η χαριστική βολή από την Συγκυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ με τους τότε Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης οι οποίοι κατ’ εντολήν και καθ’ υπόδειξην παραβίασαν ακόμη και το Συνταγματικό Ευεργέτημα των Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου και έφεραν ένα νομοθετικό τερατούργημα για την οριστική εξόντωση αυτών και των Περιπτερούχων – Καπνοπωλών .

Δείτε τo σχετικό link
http://www.synpeka.gr/editorial/item/24613-h-sygkyvernhsh-nd-pasok-aselghse-se-tafoys-se-anaphroys-polemoy-kai-sthn-ellhnikh-istoria.html

Μετά από 4 χρόνια το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο δείχνει τα κενά που υπάρχουν, ποιους εξυπηρετούσε και ποια σφάλματα έχουν γίνει από μερίδα Καπνοβιομηχανιών , η οποία σε αυτή την περίπτωση είχε ταχθεί με εντολές από τις Μητρικές τους Εταιρίες υπέρ της κατεύθυνσης αυτής.

Τι έγινε Κύριοι με τα μερίδια αγοράς – πωλήσεων στις μεγάλες αλυσίδες super market που τοποθετήσατε καπνοβιομηχανικά προϊόντα ?
Τι έγινε Κύριοι με τις δημοπρασίες των Δήμων?

Η πρώτη περίπτωση απέτυχε παταγωδώς, διότι τα golden boys των Μητρικών Εταιριών σας νόμιζαν ότι η Ελλάδα έχει νοοτροπία καταναλωτικού κοινού όπως στην Βόρεια Ευρώπη!!!
Η δεύτερη περίπτωση “σας στοιχίζει ακριβότερα” διότι δεν ξέρατε ότι έχετε να κάνετε με άσχετους με τον χώρο μας.
Μπλέξατε με την κάθε “ κυρά Κατίνα” που έχοντας εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος και εισηγείται ανάλογα με τα συμφέροντά της δίχως να γνωρίζει το αντικείμενο του Κλάδου μας.

ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.

Ένα παράδειγμα που δείχνει περίτρανα “το ανέκδοτο δήμων “ είναι ότι ο μεγαλύτερος Δήμος της Χώρας (Αθηναίων) ακόμη δεν έχει εναρμονίσει τις κανονιστικές του αποφάσεις με τον Νόμο που ισχύει από τον Απρίλιο του 2014!!!
Πρόσφατα επικύρωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο αρχιτεκτονικά σχέδια για ενιαία περίπτερα διότι οι “business” στο συγκεκριμένο Δήμο προηγούνται των πάντων !!!

Η Κολομβία των Βαλκανίων σε όλο το μεγαλείο της!!!

Σχεδιασμός από άσχετους με τον Κλάδο μας, σχέδια κουβούκλια – παράγκες για τριτοκοσμικές χώρες!!!
Πονάνε τα μυαλά μας λέμε!!!
Όχι άλλο κάρβουνο οξύμωροι!!!
(Θα επανέλθουμε με όλα τα στοιχεία, το πώς “στήνονται οι δουλειές” στον Δήμο Αθηναίων , αλλά και σε κάποιους ακόμα άλλους που έχουν την ίδια “περπατησιά” με αυτόν.)

Αρχιτεκτονικό Σχέδιο Δήμου Αθηναίων – Τροχήλατη παράγκα
12038512 899212550155029 1165519055177611608 n

Δείτε σχετικό link με περίπτερα Ευρώπης και δείτε τις διαφορές
http://www.synpeka.gr/mikri-lianiki/item/18717-fwtografies-peripterwn-apo-olo-ton-kosmo.html

Ένα σοβαρό θέμα που απεκρύφθη επιμελώς από την κοινή γνώμη, αλλά και λίγοι άνθρωποι του Κλάδου μας γνωρίζουν, ήταν και η λεηλασία των αποθεματικών του Ταμείου Αρωγής και Θυμάτων Πολέμου.
Παρουσιάζουμε τα σχετικά έγγραφα που το επαληθεύουν και φυσικά εδώ και χρόνια είναι σε γνώση της Αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής στην οποία και τα έχουμε καταθέσει.

TRAPEZA1

TAMEIO_AROGIS1.jpg

 

MINISI1.jpgTAMEIO_AROGIS2.jpg